Левски аут от Европа след загуба от Локомотив Пловдив

Срещата се игра на стадион "Георги Аспарухов"
12 юли 2020 22:54,
59
Левски аут от Европа след загуба от Локомотив Пловдив

Левски допусна обрат от Локомотив Пловдив, след като водеше с 1:0, но в крайна сметка загуби с 1:2 в двубой от последния кръг на българската efbet Лига, игран стадион "Георги Аспарухов", пише gol.bg

Футболистите на треньора Георги Тодоров поведоха в резултата още в началото на срещата, благодарение Насиру Мохамед (5'), но малко по-късно Доминик Малонга (33') изравни след детинска грешка на Георги Георгиев.

През втората част "сините" отчаяно търсеха начин да отбележат попадение, но се виждаше, че това трудно може да се случи. Към края на мача пък гостите нанесоха своя удар след второ попадение в мача на Доминик Малонга (75').

Така Левски няма да играе бараж за турнира Лига Европа
, тъй като след тазвечершната загуба тимът остава с 53 точки, а победата на Славия над Лудогорец изтреля "белите" на третото място. Така най-старият столичен клуб ще се изправи срещу Ботев Пловдив за място във втория по сила клубен турнир, докато Левски остава извън Европа за първи път от 4 години насам. Сега 26-кратните шампиони ще имат времето да осмислят какво трябва да се случи с клуба в бъдеще по отношение на финансите, състава и играта, която показва.

Двубоят започна ударно за двата отбора, които демонстрираха много открита игра в първите минути. Доминик Малонга успя да пробие в наказателното поле на "сините" и шутира. Георги Георгиев обаче показа страхотен рефлекс и спаси.

Само минута по-късно обаче Станислав Костов пусна прекрасен извеждащ пас към откъсващия се Насиру Мохамед. Ганаецът напредна и хладнокръвно преодоля Мартин Луков - 1:0.

В 11-ата минута Ивайло Найденов проби отдясно и пусна остро подаване в опасна близост до вратата на гостите. Там Костов успя да насочи топката с едно докосване. Кълбото обаче се удари в дясната греда.

Остатъка от срещата четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко яко, че за поредна година и за свинете и за говедата останаха само калъфките! Комунистическите отрочета получават своеето заслужено! Всъщност едното отроче вече фалира на 9 септември 2016 и не съществува, другото дете на компартията ще приключи курса скоро!
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КЗЛ!
7
2
 
19
 
! Отговори
1992-2020 преди 3 години
Чудесно!
6
2
 
30
 
! Отговори
Димби Провадия преди 3 години
не съм зъл или завистлив но фирма левски холдилнг - трябва да бъде закрита !
5
0
 
27
 
! Отговори
Айде,Насо преди 3 години
Изкара някой лев,ще има за казиното.А вие събирайте пари и чакайте Баце да ви намери спонсори.Само,че Баце е аут и ще го духате.
4
5
 
13
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Ден десети откакто бях на финала за купата!Къде е вирусът "чипирани" или съм медицински феномен!?
3
0
 
29
 
! Отговори
Днес, преди 3 години
Играха се още два мача,но само резила на Пеевски ви интересува.
2
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тити Папазов пак ще наводни Софийското метро.Защо този фалирал отбор дължащ пари играе още в А група ?Лесни трябва да са благодарни, че няма да играят в Европа щяха да си затвърдят името на ***.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Левски?!?! Ко?Не!Най-интересното покрай Лецки е дали Насо ше изуе гащите за да покаже рунтавия. Чува се имало гъсти къдрици.