На разходка край София - отидете до Кремиковския манастир

Една идея за семеен пикник сред природата
Обновена: 13 яну 2021 11:51 | 14 юли 2020 21:20, Иванка Гъркова
На разходка край София - отидете до Кремиковския манастир

Лято е, климатикът работи на максимална степен, но вие се потите в офиса и си мечтаете за морето. Ако отпускът ви все още е далеч във времето, потърсете алтернативни варианти за релакс. Освен ходенето на басейн, може да потърсите маршрути за кратка разходка с кола.  

Ако живеете в София, се възползвайте от прохладата на гората и приятната обстановка около Кремиковския манастир, с които определено ще успеете да се разведрите. При това не е нужно да чакате уикенда, а може да отскочите дотам и след работа, все пак вече се стъмва по-късно. 
 
Как да стигнете до Кремиковския манастир? 
 

 
Ако не сте ходили досега в този район, трябва да знаете, че с кола ще ви е най-удобно. При това ще сте там много бързо, защото манастирът се намира на около 20 км от София. Просто вземете едно одеяло, вода и нещо за хапване в раницата и потегляйте. 
 
Ориентир трябва да ви бъде бившият завод „Кремиковци“, както и едноименния квартал, след който по виещ се път в гората ще стигнете до красивия манастир, чиито златни кубета „светят“ отдалече. 
 
Може да оставите колата си на големия каменист паркинг точно пред манастира. Има и места по пътя, преди да стигнете до него, някои от които са на дебела сянка, направена от боровата гора. 
 
В случай, че не разполагате с превозно средство, отидете до автостанция „Изток“, откъдето да хванете автобус 117. Той ще ви откара в центъра на Кремиковци. Но трябва пеша да стигнете до манастира. 

Сигурно ще си кажете: „Какво пък, един манастир, за какво ще ходя там вместо да отскоча до Витоша?!“ и ще сгрешите. Освен възможността да запалите свещ в църквата и да се помолите за здраве, има още много неща, които да направите на излизане от святото място. 
 
Още в началото на двора му ще усетите свежестта на гората и приятната атмосфера, която създават най-различните цветя, храсти и дървета, засадени навсякъде около храма и прилежащите му сгради. Може да поседнете на специално изградените пейки за отдих и дори да похапнете, ако си носите нещо. Ако пък не сте били толкова предвидливи, по пътеката след Кремиковския манастир, ще стигнете до заведение, в което има вкусни гозби. 

Още за това какво да правите край Кремиковския манастир четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание