След 30 години чакане Ливърпул вдигна гордо титлата на Англия

Хиляди се събраха около "Анфийлд" за да празнуват
23 юли 2020 09:20, Нели Христова
17

Снимка: БГНЕС

След 30 години чакане "Ливърпул" най-накрая вдигна гордо титлата на Англия на митичния "Анфийлд", която спечели преди месец, седем кръга преди финала на шампионата. Мърсисайдци имат 18 точки преднина пред вторият отбор в класирането "Манчестър сити", а в последния си домакински мач се изправиха срещу "Челси".

Двубоят се проведе пред празни трибуни, но хиляди се събраха край "Анфийлд" за да празнуват с любимия си отбор. "Ливърпул" победи "Челси" с 5:3. Момчетата на Юрген Клоп не направиха най-впечатляващия старт, но постепенно набраха скорост и от средата на първата част вкараха три зрелищни гола в рамките на 20 минути чрез Наби Кейта, Трент Александър-Арнолд и Джорджиньо Вайналдум, пишат от Gol.bg.

Мачът на празния "Анфийлд" мина под фойерверки и пироефекти, чувани в арената отвън, където хиляди се стекоха да празнуват въпреки призивите на полицията и клуба. Карнавалът бе огромен още от пристигането на автобуса на "Ливърпул" за срещата

След 8-головото шоу, остана церемонията с изгасено осветление на "Анфийлд", със светлини, звук и сър Кени Далглиш - най-великия играч в историята на клуба, който даде титлата в ръцете на капитана на настоящия тим Джордан Хендерсън.

На терена бяха допуснати семействата на футболистите, а отвън хиляди продължаваха да изстрелват ракети и фойерверки, за да бъде всичко идеално като за такъв специален момент..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
поправка преди 3 години
прави ми впечатление, че Салах все е в центъра на кадрите, а Мане даже го НЯМА. Има някаква драма там!
14
0
 
1
 
! Отговори
стар фен ветеран преди 3 години
прави ми впечатление, че Салах все е в центъра на кадрите, а Моне даже го НЯМА. Има някаква драма там!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представям си болката на феновете на МЮ . Ливърпул стана най-титулувания отбор в Англия! Честито YNWA
12
8
 
2
 
! Отговори
Манчестър Юнайтед преди 3 години
Хайде стига толкова.Спечелиха купа след 30 години за първи път в историята си с невороятен късмет...Дори Лестър има повече повод да празнува защото спечелиха с играчи които не са на трансфер по 10 милиона нагоре.Манчестър Юнайтед има 20 купи в лигата първа девизия-рекорд и още 12 в ФА къп.И така петлета сладки празнувайте още малко,че скоро титла няма да видите.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станаха шампиони с безпрецедентна съдийска помощ. Има два отбора във ВЛ, които са признати за автентично английски и сидиите постоянно свирят за тях - Ливърпул и Юнайтед. И двата отбора са американска собственост, което донякъде обяснява защо са толерирани. Иначе, Ливърпул имат само един класен футболист Садио Мане, който не знам защо стои още там.
10
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УСПУХ НА " ЛИВЪРБИТЪЛСИТЕ" Е -СПЕЧЕЛВАНЕТО НА ЕШТ- СЛЕД 0:3 И ОБРАТ ...-МИЛАН ЛИ БЕШЕ ...ИНТЕР ЛИ ... ЮВЕНТУС ЛИ ...НЯКАКЪВ ТАКЪВ !?!?!?!?
9
0
 
6
 
! Отговори
Bayern преди 3 години
Много хубав мач снощи с красиви голове, биха и лондонския лецки за кеф. :)
8
5
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЦИРК ЗА НАЙ-ЖАЛКАТА ПРОСЛОЙКА ОТ ОБЩЕСТВОТО!
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Футболът стана вип зона.Играчите милионери вътре,а бедните фенчета вънка.Ето ви пример за борба с расизма.Накрая изгониха всички фенове,нали 90% от играчите са чернокожи.Ето защо си гледам класиките по бнт 3.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко трябва да си *** да си фен на отбор и да смяташ ,че си нещо значимо.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито! И в България Левски ще чака толкова, ако междувременно не се разформирова.
4
6
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 години
YNWA!
3
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до фен 1991 аи́ горкия къф е ***
2
8
 
23
 
! Отговори
ЦСКАр преди 3 години
честито на Ливърпул!Клоп е велик треньор!
1
4
 
27
 
! Отговори
Фен от 1991 преди 3 години
1991 г., бях 11 годишен, станах фен на Ливърпул и от тогава мъки, а и подигравки от приятели фенове на противници. Но най-накрая изгря слънце и на нашата улица. Честито на всички изстрадали фенове.