Северна Македония се класира за европейското по футбол

Националният им отбор победи Грузия във финалния плейоф
13 ное 2020 07:29, Елка Василева
42
Северна Македония се класира за европейското по футбол
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на Република Северна Македония постигна най-големия успех в историята си, след като победи Грузия с 1:0 като гост във финалния плейоф за участие на финалите на Евро 2020.

По този начин Северна Македония се класира за Европейското първенство следващото лято и за първи път ще участва във финалите на голям футболен форум.

В Тбилиси един срещу друг се изправиха два отбора, които търсеха дебютно участие на Европейско първенство, но намиращият се в добра форма тим на Северна Македония успя да стигне до успеха, записвайки седми пореден мач без загуба. След нулево първо полувреме, в което домакините имаха леко предимство, на сцената излезе легендата на македонския футбол Горан Пандев.

37-годишният нападател, който спечели Шампионската лига с Интер през 2010 година, успя да вкара единствения гол в мача, завършвайки добра комбинация на своя тим в 56-та минута. До края на двубоя възпитаниците на Игор Ангеловски се защитаваха добре и не допуснаха изравнителен гол, като по този начин стигнаха до най-ценния успех в историята си.

Така Северна Македония стана крайният победител в четвърти поток на турнира Лига на нациите и си осигури място на Евро 2020, което ще се проведе в няколко европейски града следващото лято. Северна Македония попада в група С на Евро 2020 заедно с отборите на Нидерландия, Украйна и Австрия, като по предварителна програма мачовете трябва да се проведат в Амстердам и Букурещ.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахахах. Гаврата с нашите сакатламури е пълна. Не стига дето ги бият всички ами и Македония почна да се класира за финалите.Хахахахах. Пълен смях Тоя пиянски манталитет с дискотечен привкус няма свършване. Трябяа още 2г корона ,че да се забравят тея дискотеки и алкохолици
13
0
 
27
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Нашите загуби в трета урна са тактически, за да идем в четвърта урна и да се класираме от там за европейското. От трета урна не можем. Затова беше и контролата с Гибралтар. Подготовка за съперниците от четвърта урна.
12
7
 
15
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 3 години
,,Б,, отборът на България се класира !!!
11
9
 
7
 
! Отговори
А-Я преди 3 години
Б- отбора на България се класира!!Или може би нашият софийският е Б ??Браво на Скопските Българи..Успех
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко да се учи от Заев как се играе футбол?!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един гяввур пак е сънувал турци
8
2
 
24
 
! Отговори
Поздрави преди 3 години
Поздрави за нашите съседи. Можеби ние трябва да видим те какво правят, защото освен във футбола имат силен отбор по хандбал, баскетбол, волейбол, водна топка, футбол, карате, борба, джудо, айкидо, бодибилдинг и.... Постоянно са на европейски и световни първенства, а са около 1.500.000 жители. Във футбола са за втори път, след като младежите им до 21 год. бяха на европейско и сега същите футболисти са и при възрастните на европейско.
7
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щях да викам за тях, но при положение че ни обиждат и плюят, ще викам за българите от Бесарабия и за Украйна.Украйна - Македония 5:0
6
2
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Абе,ами великите демократи от ***,къде са,що бацинката не иде да поиграе в националния,белким вкарат гол и на отбор1а не на групи от кой зна екъде!
5
3
 
8
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
До Анонимен 2Ами както е тръгнало с бийбе и рекламното лице на била,източна македония ще сме ние...или западна турция.
4
13
 
26
 
! Отговори
Бивш Българин преди 3 години
Браво на македонските юнаци, на преброяването догодина ще се пиша македонец, поне да се чувствам горд, а не пр осто българско ла йно като сега, всеки да ме тъпче и да се под играва, че съм балгарин и татарин
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕП може и да няма заради короната. България ще се класира за 2040
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Македония. Коя е източна, западна, южна? Тези са унижените злетаци на планетата.
1
17
 
19
 
! Отговори
СеверноМакедоноид преди 3 години
Поне единият български отбор успя.