Кристиано: Меси не ми е съперник, Ювентус имаше нужда от победата

Юве разби Барса с 3:0 на "Ноу Камп", Роналдо вкара два гола от дузпи
9 дек 2020 10:07, Анисия Иванова
13
Кристиано: Меси не ми е съперник, Ювентус имаше нужда от победата
Снимка: БГНЕС

Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо не скри огромното си задоволство от факта, че се превърна в герой с двата гола при гръмката победа с 3:0 срещу Барселона насред "Ноу Камп" снощи.

Така Ювентус завърши като първенец в Група G на Шампионската лига. Каталунците изиграха много слаб мач, в който сериозна роля изигра и ВАР. Роналдо отбеляза два гола от дузпи (13, 53), а веднъж се разписа и Уестън Маккени. Иначе системата за видеоповторенията отмени дузпа за Барса и четвърти гол за Юве.

"За нас беше много важно да започнем силно и след първите 20 минути вече имахме преднина от два гола. После наистина вярвахме, че можем да изпълним целта си. Успехът ще ни даде голяма увереност, защото имахме нужда от такава победа. Мисията ни преди двубоя беше почти невъзможна", заяви Роналдо.

"Дали имаше нарушение при първата дузпа? Понякога съдиите отсъждат пресилени дузпи, но не искам да коментирам, защото тяхната работа е трудна. Когато си спечелил с 3:0 на "Ноу Камп", не може да има съмнения дали е заслужено или не.", каза още той.

"С Меси постоянно сме заедно по церемониите за връчване на индивидуални награди в продължение на 12-13 години. Никога не съм го смятал за съперник, това са медийни измислици. С него винаги сме се разбирали перфектно и ако попитате Лео, той ще ви отговори същото", завърши Роналдо.

Любопитното е, че "Ноу Камп" вече е стадионът, на който Кристиано има най-много голове (14) като гост. Ювентус пък стана първият италиански тим, забил три гола при визита на Барса в евротурнирите.

С този успех “Старата госпожа” завърши на първо място в групата. Италианците имат 15 точки, колкото и Барса, но са с по-добри показатели в преките двубои след категоричния успех тази вечер. Първата среща в Торино завърши с победа за каталунците с 2:0. Двата отбора продължават към осминафиналите на Шампионската лига.

Двубоят бе чакан с огромен интерес заради знаменитата битка между Меси и Роналдо.

Още за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
7
 
! Отговори
Иван П. преди 3 години
Роналдо ще изиграе още 5-6 години на високо ниво а хиповизното джу.дже приключи !
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните 3 гола на Меси, които е вкарал в ШЛ са от дузпи. Ама иначе Роналдо като вкара дузпи - "добре, че са дузпите, че и той да вкара". Цял свят призна и двамата, само феновете на Барселона не спряха да мразят Роналдо.
6
3
 
6
 
! Отговори
ТОНИ преди 3 години
РОНАЛДО е номер 1 на всички времена, снощи за пореден път сложи нескопосаното жуже в малкия си джоб, айде и барса ще го изхвърлят вече, никой не го иска.....
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седнали българските семкаджии и експерти да оценяват Роналдо и качествата му, симулант бил, дузпаджия бил - оне експерти, доктори и професори в областите си.
4
5
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
КРАЛЯ на спорта КРИСТИАНО РОНАЛДО ДОШ САНТОШ АВЕЙРО тотално обезличи и пенсионира патагонското джу.дже снощи, подобри всички световни рекорди и доказа защо е НОМЕР 1 НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА !!!!!!!!!!!! А песко, който беше замерян с ка.мъни и фе.кали на летището в буенос айрес вече е нежелан и в парцилона и ана.темосван !БАЗА ЗА СРАВНЕНИЕ МЕЖДУ ДВАМА НЯМА И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ! КРАЛЯ Е ЕДИН !!!!!!!! ДА ЖИВЕЕ КРАЛЯ !!!!!!!!!!
3
8
 
8
 
! Отговори
Футбалеро преди 3 години
Този мач можеше да се играе само с дузпи ! Нямаше нужда 22 -*** да тичат като изоглавени по терена ! А пък Гелосания много прилича на Фигуранта - инфантилните му изцепки след дузпите показват колко е недорасъл ! И баба ми може да вкара дузпа.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жал ми е за Меси.Остана в Барса против желанието си,и резултата се вижда.Барса са глу-паци.Ако го бяха пуснали през лятото щяха да вземат добри пари от Ман.Сити.А от следващото лято той става свободен агент.Меси е дал толкова на Барса,че трябваше да изпълнат желанието му.А не да вегетира като в момента.Загубена една година за него.И никаква полза и за клуба.Така при комунизма не пускаха играчите да отидат където ги искат.Затова Барса ще духат супата в следващите години,защото нямат политика
1
15
 
16
 
! Отговори
Ицо двойния масраф преди 3 години
Великолепен Кристиано! Размаза клоуна Меси!