Скандалът се разраства! В Румъния твърдят, че ги обиждали на "цигани"

Според журналиста Емануел Рошу, Пиеро Вебо пръв започнал дискриминацията
Обновена: 9 дек 2020 19:26 | 9 дек 2020 18:49, Веселин Коларов
49
Скандалът се разраства! В Румъния твърдят, че ги обиждали на "цигани"
Снимка: БГНЕС

Расисткият скандал в Шампионска лига придобива нови измерения.

Припомняме, че мачът между ПСЖ и Истанбул Башакшехир беше прекратен снощи и ще се доиграе тази вечер. Причината е, че един от румънските съдии е обидил помощник треньора на турския отбор Пиеро Вебо за цвета на кожата му.

В резултат на това двата отбора отказаха да продължат срещата, а от северната ни съседка твърдят, че думата "negru" при тях има съвсем разлино значение.

Според журналиста Емануел Рошу изявлението е дошло от не от четвъртия рефер Себастиан Колтеску, а от един от помощниците – Октавиан Шавре.

В същото време членовете на съдийската бригада твърдят, че са недоволни от поведението на треньора, тъй като ги наричал "цигани" от 2-ата минута на мача, съобщава още Рошу.

Четете подробности в материала на Gol.bg 

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 3 години
Обикновен капитализъм,сър!!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Фифа са ***, някакви извратени моралисти.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много станаха нагли ***, много. От фотото се вижда тоя орангутан как гълчи рефера и се мисли за нещо много голямо. А за него няма ли да има наказание, как се държи се рефера. Стига с тоя измислен расизъм от ФИФА, ФАФА и ФОФА, че вече ппресолиха манджата с тия реверанси към ***. То белите футболисти вече нямат права.
23
1
 
6
 
! Отговори
Румъния да осъди преди 3 години
скапания ЕС! Романи произлиза на запад след махане робството в Румъния началото на 20 в , *** е са били официално роби, голяма част напускат страната и заминават в Англия и от там с кораби в сащ. Говорят ръмънски и от там романи! Това истината. Сега Румъния да осъди ЕС че ги е оеднаквила с *** погрешно! Долу ЕС! Да наложил подмяна на имиджа на цял етнос за сметка на друг...
22
1
 
17
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Ако черен каже на черен, че е черен, тогава той е кул!Ако бял го каже е расист.Аз искам равни права с черните!
21
1
 
9
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Най-смешно е когато Ердоган се обижда :)
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До TURKКато казваш 500г., поне кажи от кога до кога и от кога Турция е държава!И кой си мисли, че "турчин" е обида?
19
2
 
9
 
! Отговори
Абе преди 3 години
До Е, кво толкоз ?Вуцата се е объркал. Вместо да каже тигана е казал печката!
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес, защо в статията е позволена думата ццигганни, а в коментарите не?
17
2
 
8
 
! Отговори
До 22: преди 3 години
И тоя бившия ритнитопоковец ли е най-големия експерт,за да се разбере, че няма никакъв расизъм. Едва ли съм чакалнякакъв си бивш футболист да подкрепя истината. Тия отидоха много надалече.Говорим за футбол -нищо не предполага мача да бъде прекъсван. Трябва да има наказание и за двата отбора. Да бъдат отстранени отеропейските клубни турнири, а Манчестър Юнайтед, които въпреки,че не са ми от любимците да заемат мястото на ПСЖ в ШЛ и да играятв следващия кръг.
16
0
 
22
 
! Отговори
От САЩ знам преди 3 години
В бара на Джей Зи не допускаха бели. Просто на входа ти казват, че е по-добре да не влизаш, понеже имаше българи желаещи. Непонятно за мен. И да те пуснат вътре те гледат на кръв и реално може да те набият, защото си бял. Помежду си се защитават, а какви вицове имат за нас..нашите са нищо. Така че, грвшката на човека е, че е бил много възпитан. Вместо черен, ние ползваме кюнец, комин, печка и готово. Разбира се, и да се пазим да не засегнем някой *** на ...***.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либерастката истерия с расизма, от която едни нпо шамани напълниха гушите, доведе до ето тези абсурдни циркове. Много важно, че някой си на мач в състояние на афект е казал черен, печка, циг.анин и т.н. Това са напълно нормални неща, нищо толкова фатално не е станало, напротив трябва да си много просто безхарактерно розово човече, за да се цупиш, тръшкаш и отказваш да играеш. Жалка история, показателна за това в какво деградирало разглезено общество живеем. А футбола едно време беше мъжка игра
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва ли да се обиждам като ми кажат, че съм бял?
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цветнокожите имаха страх повече от Донко, отколкото от милиционерите преди 1989. Нерядко потърпевшите стигаха до Бърза помощ. Пък и е близко.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фесовете навсякъде търсят нещо.ще го намерят
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ощв нещо. Кръчмар Донко беше един от първите, които видяха огромния талант у Стоичков и го снимаше редовно. Ако не се лъжа и с камера.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24Донко е прословут харманлийски кръчмар и бабаит. Но от тези бабаити, които имат чест и си я защитават. Ако посегнеш на по-слаб пред Донко и особено ако е безпричинно, боят ти е в кърпа вързан. Качествен при това. Не съм го виждал повече от 10 години, много рядко се прибирам в Харманли, дано е жив и здрав.
9
0
 
32
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Съдията е защитен от легендата на Ливърпул - чернокожият Джон Барнс. Той твърди, че не вижда расизъм. "Може ли да ми обясните как точно може да бъде описан, освен с "чернокожия"? Ако в група чернокожи има един-единствен бял човек и и трябва да бъде посочен като извършител на нарушение, как ще го опишете? Някой ще се обиди ли, ако кажете: Онзи, белият го направи.
8
1
 
18
 
! Отговори
:))) преди 3 години
Трябваше да използва румънската дума за пeчка и нямаше да ги разберат
7
1
 
41
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Турците и румънците нямат ама нито едно общо нещо. Първо са православни, второ са наследници на даките, трето - хобито на Влад Цепеш е било да набива турци на колове. Кухнята ни е почти еднаква. И за разлика от нас - те си застреляха диктатора и си строят държавата. И аз разлика от фиромците - не ги е срам, че са ползвали българска азбука, български език и нашите просветители по земите си. *** някой път в стара румънска църква да видиш стенописите - на български са. Бе, ти маке ли си? Яд ли те е