ЦСКА записа една от най-великите победи в историята си над Рома

Червените напускат Лига Европа с високо вдигната глава
10 дек 2020 21:55, Нели Христова
128
ЦСКА записа една от най-великите победи в историята си над Рома
Снимка: БГНЕС

ЦСКА напусна Лига Европа с високо вдигната глава, след като разби с 3:1 италианския гранд Рома в мач от последния кръг на груповата фаза, пишат от Gol.bg

В герой за "червените" се превърна Али Соу, който заби два гола във вратата на клетите "вълци". С едно попадение се отличи Тиаго Родригес, който откри резултата на националния стадион "Васил Левски". За гостите точен беше Томазо Миланезе за 1:1.

Под дъжда в София "армейците" изиграха най-силния си мач от началото на сезона и спечелиха съвсем заслужено. Много силно се представи и вратарят Густаво Бусато, който направи няколко ключови спасявания в решаващи моменти.

Така ЦСКА завърши групата с 5 точки, но остава на последното 4-то място. Рома финишира на 1-ва позиция с 13 т. и не успя да постигне победа единствено над "червените", след като по-рано двата отбора завършиха 0:0 в Рим.  

В състава на Бруно Акрапович нямаше големи изненади. Георги Йомов се завърна на крилото, а намиращият се в чудесна форма Тиаго Родригес очаквано започна титуляр. В предни позиции до Али Соу действаше Юнус Санкаре.

Очаквано Пауло Соуса направи доста промени в отбора си. От 1-ата минута стартираха юношите Пиетро Бур (вратар) и халфовата Мори Бамба и Томазо Миланезе. Това беше дебют за първите двама с екипа на "вълците".

Мачът започна отлично за ЦСКА и още в 5-ата минута "червените" поведоха, с което се спасиха от угрозата да се превърнат в първия отбор в историята без гол в групите на Лига Европа. Тогава Брадли Мазику центрира и Юнус Санкаре не успя да засече от чиста позиция.

Той обаче извади късмет и записа асистенция на името си, след като топката случайно попадна в Тиаго Родригес. От своя страна португалецът със силен шут от границата на наказателното поле матира вратаря за 1:0!

След четвърт час игра Юга пусна дълго подаване към Али Соу, който излизаше сам срещу Пиетро Бур, но 18-годишният дебютант излезе и успя да изпревари нападателя.

В 22-ата минута Рома изравни. Борха Майорал напредна и намери Томазо Миланезе. Младокът се измъкна от Юрген Матей и със силен удар преодоля Густаво Бусато, за да вкара първия си гол за "вълците" – 1:1!

После ЦСКА отново пое инициативата и след половин час игра Тиаго изпусна сам срещу вратаря. Малко по-късно обаче Соу отново даде преднина на "армейците". Дълбоката преса на нападателя даде резултат, Амаду Диавара сбърка с изнасянето и топката попадна в Жеферсон. Той изведе Соу, който не сбърка сам срещу вратаря за 2:1!

Второто полувреме започна с натиск на Рома, но римляните изпуснаха няколко изгодни положения и допуснаха трето попадение след фрапантна грешка.

Първо, в 51-ата минута при атака през центъра, Майорал се озова сам срещу Бусато, но вратарят с чудесна намеса блокира доскорошния нападател на Реал Мадрид. Малко по-късно бразилският страж отново се справи с испанеца, след като го изпревари във вратарското поле при подаване на Бруно Перес.

И в ответната атаката ЦСКА удвои преднината си! Федерико Фацио върна към вратаря, Соу пресече паса и от чиста позиция не сбърка – 3:1! Третият гол подейства вдъхновяващо за "армейците", които контролираха мача, показваха разнообразна игра в атака и стабилна в защита.

До края не падна нов гол и "червените" записаха една от най-великите победи в историята си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
17
 
20
 
! Отговори
Литекс-София преди 3 години
До АнонименМоже би най-великата победа, защото този отбор има 4 годишна история :-)
42
6
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Хохооо.....Червен Оргазъм77767
41
2
 
10
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Приятна изненада!
40
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купен мач!
39
12
 
4
 
! Отговори
АтаНАСОВ преди 3 години
сМЕХ
38
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плю се по ЦСКА през годините. И какво? ЦСКА е тук и побеждава силни отбори.
37
9
 
24
 
! Отговори
стоян преди 3 години
От години ЦСКА е лицето,марката и гордостта на България.Честито.Само ЦСКА.
36
5
 
14
 
! Отговори
. преди 3 години
Може да не се класират напред, но прибират над 10 милиона в касата си от цялото участие в ЕКТ този сезон
35
2
 
11
 
! Отговори
До сините приятелки преди 3 години
лЕгайте, че утре сте по такситата и строежите и се очертава един кофти дъждовен петък
34
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦСКА - доказан в историята европейски отбор на България.
33
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом рогатите мучат и злобеят, значи сме си свършили работата изящно!Честита победа, армейци!Само ЦСКА!
32
3
 
25
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
ЦСКА в Европа, Левски с Родопа.
31
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на ЦСКА-Ловеч-Етрополе и на Бруно-Акрапович!
30
23
 
4
 
! Отговори
ВИВО МОНТАНА преди 3 години
СЕЛЯКА ОТ ЛОВЕЧ МИКРЕ, ЧААДАР, КАРПАЧЕВ-ЛЕКС, ЛОВЕЧ 2000......ГРЕША ГАНЧЕВ, ПАК КУПИ СЪДИИТЕ, ЗА ДА ВЗЕМЕ ПАРИ ОТ НАГРАДНИЯ ФОНД НА ЛИГА ЕУРОПА (КУПАС УЕФАС).ЗА ПОБЕДА ДАВАТ 500 ХИЛКИ ЕВРОС .СРАМ ЗА ЛОВЕШКАТА МУТРА С ФЛАШИВИТЕ КАНЦЕРОГЕННИ СОКОВЕ ...И КАФЯВАТА ИЗГОРЯЛА ЗАХАР .
29
6
 
27
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Телета не искам да ви чувам до края на годината! Ревахте , че нямаме гол , кълняхте, сега пак кълнете, но ЦСКА си е ЦСКА ! Отново показа класа в европейските турнири! Отново се бори за коефициента на България ! Честито армейци! САМО ЦСКА!
28
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такъв мач отдана не съм гледал.Много виско ниво.Босненецът е треньор на място.
27
2
 
23
 
! Отговори
Още преди 3 години
2012: САРАЕВО Босна - Левски, Лига Европа (3:2 за Сараево от двата мача). 2018: Левски - ВАДУЦ Лихтенщайн, Лига Европа (3:3 в двата мача, но Вадуц продължава с повече вкарани голове на чужд терен. Вадуц е полупрофесионален отбор от Лихтенщайн и играе във втора дивизия на Швейцария.)
26
3
 
20
 
! Отговори
CSKA преди 3 години
Велики!
25
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ЦСКА-Ловеч/Етрополе/София/Каспичан оле!
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия Рома се скъсаха да правят подаръци.