ЦСКА записа една от най-великите победи в историята си над Рома

Червените напускат Лига Европа с високо вдигната глава
10 дек 2020 21:55, Нели Христова
128
ЦСКА записа една от най-великите победи в историята си над Рома
Снимка: БГНЕС

ЦСКА напусна Лига Европа с високо вдигната глава, след като разби с 3:1 италианския гранд Рома в мач от последния кръг на груповата фаза, пишат от Gol.bg

В герой за "червените" се превърна Али Соу, който заби два гола във вратата на клетите "вълци". С едно попадение се отличи Тиаго Родригес, който откри резултата на националния стадион "Васил Левски". За гостите точен беше Томазо Миланезе за 1:1.

Под дъжда в София "армейците" изиграха най-силния си мач от началото на сезона и спечелиха съвсем заслужено. Много силно се представи и вратарят Густаво Бусато, който направи няколко ключови спасявания в решаващи моменти.

Така ЦСКА завърши групата с 5 точки, но остава на последното 4-то място. Рома финишира на 1-ва позиция с 13 т. и не успя да постигне победа единствено над "червените", след като по-рано двата отбора завършиха 0:0 в Рим.  

В състава на Бруно Акрапович нямаше големи изненади. Георги Йомов се завърна на крилото, а намиращият се в чудесна форма Тиаго Родригес очаквано започна титуляр. В предни позиции до Али Соу действаше Юнус Санкаре.

Очаквано Пауло Соуса направи доста промени в отбора си. От 1-ата минута стартираха юношите Пиетро Бур (вратар) и халфовата Мори Бамба и Томазо Миланезе. Това беше дебют за първите двама с екипа на "вълците".

Мачът започна отлично за ЦСКА и още в 5-ата минута "червените" поведоха, с което се спасиха от угрозата да се превърнат в първия отбор в историята без гол в групите на Лига Европа. Тогава Брадли Мазику центрира и Юнус Санкаре не успя да засече от чиста позиция.

Той обаче извади късмет и записа асистенция на името си, след като топката случайно попадна в Тиаго Родригес. От своя страна португалецът със силен шут от границата на наказателното поле матира вратаря за 1:0!

След четвърт час игра Юга пусна дълго подаване към Али Соу, който излизаше сам срещу Пиетро Бур, но 18-годишният дебютант излезе и успя да изпревари нападателя.

В 22-ата минута Рома изравни. Борха Майорал напредна и намери Томазо Миланезе. Младокът се измъкна от Юрген Матей и със силен удар преодоля Густаво Бусато, за да вкара първия си гол за "вълците" – 1:1!

После ЦСКА отново пое инициативата и след половин час игра Тиаго изпусна сам срещу вратаря. Малко по-късно обаче Соу отново даде преднина на "армейците". Дълбоката преса на нападателя даде резултат, Амаду Диавара сбърка с изнасянето и топката попадна в Жеферсон. Той изведе Соу, който не сбърка сам срещу вратаря за 2:1!

Второто полувреме започна с натиск на Рома, но римляните изпуснаха няколко изгодни положения и допуснаха трето попадение след фрапантна грешка.

Първо, в 51-ата минута при атака през центъра, Майорал се озова сам срещу Бусато, но вратарят с чудесна намеса блокира доскорошния нападател на Реал Мадрид. Малко по-късно бразилският страж отново се справи с испанеца, след като го изпревари във вратарското поле при подаване на Бруно Перес.

И в ответната атаката ЦСКА удвои преднината си! Федерико Фацио върна към вратаря, Соу пресече паса и от чиста позиция не сбърка – 3:1! Третият гол подейства вдъхновяващо за "армейците", които контролираха мача, показваха разнообразна игра в атака и стабилна в защита.

До края не падна нов гол и "червените" записаха една от най-великите победи в историята си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
7 преди 3 години
ЦСКА Е БЪЛГАРСКИЯТ ОТБОР ВЕЛИКАНПРЕД НАС СА ПРЕКЛАНЯЛИ ГЛАВИИНТЕРБАЙЕРН МЮНХЕНЮВЕНТУСРОМАЛЕВЕРКУЗЕНРЕАЛ СОСИЕДАТЛИВЕРПУЛНОТИНГАМ ФОРЕСТАЯКССЕНТ ЕТИЕНБАТЕГУРНИК ЗАБЖЕи моного други знайни и незнайни отбори...всички ткреперят когато идват във СОФИЯ...Целият свят знае ВЕЛИКИЯТ ОТБОР................
102
0
 
0
 
! Отговори
7 преди 3 години
и когато моя отбор продължава да пише история, то тогава, тъпите коментарии на махленски-герои наркомани, крадци, пияници и необразовани ***, можем да си ги сложим на дедовия.....Великият отбор си остава великЕвроидиотите със сини фланелки, по-добре да мислят как да оживяват и по добре да сеп заврът в геренския оборАПЛАУЗИ ЗА ВЕЛИКИЯ ОТБОР........
101
0
 
0
 
! Отговори
7 преди 3 години
Аз мисля, че когато моя отбор е побеждавал в Европа силнип противници, когато моя отбор е създал футболисти, които са израли в реномирани отбори /включително / Баиерн Мюнхен, когато моя отбор е играл няколко клубни полуфинабла за най престижния турнир в Европа, когато моя отбор е дал ГОЛМАЙСТОР НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, когото моя отбор е дал футболисти извели националния отбор до незапомненото 4 то място в света, и обкичев с бронзови медали, когато моя отбор е дал носител на ЗЛАТНАТА ОБУВКА,
100
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 3 години
ТИРЕ-АА-ВДГ (---- Африкански Армейци-Високо Вдигнати Глави)
99
1
 
3
 
! Отговори
цдна преди 3 години
само да поясня на некъв неук. За класирането се гледат мачовете между отборите, а не головата разлика. Цска-сф биха резерви плюс юноши. Посмалете фанфарите.
98
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦСКА били фалирали 2016, така ли ?! А я си спомнете тия от Подуене колко пъти и на кои отбори са взимали лиценза,за да съществуват ?Кога ще бият Ливърпул на "Анфйлд"?Ааа, Ливърпул май са в друг турнир, различен от Купата на България, сега се сетих !
97
4
 
1
 
! Отговори
Joko преди 3 години
Поздравленя за "Чобата" ! ! !
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с това последно място в групата. ЦСКА се качиха до 3-то, заради головата разлика. Като плюете, поне гледайте класирането. Или ви е страх, че вашите отбори са с 0 точки или са тръгнали към изпадане, та затова класирания не гледате.
95
2
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
До ЦСКА-ЕвроидииотаТова сам ли го измисли или ти помогнаха от клиниката в Раднево?!Издиша ти тезата с "евроиидиоты". Тогава не е имало никакво причина да се използва този израз.Освен всичко останало *** е запазено за един друг български отбор, който си го заслужава и затвърждава постоянно!
94
6
 
3
 
! Отговори
ЦСКА-Евроидииота преди 3 години
На 3.10.1957 година отборът на ЦДНА загубва катастрофално с 6:1 от невзрачният унгарския Вашаш като за пореден път е изритан от турнира за КЕШ още първия кръг. Става дума за мач в Будапеща наблюдаван от посланика на СССР, който като гледал как ЦСКА повежда а след това им набутват 6 безответни гола, ядосано и демонстративно напуска стадиона с думите: "Вот такие евроиидиоты". Та оттогава до наши дни този шеговит прякор е неразделно свързан с името на ЦСКА.
93
2
 
2
 
! Отговори
ами преди 3 години
И да допълня: тези успехи са само и единствено за стастиката и когато отбора "сгъне",както стана със нашите "грандове", да празнуват датите на победите си отпреди .....години като истински празник, защото само това им остава.....
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздравления!
91
5
 
5
 
! Отговори
ами преди 3 години
Абе журналята, една от причините за лошото ссъстояние на на спорта у нас е именно грандоманските писания след някакъв успех на наш спортист или отбор. След това спортиста/отбора толкова много си вярват и губят представа за реалността(като оня пуяк краев,всички българи трябвало да му се радват) Какво ВЕЛИКО видяхте в мач с отбор,който се е КЛАСИРАЛ на първо място, излиза буквално с вторият си състав и мислите на треньора са за мача в калчото след 3 дена.Пречите им с тези писания,не ги стимулирате
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На някои много им харесва да плюят ЦСКА, така че нека си плюят. За жалост в България няма ни един добър отбор. Просто нямаме футбол на добро ниво. Всички са селски отбори.
89
4
 
4
 
! Отговори
Цска за смях... преди 3 години
Питали радио Ереван: По какво си приличат ЦСКА Сф. и Спартак Вн.? Радио Ереван отговорило: И двете вече не съществуват!
88
7
 
11
 
! Отговори
redordead преди 3 години
ЦСКА взе на 10 милиона лева от ЛЕ, а лефски продава ароматизатори на цветнокожите от кв. Христо Ботев, за да събере за зплата на Мама Жаби и Божигол...всички лескари трепкат с него.
87
8
 
8
 
! Отговори
Цска-Сф=Литекс преди 3 години
Неуписаема радост в Литекс Сф. за спечеленото 4-то последно място в групата.
86
6
 
8
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
"ЦСКА записа една от най-великите победи в историята си над Рома"...една малка корекция: срещу резервния отбор на Рома...
85
5
 
6
 
! Отговори
redordead преди 3 години
пожелавам успех на лефски в следващия мач, след като беше разкостен от Арда и Берое, време да победи отбора-фитнес - Царско село - ама там Любо Пенев може и да мисли по друг начин...а и Минерасо има да връща пари на Стойнето...
84
11
 
6
 
! Отговори
ЦСКА - ЕВРОИИДИОТА преди 3 години
ЦСКА е официално сертифициран Евроиидиот, защото два пъти подред се класира на последно 48 място в Лига Европа. Като споменем и трагикомичните отпадания на ЦСКА от отбора с име на вафла МУРА и никому неизвестния ЗИМБРУ, а сега и ЗОРЯ ще разберем защо в цяла Европа наричат ЦСКА - ЕВРОИИДИОТ !