По ябълка на ден - защо да я включите в менюто си?

Плодът подобрява храносмилането
20 яну 2021 02:05, Иванка Гъркова
2
По ябълка на ден - защо да я включите в менюто си?
Снимка: Pixabay

Ябълките са плодовете, които може да открием на пазара през всеки един сезон. Хрупкави, сладки или леко кисели, те са любима храна за много от нас. Неслучайно влизат в много режими за отслабване и поддържане на форма.

Сигурно сте чували израза „Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен“. През годините са правени какви ли не проучвания за състава на различните сортове от плода. Общото между тях е, че всички се обединяват около това, че трябва да похапваме поне една ябълка за деня, за да се възползваме от нейните полезни свойства. Редовната консумация може:
 
- да помогне при инсулинова резистентност;
- да предотврати диабет;
- да намали холестерола;
- да се погрижи за сърцето;
- да поддържа работата на мозъка;
- да ни защити от развитието на астма.
 
Нека разгледаме по-подробно 5 невероятни ползи за здравето от ябълките:

1. Насърчават отслабването
 
Дори и някои ябълки да са по-сладки, всички ние знаем, че са полезни за организма. Според информация на Еatingwell, плодът трябва да бъде част от диетичния режим. Редовната им консумация подобрява храносмилателната система и подпомага процеса на отслабване (разбира се, в комбинация с достатъчно движение).
 
2. Имат ниско съдържание на калории
 
А калориите в тях са с по-ниска плътност. В едно проучване изследователите сравняват ефектите от яденето на храни с ниска плътност спрямо такива с висока плътност. Участниците са 49 жени на средна възраст. Едната група добавя овесени бисквитки към обичайната си диета, докато друга набляга на ябълки в режима си. Както бисквитките, така и ябълките са сходни по брой калории и общо количество фибри, но калориите в ябълките са с много по-ниска плътност.
 
Още за полезните свойства на ябълките ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари