Българи, ваксинирани със Спутник V: Най-хубавото е спокойствието!

В Русия вече има 2 млн. имунизирани, каква е новата ваксина?
211

Спутник V - какво се случва с руската ваксина и как протича имунизацията в Русия? За това разказаха вече ваксинираните стоматолози, живеещи в държавата от три десетилетия - Йорданка Чанева и Диан Иванов.

"След ваксинацията психологически сме страшно спокойни, не може да се сравни с месеците преди това. Не сме очаквали да сме толкова спокойни. Хората трябва да знаят, че най-хубавото след ваксинирането е психологическото спокойствие", споделиха двамата в ефира на "България сутрин".

И обясниха, че до момента няма проблем с руската ваксина Спутник V и с концентрацията на антителата, иначе вече е щяло да бъде съобщено по медиите.

"В Русия вече има 2 млн. ваксинирани, а и активно започват да ваксинират с новата ваксина EpiVaCorona, която е приоритет за хора с алергии. Това е пептидна ваксина с изкуствено наредени белтъци и организмът реагира с изработване на антитела", отбеляза Диан Иванов.

"Когато отидем да се ваксинираме в поликлиниката, лекарят обяснява за нежелани реакции. Това обикновено е лека температура 3 дни", посочи Йорданка Чанева пред Bulgaria ON AIR.

По думите на стоматолозите при ваксинация се подписва съгласие за евентуалните нежелани реакции, но уверяват, че руската ваксина не дава такива.

"Американските ваксини са по-съвременни, в руската се използва малко по-традиционна система. Руската ваксина не даде странични ефекти, те са съвсем малки, единствено може да реагираме алергично към белтъка, и другото - да преболедуваме настинка", поясни Чанева.

"За няколко дни от милион и половина станаха 2 млн., в момента е много голямо желанието на хората да се ваксинират. Ограниченията в Русия намаляват и вярваме, че с ваксинирането всичко ще се оправи", сподели Иванов.

Стоматолозите са на мнение, че новият щам на коронавируса може да е по-заразен, но има шансове да бъде преболедуван по-леко. А в Русия паспорти на ваксинираните няма да се правят, за да няма дискриминация към онези, които не искат да се имунизират.

"Ние призоваваме хората да се ваксинират с утвърдените ваксини", казаха още сънародниците ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руския народ не иска да се ваксинира,и диктатора Путин ги изнудва като ги заплашва с уволнение,или на пенсионерите спира картите за безплатни пътувания.
132
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиС други думи, тва е най-накапаното място да работиш. Та не стана ясно, какво се опита да покажеш с тва, като работа в кол-център в България плаща повече и няма нужда да живееш като скот при невъзможни за нормално съществуване условия? Вече ти казаха, че тия заплати не стават за нищо в сравнение дори с България, камо ли другаде.
131
9
 
5
 
! Отговори
Смешковци преди 3 години
Най-хубавото е спокойствието!Ха-ха-ха... Това е все едно да тръгнеш с Москвич на околосветско пътешествие и да си спокоен че колата ти ще издържи по пътя. Истината е че ако направиш тая глупост трябва да теглиш едно ремарке с резервни части а в джоба ти трябва да има дебела пачка с пари за монтьори.
130
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 3 години
Боби, шофьор на камион и в България взима 2000 лв, а в Европа - 5-6 хил.******************************************************************А какви са цените в Европа, колко плаща Боби за наем храна и прочие.
129
3
 
1
 
! Отговори
Абдокодир И. Х. преди 3 години
От скандала на пресконференцията на Путин разбрахме, че цената на кг. захар в руските магазини, се е повишила от 30 рубли за кг. до 50 руб/кг., което клони към 75% и Путин призова правителството до понеделник, 21.12.2020 г. да реши проблема с износителите и търговците.Но колко са 30 руб /30р х 0.02лв=60 стотинки/, а 50 руб /50р х 0.02лв=1.0лв/Значи след увеличението от 75%, цената на 1 кг захар в Русия беше 1 лв., а след 21.12.2020 г. се понижи под 1 лв.Абдокодир Искандаркулович Ходжибобоев
128
4
 
4
 
! Отговори
Учителя преди 3 години
Дайте числа...Русия е на последно място по брой ваксинирани на 1000 в Европа. Досега ваксинацията беше повсеместна, от оня ден Путин издаде заповед да стане масова. Каква е разликата един бог знае :)
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зозода си шофьор в Чукотка пич е истинско приключения, аз не съм бил там, обаче съм чувал разкази на хора дето са пътували из далечния изток, там пътищата са като тука черните пътища, и към това прибави яко сняг сняг зимата и кал лятото
126
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и аз искам ваксина Спутник.
125
3
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен ....не че нещо, ама знаеш ли какво е да си шофьор в Чукотка ?.....Хахахааааааааа, то ще да е нещо като космонавт :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
124
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боби, шофьор на камион и в България взима 2000 лв, а в Европа - 5-6 хил.
123
1
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До БобиПървата обява, която ми излиза за Шофьор международен 4000лв. в Пловдив.
122
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия първа в света създале ваксина срещу COVID-19. Разработените ваксиниСпутник V, "ЕпиВакКорона" на "Вектор" и института "Чумаков" са високоефективени ибезопасни.От изнесеното на ежегодната пресконференция на Путин и от разказа на българските стоматолози стана известно, че Русия БЕЗПЛАТНО лекува не само нуждаещите се от болнична помощ руски граждани, страдащи от Covid-19, но осигурява БЕЗПЛАТНИ лекарства за заболелите в лека форма на Covid-19 и лекуващи се амбулаторно в домашни условия.
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бобине че нещо, ама знаеш ли какво е да си шофьор в Чукотка ?
120
2
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До БобиА в България провери ли? А в ЕС - Германия, Франция? Имам познат работи в градския транспорт в хамбург, хич не се оплаква.
119
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Къде ?Оказват се само в главите на червените тролеи.
118
4
 
4
 
! Отговори
Къде ? преди 3 години
Къде предлагат тука руската ваксина?ЧЕ западните се оказата добре рекламирана опаковка със убийствено съдържание.
117
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мина времето, когато европеецът се радваше на весел, охолен и безгрижен живот.Богатите руснаци, избрали в близкото минало Европа и Северна Америка за постоянно жителство, работа, отглеждане и възпитание на децата си, се връщат в Русия, защото сега в пандемията, европейците все повече заприличват на роботи и зомби, а Европа и Северна Америка - на една обикновена лyдницa.
116
9
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Време е пак да се посмеем. Ето ги великите руски минимални заплати с коефициент на усилване за северните райони:Костромска област1,1513949,5Омска област 1,15 13949,5Регион Оренбург1,1513949,5Република Хакасия1,315769Област Кемерово1,315769Република Алтай1,416982Магаданска област1,720621Чукотски автономен окръг2.024260Най-високата в Чукотка - 510,00 лв. :))))))))))))))))))))) За там са БГ путинистите :))))))))))
115
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тука е много спокойно - няма ваксини - ни руска ни американса ни германска, никакви няма. Всички сме спокойни че правителството управлява пандемията и не му мислим много...
114
10
 
8
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Словянин - jто и за русофилията важи същото. Тридесет години ползваме най скъпия природен газ в Европа. Това прати цените ни в космоса, но теб не те безпокои. Тридесет години сърби и руснаци насъскват т.н. македонци срещу България, и резултата е видим. Но теб не те безпокои. Ти си мечтаеш само за едно, да мачкаш каскетче в потни ръчички, докато край теб минава гордо засукал мустак "Дядо Иван"! Робската психика също си е заболяване драги!