Ексшеф на Барса: Не съм къртицата, Меси си заслужава парите!

Четирима-петима души от клуба имат достъп до договорите
2 фев 2021 14:23, Екип на Dnes.bg
11
Ексшеф на Барса: Не съм къртицата, Меси си заслужава парите!
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу отрече слуховете, че именно той е "къртицата", дала информация на вестник "Мундо Депортиво" за космическия договор на Лионел Меси.

Клубът танцува с фалита заради дългове от близо 1.2 милиарда евро, но за сметка на това е платил на аржентинеца цели 555 милиона евро за последните четири сезона.

Още по темата

"Прочетох от някои медии, че информацията е била изнесена от мен или друг човек от борда, който управляваше преди това. Но това е пълна лъжа. Това е много сериозен случай, защото е нелегално да даваш информация за параметрите на професионален договор. Случаят ще свърши в съда, защото нито Меси, нито Барселона, могат да приемат това престъпно деяние", коментира Бартомеу пред Sin Concesiones.

"Нямам представа кой е виновникът. Фактът е, че наистина четирима или петима души от клуба имат достъп до договорите, както и външна адвокатска фирма, която участваше в преговорите. Както и испанската лига, която разполага с копия от всички договори."

"Смятам, че е перверзно Меси да бъде обвиняван за финансовите проблеми на Барселона. Той заслужава сумите, които получава, защото генерира приходи с присъствието си на терена и заради рекламите, в които участва за клуба."

"Ако не беше пандемията с коронавирус, Барселона без проблеми щеше да плати тези суми, както и заплатите на останалите футболисти. Когато преподписахме с Меси през ноември 2017 година, никой нямаше представа, че през 2020 година ще дойде пандемия", добави Бартомеу.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: месибарселона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТАМ КЪДЕТО ИМА ПЕРАЛЯ- ПАРИ СЕ ДАВАТ НА КАЛПАК !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
0
 
6
 
! Отговори
Док преди 3 години
Малииии, панелните футболни специалисти пак се развихриха! Пазарило се момчето да играе, па си взело парите. Вие за какво се пазарихте с работодателите си? 800 лева на месец и работа от понеделник да петък и в събота до обяд? Хаххахахажжахахаххаха!!!!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
неандерталец преди 3 години
До Анонимен 7:Да, но той все пак тренира с отбора си. Сметнал съм парите за 8 часов работен ден, въпреки че това е много условно.
5
2
 
6
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 3 години
Ами легнали на тюфлека в панелката в Люлин,така разсъждават пуберите ! Невежите са винаги уверени и ,,знаещи".Мушмороциии ,колко далеч сте от реалния живот!!! И три пъти повече пари да имаш,нищо няма да направиш с този мозък хлапе!
4
4
 
4
 
! Отговори
неандерталец преди 3 години
Тоя вярно получава по 1000 евро на минута. Не е нормално да му плащат толкова, а отбора да е пред фалит.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато четете тази статия Меси изкара 1000 евро. Така че почвайте да бачкате
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КойчоИ за кво са ти?
1
2
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
С тези пари на Меси ще имам 4 отбора като немския Лайпциг