ММС даде "Герена" на концесия, очакват се подобрения

Срокът ще бъде уточнен допълнително
18 фев 2021 12:08, Александър Попов
11
ММС даде "Герена" на концесия, очакват се подобрения
Снимка: БГНЕС

От пресцентъра на Министерството на младежта и спорта разпространиха официално информацията за възлагане на концесия за строителство на стадион "Георги Аспарухов" в София. Ето какво се казва в съобщението:

"В изпълнение на одобрения на заседанието на Министерския съвет, проведено на 17 февруари 2021 г., Актуализиран план за действие за държавните концесии за периода 2021–2027 година, министърът на младежта и спорта ще предприеме действия за възлагане на концесия за строителство на „Спортен комплекс за професионален и масов спорт „Георги Аспарухов“, град София, община Столична, област София.

Изпълнението на проекта за концесия ще допринесе за постигане на Специфична цел 1.4. от Националната стратегия за развитие на концесиите (2018-2027 г.) – „Осигуряване на достъпност и качество на услугите, свързани със системни занимания с физически упражнения и спорт от всички възрасти“, без да се изразходват средства от държавния бюджет.

Незадоволителното състояние на спортната база към този момент е последица от множеството промени в нормативните актове, извършвани след 1990 г., а липсата на яснота и сигурност демотивира ползвателите на съоръженията да влагат значителни финансови средства за поддържане и реновиране на базата.

С предоставянето на концесия за строителство на „Спортен комплекс за професионален и масов спорт „Георги Аспарухов“, ще се постигне цялостна модернизация на комплекса и икономическа ефективност при управлението му, като както строителния, така и оперативния риск ще се поемат от концесионера. Очакваният резултат е да се довърши трибуната на Сектор „А“, вкл. като се изгради козирка, да се построят три нови трибуни с козирки, всички трибуни да се оборудват, да се ремонтира и разшири съществуващият паркинг и да се изгради нов паркинг. Дългосрочният резултат от възлагането на концесията е спортният комплекс да се поддържа в експлоатационна годност с качество, отговарящо на най-новите национални и международни стандарти, което ще създаде предпоставки и за високо качество на предоставяните услуги.

Конкретният срок на концесията и годишното концесионно възнаграждение, което концесионерът ще дължи на концедента, ще бъдат определени след изработване на обосновката на концесията, с която ще се мотивира откриването на процедурата за определяне на концесионер".

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да дават Герена на концесия, да върнат терена на предишния стадион на Левски, върху, който сега е построен националния стадион Васил Левски. Все пак Левски е отбор на хората живеещи около църквата Свети Георги, на бул. Патриарх Евтимий близо до бул. Витоша.
8
4
 
9
 
! Отговори
сто преди 3 години
Как така без процедура директно на Лефскито??? Може и друг да е исал тази концесия....*** за държавното отборче всичко може и то безплатно, за другите - .......супата
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наско Гологъсков да вади пари и да плаща. Или да са маха....
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едните от министерството мечтаят за 4 трибуни. Другите от коментарите пишат за капацитети от по 90.000 в Цариград.Абе мечтатели, в България футбол няма. Колко е била средната посещаемост на стадионите 2019-та година? Защото ако средно стадионът се посещава от 500-1000 души, тогава какъв е смисълът да имаш капацитет от 20,000 или 90,000? Разберете го най-накрая - всеки лев държавни пари хвърлени за подобни неща са спестени от пенсии, стипендии, заплати за лекари и учители.
5
8
 
14
 
! Отговори
Естет преди 3 години
Нормално, партията-майка се грижи за държавния си о(т)бор!В интервюто отпреди няколко дни Васил Божков каза, че Биби и Шиши са го принудили да издържа Левски София!Не че това е новина за някого, те винаги са били на държавна издръжка!Репресирани, но майорът от държавната милиция Гунди караше Алфа Ромео, когато нерепресираните хора чакаха по 10 години за МосквичМного нечистоплътност, наглост и двуличие има на Герена...неслучайно и му викат Герена де...
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко да отдели малко пари от магистралите и за национален стадион Излагаме с тоя стадион дето даже няма козирка Хората са като кучета на слънцето или на студа и дъжда Вижте какви стадиони имат дори в Букурещ или Будапеща
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представям си каква атмосфера ще има на този стадион в Истанбул , на някоя решаваща квалификация за световно или европейско първенство 90 000 хиляди запалянковци които не сядат нито за минут ана местата си 90 минути на крака и скандират и подкрепят отбора Смятам да отида някой ден на мач там
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам в Турция дори и в Б група отборите имат нови стадиони Не ремонтирани а новопостроени , модерни стадиони , целият стадион покрит , с паркинги за хиляди коли , всичко модерно Сега след финала на Шампионската лига на 29 май , стадионът в Истанбул който бе построен преди 20 години за кандидатурата за Олимпийските игри ще се реконструира и ще се превърне в национален футболен стадион на Турция Кпацитетът му ще се вдигне от 76 б000 на над 95 хиляди седящи места Много сме назад
1
2
 
7
 
! Отговори
Време е преди 3 години
да построят някой небостъргач на мястото.