Треньорът на Динамо (Загреб) влиза в затвора за измама

Зоран Мамич ще излежи присъда от 4 години и 8 месеца
Обновена: 16 мар 2021 13:00 | 16 мар 2021 13:00, Елка Василева
7
Треньорът на Динамо (Загреб) влиза в затвора за измама
Снимка: архив, БГНЕС

Върховният съд на Хърватия потвърди ефективната присъда лишаване от свобода за старши треньора на Динамо (Загреб) Зоран Мамич за измама. Присъдата идва два дни преди сблъсъка с Тотнъм от турнира Лига Европа, обяви държавната телевизия на страната (HRT).

Братът на Мамич - Здравко, бивш изпълнителен директор на Динамо и в момента намиращ се на свобода в съседна Босна и Херцеговина, също получи потвърждение за присъдата си от съда, както това се случи и с бившия данъчен служител Милан Пернар, предаде БНР.

"Върховният съд на страната потвърди присъдата на Общинския съд в Осиек, осъждайки Здравко Мамич на шест години и половина затвор за присвояване на 116 милиона куни (18,26 милиона долара) от футболен клуб Динамо", се казва в изявлението на съда, публикувано на сайта на HRT.

"Наказанието на Зоран Мамич е намалено на четири години и осем месеца от четири години и 11 месеца, докато Милан Пернар е с намалена санкция на три години и два месеца от четири години и два месеца".

Тримата бяха обвинени в укриване на данъци на стойност 12,2 милиона куни (1,9 милиона долара) и за източване на 116 милиона куни от трансфери на играчи от Динамо.

Хърватските шампиони приемат у дома водения от Жозе Моуриньо английски Тотнъм във втори осминафинал в турнира Лига Европа. Преди седмица двата отбора завършиха при резултат 2:0 за англичаните.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще стане треньор на отбора на пандизчиите във вътрешното им първенство и ще бият наред. След това може да участват и в междуконтиненталната купа на пандизчиите.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашенска, балканска работа!
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашата прокуратура е над тези дреболии. Тя се занимава със серизони казуси, за да си делкат обезщетенията от съда в Страсбург.
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спортистите са примитивни хора с престъпни наклонности
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова Динамо Загреб го има още като отбор (за разлика от ЦСКА) а националния им са сребърни медалисти от световното!!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дето се вика, алчни гърла...
1
0
 
18
 
! Отговори
роден с името преди 3 години
Ми Мамич,за кво друго да влиза!