Ман Сити обърна ПСЖ и гледа към финала на ШЛ

Гражданите триумфираха в Париж с голове след почивката
29 апр 2021 06:41, Александър Попов
8
Ман Сити обърна ПСЖ и гледа към финала на ШЛ
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити обърна Пари Сен Жермен с 2:1 насред Париж и гледа към финала в Шампионската лига уверено преди реванша другата седмица.

Домакините играха по-добре до почивката и поведоха, но след нея се стигна до обрат, макар че при него хората на Пеп Гуардиола имаха и късмет.

Те не бяха толкова креативни както в повечето си мачове, но все пак действаха солидно и са много близо до първия си финал в Шампионската лига.

Първият точен удар бе още във 2-ата минута, когато при бърза атака Неймар получи вляво, но изстрелът му бе твърде слаб и не затрудни Едерсон. Първите минути определено бяха за френския шампион и в 12-ата минута Неймар би много по-опасно, но Едерсон отново реагира на ниво.

Малко след това ПСЖ поведе. След статична ситуация Ди Мария центрира отлично, гостите не прецениха добре ситуацията и Маркиньос изтича съм близката греда, за да отклони по отличен начин с глава в мрежата.

Домакините действаха много подредено и организирано, без да допускат положения пред вратата си. Все пак в 21-ата минута Кансело намери Силва, който се плъзна по тревата и накара Навас да спасява. В 28-ата минута напрежението отново бе пред вратата на Сити, но Паредес не намери вратата.

Едва в края на полувремето Гражданите стигнаха до чиста ситуация, при която Фодън се оказа свободен. Той обаче заложи на силата на удара, вместо на точността като насочи топката право в тялото на Навас.

След паузата Сити имаше предимството, но без да може да създава положения. Домакините продължаваха да действат на контра, но напрежението върху тях се засилваше. Така се стигна до 64-ата минута, когато Небесносините изравниха, макар и с късмет.

Де Бройне опита центриране, топката обаче се оказа висока за Стоунс и Диаш, само че тя беше насочена към далечния ъгъл и Навас не успя да реагира навреме. Така гостите стигнаха до скъпоценния гол на чужд терен.

Малко след това Риад Марез намери пролука в стената при пряк свободен удар и опъна мрежата на ПСЖ за втори път.

Неймар се изнерви и получи жълт картон преди Гей да влезе грубо в краката на Гюндоган и да бъде изгонен. В 88-ата минута страхотен рейд на Фодън завърши с точен удар, но в ръцете на Навас.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
След няколко милиарда наляти от арабските в този клуб имат шанс да стигнат титлите от ШЛ на Стауа и Цървена звезда. Хвала