Лечков: Михайлов подаде оставка под политически натиск

Премиер и министър му я поискали, щяло да стане страшно
71
Лечков: Михайлов подаде оставка под политически натиск
Снимка: БГНЕС

"Беше неправилно поискана оставка и неправилно подадена, под политически натиск. Можехме да бъдем наказани тогава, затова Боби Михайлов подаде оставка, за да не стават страшни неща. Можехме да бъдем извадени от всички състезания", заяви вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков пред бТВ по повод завръщането на Борислав Михайлов начело на футболната централа.

Вчера стана ясно, че Агенцията по вписванията отказва да впише Михайлов отново като президент на БФС, тъй като в устава на организацията няма такава процедура като оттегляне на оставка.

"Няма вариант да има безвластие. Още преди година и половина казах, че Михаил Касабов беше неправилно вписан изпълняващ длъжността. Има правила и аз съм те да се спазват. Беше неправилно поискана оставка и неправилно подадена, под политически натиск. Поради тези причини аз от година и половина не се подписвам под протоколите на Изпълкома. Това беше вмешателство в една независима организация. Оставката беше подадена под натиск от премиера. Той и мистърът на спорта излязоха и казаха, че Михайлов трябва да си подаде оставката. Можехме да бъдем наказани тогава, затова Боби Михайлов подаде оставка, за да не стават страшни неща. Можехме да бъдем извадени от всички състезания", коментира Лечков.

Той допълни, че оттеглянето на оставката от страна на Михайлов, само ден след като Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президентския пост, е стечение на обстоятелствата и двете събития нямат нищо общо между себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен перукан също ми е неприятен и под негово ръководство родният футбол нямаше никакво развитие,но не това беше начинът да бъде сготвен и не е лошо да си припомним това!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aре махайте се от БФС. Същите са като герб. Няма отърване от тези кър.лежи
8
8
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Същите - Георги Валентинов, Дани Илиев, Стъки и други подобни наркомани "бойци", които срещу заплащане от ГЕРБ са готови да направят всичко.
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сега да си спомним кой спретна тоя расизъм по поръчка на мачът с Англия на 15.10.2019 година,случайно същите лица вчера правиха завера срещу президента?
6
0
 
40
 
! Отговори
Професор Пръц преди 2 години
Един от най- противните за мен личности в държавата...Все гледа изгодата,все да е присламчен към властта....Символ на корупция,лакомия,алчност,нахалство...
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце му е направил предложение, което Перуци не е могъл да откаже...Па сега надигна голата си празна кратуна....
4
2
 
29
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
Защо ти трябваше това на главата, като футболист, си остана много добър, като управленец, една 0 !
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лечков е същия, кво се очудвате. Те краставите магарета се намират
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откак Костов и Бъки бомбата ви направиха търговски дружества футбол нямаме.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, той неискаше, ама беше пиян и си даде останката. Сега като изтрезня и съжалява