Русия с официална жалба заради екипите на Украйна

Очаква се обаче УЕФА да не я одобри
77
Русия с официална жалба заради екипите на Украйна
Снимка: БГНЕС

Руската футболна федерация подаде официална жалба до УЕФА срещу екипа, който Украйна планира да използва на европейското първенство по футбол.

В края на миналата на седмица Украйна представи своя екип за Евро 2020 и предизвика сериозен скандал, тъй като на фланелката е изобразена карта на страната, в която се включва и Крим, който бе анексиран от Русия. Това вбеси руснаците, включително и на високо политическо ниво, но от УЕФА обявиха, че са одобрили екипа, който отговаря на регулациите.

Още по темата
На екипа на Украйна са изписани и два слогана - "Слава за Украйна!" и "Слава за героите!", които бяха използвани от протестиращите срещу проруския президент на Украйна Виктор Янукович през 2014 година.

В жалбата си от Русия заявяват, че екипът "противоречи на основните принципи на УЕФА". Въпреки това, е малко вероятно жалбата на Русия да бъде одобрена, информира БНР.

Евро 2020 започва на 11 юни, като Русия ще започне кампанията си с мач с Белгия на 12 юни, а Украйна ще срещне Нидерландия ден по-късно.

Всички новини преди началото на Евро 2020 четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
6
 
! Отговори
Праседент преди 2 години
ДАЙТЕ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ТИТЛАТА БАРАБАР С ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА,ЧЕ ПОЖИЗНЕНИЯТ ВОЖД ЩЕ АНЕКСИРА ВСИЧКИ ЗЕМНИ КЪЛБЕТА...ДА ЖИВЕЯТ ВСИЧКИ БЕКАПЕТА ПО ВСИЧКИ ЗЕМНИ КЪЛБЕТА!!!...
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Георгиевските лентички са отличавали войниците на власов,а степан бандера е трепел. едновременно нацисти и комунисти .за това е герой
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен36Парадоксално е че георгиевските лентички са ги носили войниците на генерал власов.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин в знак на възмущение да санкционира Европа като забрани на "сборная" да участва в Евро 2020. Това ще сломи окончателно УЕФА и ще ги принуди да накарат Украйна на мястото на Крим да сложат кръпка с руското знаме.
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам защо се жалва Русия. Крим е международно признат за част от Украйна, това че Русия и Никарагуа го смятат за част от Русия си е проблем на тези които го признават за руски. Даже и Лукашенко все още се дърпа и не иска да признае Крим за руски, въпреки че руснаците взеха сина му Николушка за заложник.
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалбата на Русия може да бъде одобрена, но Путин трябва да се бръкне доста дълбоко в джоба. Така се построиха и потоците към Германия, по същия начин беше построен Турския поток в България ... пардон забравих че Боко го кръсти Балкански поток.
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз имам тениска със Бентли ама няма.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОбергрупенщурмфюрерПрочети историята на Русия, може и френския Ларус да вземеш и виж при кой цар Русия е излезла на бреговете на Черно море. Прочети имало ли е независима Украйна (царство, империя) . Да не се окаже, че нещата стоят като България с РС Македония.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблем: Одеса не е далече от Кримския полуостров и населението й е преобладаващо руско. Едно допитване до населението и ако то реши да се присъдини към Русия удовлетворете молбата му. А футболистите ако искат да си изпишат и Петербург на фланелките,. Нали знаете: "очи пълни, ръце празни".
35
1
 
5
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Те и китайците подскачат като ужилени, като им покажат карта, която не включва Тайван, но това не променя фактите, че Тайван си е отделна държава. Имперските мераци в 21-ви век не са особено желани и водят до съответните последици рано или късно.
34
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На укрите само спомена за Крим ще им остане. А те ако искат и на *** си кратуни да го татуират!
33
7
 
8
 
! Отговори
Гост3 преди 2 години
И аз като българин се възмощавам от окупацията на СССР над България! Та още не можем да се оправим!
32
5
 
10
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
Руснаците пък да си сложат на фланелките карта на Русия с Донецка и Луганска области.
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей, брей, брей. Крим си е украински. Когато фалшифицираха окупацията на Украйна не се жалваха, сега се сетили. Айде беж у Евразия и остави цивилизацията на мира.
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Те и георгиевеските лентички са комунистически символ на Сталин,но колхозниците ги размятат навсякъде.Не знам Степан Бандера колко хора е затрил,но знам Сталин и преди Сталин колко украинци са измрели.По-добре млъкни,защото ще ти увеличат дозата на хапчетата с тия приказки.
29
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държава, която няма признати граници, спортистите и се състезават без флаг и химн, войниците и се бият без пагони и опознавателни знаци ,а гражданите и живеят без права тръгнала да се възмущава от признатите от ООН граници и герб на Укройна.....
28
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Слава за Украйна!" и "Слава за героите!" са използвани от военнопрестъпника и слуга на нацистите Степан Бандера. Това са нацистки слогани.
27
8
 
15
 
! Отговори
Обергрупенщурмфюрер преди 2 години
Крим е на Украйна, а азитското диво москалско племе може само вода да носи на истинската Рус със столица Киев
26
9
 
8
 
! Отговори
До Вова преди 2 години
Крим не е нито на руснаците, нито на украинците. Крим винаги си е бил български. Както и голяма част от Волга. Още повече там живеят много татари, а те са потомци на старите българи!
25
20
 
10
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Крим е руски и смърт за нато и америкнаските нагайки !