Капитанът на Дания Кяер спасил живота на Ериксен на терена

Бързата му и адекватна намеса се е оказала ключова
110
Капитанът на Дания Кяер спасил живота на Ериксен на терена
Снимка: БГНЕС

Капитанът на Дания Симон Кяер бе човекът, който веднага се притече на помощ на съотборника си Ериксен, проверявайки дали Кристиан не е глътнал езика си, както и дали позицията на тялото му е правилна, за да може да диша.

Още по темата

След това той събра отбора около Ериксен, за да не позволи на камерите да снимат случващото се на терена, а по-късно, заедно с Каспер Шмайхел отиде да успокои и да даде кураж на жената на звездата в датския отбор, пише Нова тв.

Интересен факт е съперничеството на терена между Кяер и Ериксен. Симон играе за италианския "Милан", а Ериксен е играч на "Интер".

Световните медии отбелязват, че бързата и адекватна намеса на Кяер се е оказала ключова за спасяването на живота на футболиста.

Кяер бе един от малкото, които имаха силите да гледат случващото се с Ериксен, докато около звездата на "Интер" бе изграден жив щит. Финландците пък показаха огромно уважение и класа като аплодираха отбора на Дания преди подновяването на срещата. Йоел Похянпало отбеляза историческия първи гол за Финландия на голям турнир и реши да не го отпразнува.

Социалните мрежи буквално „гръмнаха”, като целият спортен свят отбеляза постъпките на Кяер и Финландия.
Феновете на Финландия блеснаха. Зрителите, които бяха на първите редове до инцидента дадоха финландския флаг, за да може Ериксен да бъде изнесен от терена.

Съдията на мача също допринесе за адекватните действия след инцидента. Той спря играта след около само 5 секунди и веднага повика лекарския екип на терена. Ериксен пък бе обявен за "играч на мача".

Всичко за Евро 2020 четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: ДаниямачЕриксенКяер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Често причината е вирусно заболяване, което се отразява на сърцето.
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквах негативни коментари, дето обвиняват момчето, че е "жена" или нещо подобно ... хм. Май има промяна в послдните 25 години.
74
2
 
22
 
! Отговори
До Анонимен 76 преди 2 години
Ама как - те датчаните лошиии, гаднии, без душа, алчниии, убийци на жирафчета, на улицата ако паднеш, никой няма да ти помогне ... Или поне това слушам от главанаците в БГ, което е смесица от тоални лъжи, изквивяване на думи и и факти и много, ама много родан простотия. Дания е, като това дето комунистите го обещаваха, ама без репресии, без отнемане на имущество, без масивната корупция и без тоя тотален непукизъм и овечедушие. Така че ... може и да ги стигнем, но няма да е скоро.
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Кога ще ги стигнем.....датчаните!?" Така, като гледам, по-скоро никога :(
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще ги стигнем.....датчаните!?
71
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Криеха го че може да е пил наркотици. Спасиха го лекарите, но крият причината и че Кяр може и той ако е пил.
70
0
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Слава богу !!!
69
1
 
23
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
цял свят гледаше случващото се и честно да Ви кажа бях настръхнал докато не разбрах че е добре човека!кога ще ги стигнем....
68
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 ---- Никой не е избирал НАТО и ЕС, никой не е питал българите за тези антибългарски организации.
67
0
 
70
 
! Отговори
12345 преди 2 години
Радвам се на щасткивата развръзка! И тук е добре да открием десетте разлики между родната журналистика и качествената журналистика - няма интервюта със съпругата, с роднините, дебнещи журналисти пред болницата... Абе с две думи няма сеир! Как ли си вършат работата тези журналисти без сеир и жълтении се чудя!? Има само колективен дух в медиите и похвали за адекватни реакции! Но какво да се прави, на светлинни години сме...
66
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАко искаш замени Су с Грипен. И пак караницата върви.Под всеки пост за Ф-16 върви караницата дали трябваше да вземем Грипен, Юрофайтър и т.н. и дали Ф-16 са морално остарели или са супер модернизирани. Българинът няма разбирането, че не може всичко наведнъж. Менталитетът е, че държавната хазна е бездънна, и че единствено защото се краде, не стигат парите за всичко под слънцето.
65
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До67. Българите не се карат за самолетите. Те са си избрали НАТО и ЕС. Преди 20 години. Платили са на САЩ. Не се интересуват от Су.
64
1
 
8
 
! Отговори
!: преди 2 години
Точната фраза е без бодеж няма растеж....Както казах, физиотерапевтите възстановяват мускулатурата, но все още не е открит способ, който да влияе и върху сърдечно съдовата система. А и огромна част от стимулантите точно там дават голямо отражение.
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 67. Ако си военен , полицаи, държавен служител. Данъка се плаща от държавата / и влиза в държатавата НОИ/, но е различна сума за отдените категории. Но , ако си на частна практика / тоеа е изключително малък % в България/ плащаш от собствените си пари от дохода си на клиентите в държавния НОИ. Което е ОГРАБВАНЕ ОТ ДЪРЖАВАТА спрямо държавното осигуряване на служителите си.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без препарати, няма резултати
61
0
 
20
 
! Отговори
!: преди 2 години
Дори не знам кои са братята Цоневи, но ти гарантирам, че нашите нямат нищо общо с професионалните футболисти. В сериозните първенства се бяга на скорост по 10-11 км на мач! Има играчи, които развиват скорост много близка до тази на Болт! И това се случва всеки мач.... щото иначе си на пейката в другия. А нашите сладури дори и ходом не въртят такъв километраж. За начин на живот е излишно да се говори....нашите поливат всеки мач в чалготеката.....Ивелинчо дъни аулини все едно са бонбони.
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Живеещ в Швеция"Моята задължителна държавна здравна застраховка е около 900 лв на месец."Точно това е много важният фактор. Защото медицинската техника ако е немска или японска и шведите и българите ще я купуват грубо на една и съща цена. Като българите не плащат такива здравни осигуровки очевидно няма как да се купи същия обем техника. Разбира се може да се спестят пари от други пера - например самолети, стадиони и други такива. Но българите се карат дали самолетите да са Ф-16 или Су.
59
1
 
8
 
! Отговори
!: преди 2 години
Зачестиха, щото деца на 16 са със стряскаща физика. Валери преди да се развие като клоун беше отлично сложен още като дете. И после почнаха хроничните травми, а той залитна към живота. Но наистина имаше голямо бъдеще. Той затова и от години си играе в България и Сериа С....в силните първенства организмът му просто не издържа на натоварванията. Цикълът сряда-събота е убийствен в дългосрочен план. Науката е толкова напреднала, че физиотерапията успява да възстанови мускулатурата чрез ред процедури
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До !:Не е само Мишо, единият от братята Цоневи също бил избухнал :D Сега, никой не спори че натоварванията на професионалните спортисти са много сериозни,но има 2 въпроса - можем ли да наречем нашите "звезди" професионални футболисти, случайно ли е че някой като отиде в западен отбор и после споделя че в България са много по-ниски натоварванията? И втори въпрос какво общо имат трудностите в живота на даден спортист, с това че не може да спира топката или да уцели вратата?
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цитат: "И всеки собственик на сметка, може да си тегли по всяко време за Профилактика"Държавната здравна осигуровка в Германия (за въпросните до 759 евро на месец) не покрива дори фотополимерна пломба без доплащане, а ти ми говориш "да си теглиш за профилактика"...Не знам и каква и е разликата от общия чувал. Ако ти трябва скъпо струващо лечение ще го платят. Ако не боледуваш пари не връщат. Има частни здравни осигуровки където връщат 10-20% от платеното, но достъпът до тях не е свободен.