Капитанът на Дания Кяер спасил живота на Ериксен на терена

Бързата му и адекватна намеса се е оказала ключова
110
Капитанът на Дания Кяер спасил живота на Ериксен на терена
Снимка: БГНЕС

Капитанът на Дания Симон Кяер бе човекът, който веднага се притече на помощ на съотборника си Ериксен, проверявайки дали Кристиан не е глътнал езика си, както и дали позицията на тялото му е правилна, за да може да диша.

Още по темата

След това той събра отбора около Ериксен, за да не позволи на камерите да снимат случващото се на терена, а по-късно, заедно с Каспер Шмайхел отиде да успокои и да даде кураж на жената на звездата в датския отбор, пише Нова тв.

Интересен факт е съперничеството на терена между Кяер и Ериксен. Симон играе за италианския "Милан", а Ериксен е играч на "Интер".

Световните медии отбелязват, че бързата и адекватна намеса на Кяер се е оказала ключова за спасяването на живота на футболиста.

Кяер бе един от малкото, които имаха силите да гледат случващото се с Ериксен, докато около звездата на "Интер" бе изграден жив щит. Финландците пък показаха огромно уважение и класа като аплодираха отбора на Дания преди подновяването на срещата. Йоел Похянпало отбеляза историческия първи гол за Финландия на голям турнир и реши да не го отпразнува.

Социалните мрежи буквално „гръмнаха”, като целият спортен свят отбеляза постъпките на Кяер и Финландия.
Феновете на Финландия блеснаха. Зрителите, които бяха на първите редове до инцидента дадоха финландския флаг, за да може Ериксен да бъде изнесен от терена.

Съдията на мача също допринесе за адекватните действия след инцидента. Той спря играта след около само 5 секунди и веднага повика лекарския екип на терена. Ериксен пък бе обявен за "играч на мача".

Всичко за Евро 2020 четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: ДаниямачЕриксенКяер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Живеещ в ДанияА в България българите готови ли са да дават пари за медицина?Защото в България след 45 години комунизъм хората са свикнали, че всичко е безплатно и здравната осигуровка струва стотинки. В Германия в момента държавната здравна застраховка e около 14-15% от брутната заплата и достига до 759 евро на месец. Готови ли сте на заплата от 2000 лева да плащате по 300 лева на месец здравна осигуровка? Медицинската апаратура се произвежда в чужбина и струва навсякъде еднакво скъпо.
35
7
 
5
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Първото нещо за което се сетих е ефекта от ваксината,но с изключение на този сайт тука никъде другаде не съм прочел коментар да се говори за божествената бил гейтсова ваксина,изврели са им мозъците на целия свят..
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До38. Товакоето пишеш за Дания в развитите страни е навсякъде. И Дания не е толкова развита , колкото я изкарваш. Повече е странна, отколкото стопански развита. Непукизма, мързела и клошарствоти е добре развито.
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се е ваксинирал или е изкарал ковид може да има връзка. Не бих го изключил. Иначе такъв супер атлет не пада като круша на земята.
32
1
 
8
 
! Отговори
За четящи преди 2 години
Сетих се още нещо важноИма една книга. Авторката е Хелън Ръсел. "Така го правят датчаните".Хубава е, за да разберете манталитета, мисленето и начина на живот на тези странни за нас балканците хора.
31
2
 
12
 
! Отговори
Живеещ в Швеция преди 2 години
И в Швеция е така. И периодично всички минаваме на обучение как да използваме дефибрилаторите, които са навсякъде на обществените места, влакове, автобуси.
30
8
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Не е за футболист щом има здравословен проблем. Ще го спъват, ще го ритат. Футболът е груба игра за здрави момчета.
29
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Получи епилептичен пристъп може би от тромб в мозъка. Поне така изглеждаше на екрана.
28
0
 
32
 
! Отговори
Живеещ в Дания преди 2 години
В Дания хората ги обучават да дават първа помощ при спиране на сърцето. На всеки ъгъл на улицата, във всеки автобус, мол и пр. има дефибрилатор на видно място за да се започне кардио- пулмонална ресуститация веднага. , докато дойде линейката , а тя идва до петата минута. Голяма инвестиция за да се спасяват животи. Защото точно мерките в първите минути са определящи. За сравнение-в България повечето линейки не са оборудвани с дефибрилатори. Пари за медицина в бг няма.
27
0
 
40
 
! Отговори
Фенка на футбола преди 2 години
Доказаха какво значи коректност и взаимопомощ! Човещината победи в този мач и ме накара да вярвам, че има надежда за човешкия вид. Харесвам футбол, молих се за това момче вчера и гледах как всички се молят! Съединението прави силата! Не е зле да си го припомняме, както и че всички сме хора, въпреки различията и битките, които водим. Бъдете здрави! Всички, без изключение.
26
0
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Такива като 28 са най-вредни, мислят си, че разбират нещата, правят глупост след глупост, дават "компетентни" мнения и като стане белята, "лекарите са виновни"
25
6
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
28, какво е това "да си глътнеш езика", аман от многознайни отпадъци, да не кажа ***
24
3
 
3
 
! Отговори
Още по-важното преди 2 години
До 1 и 9Майор Терзиев е на 950 километра в час скорост отдалечен от Вашите мозъци. Винаги съм знаела, че за по-ниско вибриращите човешки същества скоростта на светлината и на звука са различни от тази на ...по-смелите, по-мощежите, по-уважаващите, по-идеалистите. Шоферчета на допотопни кобили...сте.Затова нито черната кутия ще намеря нито ще бъде погребан. Така правят безсмъртните.
23
1
 
36
 
! Отговори
Важното преди 2 години
Писарушки, има три важни неща:1. Капитанът на отбора на Дания показа какво е да си мъж, лидер, боец, смел, самоотвержен и човек, който е на мястото си. Отвсякъде! Такива са рядкост.2. Смъртта дебне навсякъде.Този човек оцеля, защото милиони се молиха за това,а това се случи, защото мачът имаше огромна аудитория по цял свят.3.Има много безскрупулни дяволски медии в България. Ще ги познаете по това, че те избраха да сложат като заглавна снимка отворените очи на Ериксен. Полужив.Животът победи.
22
18
 
10
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 2 години
Кой знае с какви таблетки са го напомпали преди мача?
21
12
 
13
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
"без медикаменти, няма аплодисменти" те ви взимайте препарати, после се чудите, защо става така
20
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, той му прави CPR и той му пусна сърцето с дефибрилатор.... Баш той го е спасил
19
3
 
7
 
! Отговори
Файзер преди 2 години
На 31 май.
18
4
 
11
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
Всъщност бъдете сигурни, че Вакс-препаратс няма да има нищо общо със случката, но виж, Удължения Ковид....;)
17
4
 
17
 
! Отговори
пппп преди 2 години
И преди Ковид умираха футболисти по стадионите ! Възможно е да не му е издържало сърцето, възможно и е и да е направил Лактатна ацидоза от която се умира за минути без лекарски екип! Много неща са възможни