Капитанът на Дания Кяер спасил живота на Ериксен на терена

Бързата му и адекватна намеса се е оказала ключова
110
Капитанът на Дания Кяер спасил живота на Ериксен на терена
Снимка: БГНЕС

Капитанът на Дания Симон Кяер бе човекът, който веднага се притече на помощ на съотборника си Ериксен, проверявайки дали Кристиан не е глътнал езика си, както и дали позицията на тялото му е правилна, за да може да диша.

Още по темата

След това той събра отбора около Ериксен, за да не позволи на камерите да снимат случващото се на терена, а по-късно, заедно с Каспер Шмайхел отиде да успокои и да даде кураж на жената на звездата в датския отбор, пише Нова тв.

Интересен факт е съперничеството на терена между Кяер и Ериксен. Симон играе за италианския "Милан", а Ериксен е играч на "Интер".

Световните медии отбелязват, че бързата и адекватна намеса на Кяер се е оказала ключова за спасяването на живота на футболиста.

Кяер бе един от малкото, които имаха силите да гледат случващото се с Ериксен, докато около звездата на "Интер" бе изграден жив щит. Финландците пък показаха огромно уважение и класа като аплодираха отбора на Дания преди подновяването на срещата. Йоел Похянпало отбеляза историческия първи гол за Финландия на голям турнир и реши да не го отпразнува.

Социалните мрежи буквално „гръмнаха”, като целият спортен свят отбеляза постъпките на Кяер и Финландия.
Феновете на Финландия блеснаха. Зрителите, които бяха на първите редове до инцидента дадоха финландския флаг, за да може Ериксен да бъде изнесен от терена.

Съдията на мача също допринесе за адекватните действия след инцидента. Той спря играта след около само 5 секунди и веднага повика лекарския екип на терена. Ериксен пък бе обявен за "играч на мача".

Всичко за Евро 2020 четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: ДаниямачЕриксенКяер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
1
 
! Отговори
бубу преди 2 години
Не е ваксината виновна, а стимулантите, наркотици, допинг!
95
3
 
2
 
! Отговори
anon преди 2 години
Може ли да изместим фокуса от героите, които го спасиха, и да попитаме - колко и какво зоби бе момче?
94
1
 
5
 
! Отговори
nina преди 2 години
Аман от многознайковци,сега и специалисти- вирусолози...На 50 години съм,ваксинирах се с Пфайзер,малко уещане в ръката на следващия ден.Няма температура,няма страдания.15 години като стюрдеса са ми слагали редовно васкини срещу жълта треска,хепатит и какво ли още не. Да,на няколко милиона ваксинирани може няколко да имат странични ефекти,това е при всички ваксини,не само при ковидната.Стига ревахте,стига търсихте теле под вола.
93
5
 
9
 
! Отговори
94 преди 2 години
"Ериксен бил е ваксиниран срещу ковид е интересен въпрос ,който никой не попита"Питат, ама отговорите са неудобни и никой не ги публикува.
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, понеже проверил дали си е глътнал езика и само той не ревал, докато другите ревльовци направили щит...и така задружно му спасили живота ?!?! Съдията и феновете и те го спасили. Ама нито една дума за тези, които буквално го върнаха от смъртта. И после се чудим защо е такова отношението към лекарите в таз държава!
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ериксен бил е ваксиниран срещу ковид е интересен въпрос ,който никой не попита>
90
6
 
15
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Говориш глупости. Ериксон не е бил ваксиниран нито е карал Ковид. Конспираторските теорийки си ги мушни на онова топло място където мирише :)
89
0
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Специално за дървените философи и многознайковците препоръчвам на ютюба да напишете how to do cpr и да изгледате анимационното филмче.
88
0
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
до 90.Това,че си спортен съдия не те прави грамотен в медицинско отношение.Когато карах курс за спасители, лекаря от спешна помощ, който ни водеше лекциите, ни каза, че полвината лекари от неговите колеги също не знаят как се оказва първа помощ. Специалисти в техните области,но не в спешната помощ. Няма гълтане на език.Това е селски израз навлязъл дълбоко в лексиката на простолюдието. Езика се отпуска и застава на входа на дихателните пътища. Надига се брадичката, челото надолу и се отмества сам
87
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отборът на Интер, както и всички други италиански отбори беше ваксиниран в началото на годината. Странно съвпадение с твърденията на германски лекар, че ваксините увреждат сърцето при млади хора над 18 години.
86
6
 
7
 
! Отговори
До 85 преди 2 години
Не знам ти дали не си от простолюдието, но си от глу па вите мърморковци. Нямало гълтане на езика. Лично аз съм вадил 3 пъти език на припаднали хора и преди това съм гледал десетки пъти. За справка съм спортен съдия по джудо.
85
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има още такива случаи до края на този турнир
84
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЦЕЛИЯТ ОТБОР е ваксиниран в началото на месеца с експерименталната евтаназия на Файзер. Супер лесно е да се намери в нет, има ги и на доволни снимки с игла в рамото.
83
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е бил ваксиниран. В дания ваксинират по възраст, от най старите първо почнаха. В момента вървят 40 годишните. Не му е дошъл реда още. Получил е спиране на сърцето.
82
1
 
20
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Простолюдието в България така и не разбра, че няма такова нещо като гълтане на език. За съжаление журналистите са масово неграмотни в медицинско отношение и повтарят едни и същи глупости и простолюдието се учи от тях на простотии. Когато човек припадне, той няма сили да гълта, да повръща или пък да пее.Той просто припада, тялото се отпуска. Езика също се отпуска и запушва дихателните пътища.Трябва да се повдигне брадичката на главата нагоре, челото надолу и така езика сам се отмества. Запомнете
81
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете бе! Бил ли е ваксиниран преди мача?
80
15
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Живее с него на семейни начала, но не са женени. Ериксон е хитър, не желае да има ортак на кесията си. Истинските мъже правят деца, но не се женят!
79
14
 
14
 
! Отговори
до 79 преди 2 години
Напоследък има зачестени случаи на сърдечни проблеми и смърт на млади здрави хора след ваксинация. Ако не му е поставяна ваксина, - това досега щеше да бъде споменато по медиите.
78
11
 
7
 
! Отговори
Мисирки, преди 2 години
това ли е спасение -"проверявайки дали Кристиан не е глътнал езика си"?
77
16
 
3
 
! Отговори
Атеист преди 2 години
Знам, че ще има масов гейт, но... Все пак е 21 век. За какви молитви говорим? На кого са се молили? Не разбрахте ли, че няма Господ?