Фалшива новина: Акциите на Coca-Cola не са спаднали заради Роналдо

Руски сайт обяснява защо
17 юни 2021 08:48, Нели Христова
14
Фалшива новина: Акциите на Coca-Cola не са спаднали заради Роналдо
Снимка: БГНЕС

Не е вярно, че Кристиано Роналдо е лишил компанията Coca-Cola от 4 милиарда долара, пише порталът sports.ru, цитиран от Gol.bg, като обяснява митовете около фалшивата новина. Тя се разпространи от испански, британски и руски медии след пресконференцията преди мача между Португалия и Унгария.

Когато по време на пресконференцията нападателят махна две бутилки с безалкохолната напитка, а редом до тях една вода, и каза "пийте вода", въпросните медии написаха, че американската компания е претърпяла загуби от 4 милиарда долара. Този "жест" на Роналдо бил виновен за това.

Цената на акциите на компанията Coca-Cola на борсата паднала с 1,6% за 30 минути, след като Роналдо отказа колата. Общо спадът на ценните книжа на Coca-Cola е от 242 милиарда на 238 милиарда, а общите загуби възлизат на 4 милиарда, твърди испанският в. "Марка".

„Действията на Роналдо засегнаха не само имиджа на компанията, но и финансовото й състояние. Роналдо вероятно не е предполагал за такива големи финансови последици от реакциите му.

Според испанския вестник акциите на Coca-Cola са били на стойност 56,1 долара на акция по време на отварянето на фондовия пазар в Европа, но когато Роналдо е напуснал мястото си след пресконференцията, цената им е спаднала до 55,2 долара на акция ... Спад от 1,6% в стойността на акциите струва на компанията 4 милиарда долара капитализация“, публикува от испанския източник Sport24.

Новините за Роналдо бяха пренаписани от спортен уеб сайт и от маркетингова-бизнес медия, след което се оказа, че "Марка" е подвела читателите. Историята бързо се разпространи и в други медии.

Затова sports.ru бързо осветли истината: Роналдо няма нищо общо със спада на акциите на Coca-Cola. Всъщност точно в понеделник е бил денят за изплащане на дивиденти на акционерите на Coca-Cola. Както е ясно, всяко тримесечие - 4 пъти годишно - Coca-Cola изплаща дивиденти на акционерите - с други думи, тя споделя печалбите.

За да получите дивидента през юни ($ 0.42), е трябвало акционерите да да имат дял от Coca-Cola до 11 юни. И 14 юни е първият ден, когато акциите на компанията се търгували без включената стойност на следващия дивидент - с други думи, цената на акциите пада плюс или минус размера на дивидента (понякога повече, тъй като някои инвеститори, които са притежавали акции в портфолиото за дълго време ги продават и фиксират печалби).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко..а К..ла е един от най-големите собственици на водни ресурси в целия свят - минерални извори, търговски марки, водоснабдителни компании. Направете си справка кои са няколкото компании които чрез лобизъм и корупция придобиват и приватизират водни ресурси и в чии ръце в момента е голям % от водата на хората.
9
3
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Фалшива новина! Роналдо не пие Кола, той и вода не пие, само Гроздова Пещерска!
8
10
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Тази новина е дадена от служебното ЛЪЖЕ правителство .
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз имам акции на Кока-Кола, Амазон, Нетфликс, Тесла. Накратко, голтаците братушки грешат жестоко. Разбира се, че Марка са прави.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краварите как не cа му наложили още санкции. Или някоя краварка поне да го обвини в изнасилване.
5
2
 
11
 
! Отговори
За който не знае преди 2 години
В днешните медии, ако за нещо пише "Фалшива новина", значи без никакво съмнение е абсолютно вярно. В момента единствените верни информации в медиите може да намерите след думите "фалшива новина".
4
3
 
22
 
! Отговори
Не измествай фокуса преди 2 години
Няма значение накъде вървят акциите. Хората трябва да се осъзнаят и да не пият тази химия. Това беше и посланието на Роналдо. А тези с големите акции в кола със сигурност не я пият. Това вече е друга работа, върху която следва да се замислим.
3
4
 
40
 
! Отговори
Viva Ronaldo преди 2 години
Роналдо е машина и не самo кока кола, но и алкохол не близва. Желязна дисциплина. Затова на 36г. тича като 17 годишен. Такъв човек трябва да служи за пример на младите, а не разни наркомани тип Марадона.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми вчера, що писахте, обратното? Нали сте журналисти, що не проверихте? Сега разправяйте, че не сте жълта преса, разпространяваща фалшиви новини!
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роналдо направи най-правилното нещо като разкара гадната химия на кока кола от очите си и си взе бутилка обикновена вода. Дано повече хора да последват примера му.