УЕФА: В Мюнхен да забравят за стадион в цветовете на дъгата

Решението разгневи кмета Дитер Райтер преди мача Германия - Унгария
23 юни 2021 10:07, Ния Христова
122
УЕФА: В Мюнхен да забравят за стадион в цветовете на дъгата
Снимка: БГНЕС
УЕФА отхвърли предложението на кмета на Мюнхен Дитер Райтер стадионът на "Байерн" довечера да бъде осветен в цветовете на дъгата за мача между Германия и Унгария. Това разгневи градоначалника и той разкритикува европейската футболна централа, както и ГФС, пише gol.bg.
 
Идеята на Райтер бе по този начин да се възпротиви срещу наскоро приет в Унгария закон, който забранява демонстрирането и насърчаването на хомосексуалността сред лица под 18 г., както и разпространението на материали, които промотират и подкрепят смяната на пола, сред тях.
 
В Мюнхен решиха да отговорят на наложените в Унгария ограничения с осветяване на стадиона в цветовете на дъгата, които са символ на ЛГБТ общността.
 
"Според устава си УЕФА е политически и религиозно неутрална организация. Заради политическия контекст на това искане, което е насочено срещу решението на парламента на Унгария, УЕФА трябва да го откаже", гласи отговорът на евроцентралата.
 
Преди това унгарският външен министър Петер Сиярто обяви идеята за осветяване на мюнхенския стадион в цветовете на дъгата за "вредна и опасна".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 103/110 ТОЧНО с това лого ще се ходи в Катар, а може и въобще да не се стигне до СП в Катар.
94
0
 
6
 
! Отговори
До 103 преди 2 години
*** другата година в Катар на световното с това лого и ми прати картичка.... ако можеш :)
93
3
 
18
 
! Отговори
Най-после преди 2 години
Най - после малко здрав разум! Имам чувството, че живеем в лудница. Орбан открито води борба срещу разложението на нацията. За съжаление никой не пита кандидат политиците в България какво ще правят по два важни въпроса:1. Истанбулска Конвенция2. Пакт за мигрантитеНинова изрази позиция много кратно - НЕ!Трифонов и Иванов мълчат. Президента също.Това е тревожно!
92
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на УЕФА! Дитер Райтер може да се облече той в цветовете на дъгата ако иска и да отиде в мигрантските квартали. Там едни брадати мъжаги ще го посрещнат радушно и с разбиране.
91
2
 
12
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
Пародокса е че точно такива активисти за "равноправие" като теб, са самото олицетвориние на човешката глупост. Няма как да се нарече умно стремежа ти да унищожиш обществото в което живееш. След като отричаш здравия разум и науката е трагикомично да се наричаш умен. Всички граждани на България имаме еднакви права и задължения по конституция, така че гейовете нямат логическа обосновна да искат нещо повече, специално за тях. Утре сигурно ще подкрепиш и педофилите в борбата им за права!?
90
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 987--------------------------Демонстрирайте си вашите нестандартни сексуални ориентации единствено и само у вас. Не по площадите. Не сте по-качествени от нормалните хора.
89
13
 
4
 
! Отговори
УЕФА носи дъгата! преди 2 години
До всички хомофоби тук - проверете логото на УЕФА в Туитър и пийте една студена вода.
88
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 101 "Северна Корея, Куба, Венецуела, Ел Салвадор и Уганда, където даже трепят по библейски обичай." Това ли са ти "нормалните" държави? Дотук беше. Разговора приключи!
87
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 99 --- Северна Корея, Куба, Венецуела, Ел Салвадор и Уганда, където даже трепят по библейски обичай. Има и още, но сега нямам време да се ровя в нета. Оставям този шанс за вас и за домашно упражнение. Аз съм стрейт отвсякъде, имам нормални деца и нормални внуци и внучки, с които се гордея - не пият, не пушат, не ползват наркотици и си падат - по големите - по "противния пол", също като дядо си. Приятелите ми също са НОРМАЛНИ и с нормални сексуални разбирания. Заднодворните са сбърч
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем правилно решение на УЕФА. Още повече, че това решение има прецедент още от олимпийските игри през 1968г в Мексико с вдигнатите юмруци на Смит и Карлос при награждаването им на подиума и изпълнението на американския химн. Такива неща като юмруци, коленичения и др подобни изяви на спортни събития са недопустими.
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оберщурмбанфюрер Я дай 5 страни, които според теб са "нормална държава". :)))
84
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 96 "-Победа от кого над кого,бе умник" Победа на хората борещи се за равноправие между различните сексуални ориентаци, срещу примитивите, които искат да продължат да бъдат признавани за нещо повече и да имат повече права от другите. Както казах, тази победа е ГАРАНТИРАНА, тъй като акъла винаги побеждава посредствеността.
83
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 95 "До 81: Това, че геният Леонардо е бил гей, е спорно твърдение. Но дори и да е бил, това не означава, че всеки гей е гений, или пък че шансовете тези хора да станат гении са по големи" Невероятно е колко сте неумни :)))) Твърдението не е, че всеки с различни сексуални ориенатации е "гений", а че ако тези хора бяха мачкани и им беше взета въможността да си разгърнат възможностите, техните достжения, които са движили и движат света напред, нямаше да ги има!
82
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен -93----------------Победа от кого над кого,бе умник. Какво означава да ме победят обратните-да стана като тях ли. И какво равноправие искате-вие си го имате. Или в хомодвойките ви има неравноправие. Ами това си е ваш проблем. Пак казвам- гействайте и лесбийствайте си у вас си тихо и мирно, а не по площадите. Така отблъсквате.
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 81: Това, че геният Леонардо е бил гей, е спорно твърдение. Но дори и да е бил, това не означава, че всеки гей е гений, или пък че шансовете тези хора да станат гении са по големи. Още по-малко е гений Гилбърт Бейкър, който измисли през 1978г флага на гей-братството с цветовете на дъгата. Същата дъга, която има съвсем друга символика още от древни времена.
80
1
 
27
 
! Отговори
Природозащитник преди 2 години
Джендърството е вмешателство в екосистемата на планетата Земя.Затова трябва да се приемат закони защищаващи здравата популация на хомо сапиенс на планетата.
79
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 86 "Никой нормален мъж, който е изчукал 50-60 жени през живота си не излиза насред площада със снимките им и да парадира с това" Малиии, неграмотни, прости и вулгарни. Това сте противниците на равноправите на еднополовите двойки. Победата им е ГАРАНТИРАНА! :))))
78
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За късмет членове на УЕФА не са само ойроджендърски държави. Сoдoмиятa и пeдoфилиятa не са ценности на целия континент, и за щастие никога няма да бъдат.
77
2
 
25
 
! Отговори
Руския преди 2 години
Това са болни хораТъжно ми е за тяхНо същевременно обществото няма да позволи да разболяват членовете муТака че браво на Унгарците. За пореден път доказаха че са една от най силните нации в ЕС държаща на всички свои граждани повече отколкото на малцина болни по света.Бъдете здрави
76
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си лезбийстват и гействат без да парадират публично с това. Никой нормален мъж, който е изчукал 50-60 жени през живота си не излиза насред площада със снимките им и да парадира с това.