Светът скърби за Краля на поп музиката

Ненадминатият шоумен си отиде два месеца преди да навърши 51 г.
26 юни 2009 07:33,
399

Фенове на Майкъл са се събрали край звездата на певеца на Алеята на славата. Снимка: GettyImages/Guliver Photos

 

Поп кралят Майкъл Джексън почина тази нощ, два месеца преди да навърши 51 години.

Късно снощи той бе откаран по спешност в болница от лекари към пожарната в Лос Анджелис, които първи са пристигнали в дома му.

Лекарите го открили бездиханен и опитали да го реанимират.

Още по темата
26 юни 2009 01:56
318

Извършена е кардио-белодробна реанимация на мястото, където той е бил намерен, преди да бъде откаран в болницата "Медицински център на Калифорнийския университет" на Лос Анджелис в 22,21 часа българско време.

Сърдечната му дейност е спряла и медиците не са успели да го съживят въпреки едночасовите си усилия.

Смъртта е констатирана в 0,26 минути българско време и е официално потвърдена от следователя от Лос Анджелис Фред Корал.

Причините, предизвикващи този проблем, са многобройни, затова точните обстоятелства около смъртта на звездата ще станат известни след аутопсията, насрочена за днес.

Пред болницата, в която се намира семейството на певеца и неговия адвокат, се събра многобройна тълпа от почитатели на певеца.

Разпространени бяха и първите снимки, показващи колата на местната пожарна да напуска имението на Краля на попа, и заснети от туристи кадри, които показват изнасянето на носилката с тялото му при пристигането в болницата.

Реакциите от света на шоубизнеса и от всички други сфери на обществения живот бяха незабавни.

Говорител на семейството заяви, че всички от фамилията Джексън са покрусени от неочакваната смърт на звездата.

Продуцентът Куинси Джоунс заяви, че е "съсипан" от новината за смъртта на "ненадминатия шоумен".

Популярният водещ Лари Кинг заяви: "Той привличаше цялото внимание върху себе си. Беше трудно да го харесваш и трудно да не го харесваш", добави той. "Ние няма да видим втори като него".

Лиса Мари Пресли, дъщеря на рок титана Елвис Пресли, която бе омъжена за Джексън в средата на 90-те, заяви в специално изявление:

"Толкова съм натъжена и объркана с всяка възможна емоция. Сърцето ми е разбито за неговите деца, които бяха всичко за него, и за семейството му. Това е такава огромна загуба на толкова много нива, че думите не са достатъчни".

Актрисата Брук Шийлдс, дългогодишна приятелка на Краля на попа, заяви в специално изявление:

"Сърцето ми е изпълнено с тъга по повод ужасната загуба на истинския ми приятел Майкъл. Той беше изключителен приятел, артист и личност с принос към света. Присъединявам се към семейството му и неговите фенове в почитането на неговия изключителен живот и скърбя за преждевременната му загуба".

Майкъл Джексън е роден на 29 август 1958 г в Гери, Индиана, и е седмото от девет деца.

Петимата синове – Джеки, Тито, Джермейн, Марлон и Майкъл – за първи път изнасят представление заедно на шоу за млади таланти, когато Майкъл е на 6. Тръгват си с първата награда.

Групата става известна като "Петорката на Джексън", а след подписването на договор с Motown Records в края на 60-те години се преименува на The Jackson 5. Майкъл Джексън записва първия си солоалбум през 1972 г.

- Джексън издава Thriller през 1982 г., което става смазващ хит, изпратил седем сингъла в челната десетка. Албумът продава 21 милиона копия в САЩ и поне 27 милиона по света.

- През следващата година показва типичния си танц "лунна походка", докато изпълнява Billie Jean пред NBC.

Дискография:

- 1972 - Got to be there, Motown

- 1972 - Ben, Motown

- 1973 - Music & Me, Motown

- 1975 - Forever, Michael, Motown

- 1979 - Off the wall, Epic

- 1982 - Thriller, Epic

- 1987 - Bad, Epic

- 1991 - Dangerous, Epic

- 1995 - HIStory, past, present, future, Epic

- 2001 - Invincible, Epic.

Продадените приживе негови албуми са около 750 милиона, които, прибавени към 13-те награди "Грами", които е получил, го правят един от най-успешните шоумени на всички времена.

- През 1993 г, Джексън е обвинен в сексуално посегателство срещу 13-годишно момче и полицията претърсва ранчото му "Невърленд" в Калифорния.

- През същата година Джексън обявява, че се е пристрастил към болкоуспокоителни, и рязко отказва световно турне за промоция на албума си Dangerous.

- През 1994 г постига извънсъдебно споразумение със семейството на момчето, на което е обвинен, че е посегнал. По-късно беше съобщено, че сумата е възлизала на 23 милиона долара.

- През 1994 г, Джексън се ожени за единственото дете на Елвис Пресли, Лиза Мари Пресли. Бракът завърши с развод през 1996 г.

Същата година Джексън се ожени за Деби Роуи, от която имаше две деца, преди да се разделят през 1999 г. Двойката никога не е живяла заедно.

Джексън имаше три деца, наречени Принс Майкъл I Джексън, Парис Майкъл Катрин и Принс Бланкет Майкъл II.

След няколко фалшиви завръщания Джексън и AEG Live обявиха, че той ще изпълни 50 концерта на лондонската O2 Арена. Концертите трябваше да започнат на 13 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
399
0
 
0
 
! Отговори
MJ преди 12 години
ПРОСТО ЕДИНСТВЕН!
398
0
 
1
 
! Отговори
Mirko преди 14 години
MJ si ostava NAI-VELIKIA... NIE shte te OBICHME za VINAGI DJAKO. Pochivai v MIR!!! A tezi koito niamat SRACA pone da ne pishat POSHLOS za MJ toi si ZASLUJAVASHE da si e VELIK na tozi SVIAT... MOLIA VI IMAITE PONE MALKO MILOST !!! BLAGODARIA VI...
397
0
 
0
 
! Отговори
Руми преди 14 години
Не мога да разбера едно,как нито една проклета българска музикална телевизия не пусна клипове на Майкъл, само ММ видях че завъртяха 3 песни и до там!!!!Нещастници, МТВ и VH1 си прекъснаха програмата и 3 дни не спряха да пускат клипове!!!! А тука нашите псевдо разбирачи не пуснаха поне едно надписче!!!!!Смешна история!
396
0
 
0
 
! Отговори
pipi преди 14 години
djako be6e legenda prijive i 6te si ostane takav edin velik izpalnitel na edin cql vek po4ivai v mir!
395
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
Много по-лесно е да се говори против някого само като са чули-недочули. Още повече за някого, чийто успех и на 1/1000000000 да постигнат пак ще е много. Някого, който е идол и пример за поне 60% от останалите музиканти и артисти. Като коне с капаци са.Зависта е голяма болест, да знаете.
394
0
 
0
 
! Отговори
Stef преди 14 години
до Мия:Знам че може да оспорваме така до безкрай, но просто не понасям хора които говорят за да си проветряват устната кухина (нямам друго обяснение за хора които говорят неща, които не могат да подкрепят с факти).Само да изясня че Майкъл дълги години страда от рак на кожата и сериозни кожни заболявания в следствие, и да, избели си кожата ,но само защото от болестта тя започна да се обезцветява на големи петна по цялото му тяло и лице. Хората нито знаят, нито се информират, но пък говорят...
393
0
 
0
 
! Отговори
Me преди 14 години
Michael...I just can't stop loving you...
392
0
 
0
 
! Отговори
дюля преди 14 години
Майкъл беше сложен човек, отдал се изцяло на успеха в кариерата. Животът на такива хора е труден, но ценен за останалите. Какво ли ненаправи - истински революции, за да е неповторим и завладяващ. Жалко че не успях да го видя на живо. Мир на праха му.
391
0
 
0
 
! Отговори
MuryG преди 14 години
Обичам те,Майкъл!R.I.P.
390
0
 
0
 
! Отговори
мия преди 14 години
момиче,та нали сам си е избрал тоя да се прави на бял,затва е плащал на тия лекари ит.н.ако не се беше подложил на тия операции сега може би щеше да е жив,но пък по добре...сега поне можем по малко да се тревожим за децата си...за мен тои си извратена откачалка
389
0
 
0
 
! Отговори
Аноинимен преди 14 години
Да вярно е че не всичко е паричовек тряя се приеме такъв къвто е.Пластиката убива.А можеше да доживее и дълбоки старини.бог да го прости.Лека му пръст.
388
0
 
0
 
! Отговори
ьпс преди 14 години
Кви са тия хилави обиди.Защто?лесно е да съдим другите а трудно да погледнем себе си.Наистина Джако е велик сътворен от бога.Не може така да се расъждава.Никой нее бил до него за да го упреква за живота му.Зависта на някои е голяма злобата също.Но погледнете и себе си къв е вашият живот а?Той поне ще бъде запомнен с нещо а вие с кво
387
0
 
0
 
! Отговори
Живко преди 14 години
Абе, *** заспала - ти си ***...никой не подозира, че съществуваш. пикливо лайненце, такова.
386
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Най-великия
385
1
 
0
 
! Отговори
12-годишен преди 14 години
Джако...ЕДНА *** по малко.
384
0
 
0
 
! Отговори
12-годишен преди 14 години
майкъл джексън не може да се нареди междо всичките останали
383
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Звездите никога не умират ,но угасват рано или късно.
382
0
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 14 години
лекари живееха на негов гръб взимаха ужасно много пари за всички грижи към него,а в същност точно те го и умориха,отделно му се отрази скандали в които незаслуженно го обвиняваха пак заради парите му. когато си велик и талантлив ти също и чувствителен,неговото сърце не можа да преживее всички тези несправедливости,толкова млад отиде,помислете за децата му,трички а той им баща,който ги обича,както и те имат нужда от него.
381
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За всеки влак си има пътници,за *** Джексън също...
380
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
джако, джако бог да те прости носа си в музея остави