Lady Flo и бурлеските: изкуство, еротика, съблазън

Френска съблазън и горещи момичета зарадваха публиката на Sofia Burlesque Revue снощи
Обновена: 25 окт 2010 15:07 | 24 окт 2010 17:10,
14

Lady Flo. Снимка: Мартина Панайотова

Женственост, красота, забавление и съблазън.

Първото бурлеска шоу в България зарадва претъпкания и превъзбуден клуб Soul in Da Hole снощи с прекрасните Lalla Morte (London), Mademoiselle О (Paris) и Lada Redstar (Berlin), водени от артистичния директор на трупата Neo Retro и хост на шоуто - Lady Flo.

Българската публика стана свидетел на танцовите изпълнения Balkan Tease и The Hawaiian Nymph на червенокосата Lada Redstar, както и на From Russia With Love и From France на Lalla Morte.

Двете части на шоуто бяха допълнени и от апетитните появи на грациозната асистентка  Mademoiselle О. Пикантната подправка бяха и шеговитите секси интерлюдии на Lady Flo, които кулминираха в изпълнение на живо на Just a Gigolo на Louis Prima и френски вариант на Tu vuо fa l'americano, допълнени от стриптийз, танци и актьорско изпълнение.

Още по темата

Минути преди да се качи на сцена, си уредихме среща с нея и я поразпитахме за бурлеската и бурлеските. Ето какво ни разказа...

Работата ти като артистичен мениджър на бурлеска представления е свързана с по-голямата част от живота ти и дори с образованието ти. Как се влюби в бурлеската?

Не съм се влюбила, винаги съм била влюбена. Още от детството си събирах винтидж предмети, аксесоари и дрехи, защото ми харесваше как са направени – красиво и изящно. Още от дете съм впечатлена и от филмите и музиката на времето на Glamour (блясъка).

Сега този стил е отново модерен. Беше ли така, когато ти го откри?

Не знам, била съм бебе! А и никога не е било въпрос на мода, а на стил. Винаги съм била впечатлена от старите неща, но не защото са стари, а защото истинският стил е малко забравен в съвременността. От една страна, това, на което се възхищавам, е част от миналото, но от друга, то никога няма да излезе от мода.

Как гледаш на промените в имиджа на жените в последния век?

Завършила съм История на изкуството в Сорбоната и обект на изследванията ми беше стилът и начинът на живот на жените от края на XIX до 60-те години на XX век. Основно ми е интересен периодът, в който фотографията става основна медия за стила, тоест – началото на 20 век. Приключих с 1968-а, защото това е краят на Glamour – на блясъка и стила.

Разбира се, преходът и борбата са били нужни, но с идването на бунта наистина завинаги си отива женствеността такава, каквато е била тогава. Самата аз не съм толкова привлечена от истинската история, а по-скоро от това как в сегашно време можеш да бъдеш вдъхновен от имиджа и визията на миналото. Защото сега възможностите са огромни, но някак не успяваме да се възползваме от тях като жени.

Имаш ли любим и малко известен факт за бурлеската?

Какво е бурлеската? Не просто шоу, а и фешън, и игра. На класическа съблазън, на красиво тяло в чаша шампанско, на целувка по ръката, на невероятна женственост. И всичко това е подправено от кабаретно шоу. И Жената с главна буква се забелязва заради и чрез своята женственост. Няма тайни на бурлеската като шоу. Жената и привлекателността й сама по себе си е тайна.

Как влезе в този специфичен жанр?

На сцена съм от съвсем малка. Учила съм пеене, актьорско майсторство, цирково изкуство и танци. Занимавах се с това по време на следването си за забавление – правех различни представления, вдъхновени от жените от миналото, в които сама шиех костюмите си по модели от тяхната епоха. Тогава бурлеската не беше на мода – беше просто вид шоу. След това изведнъж избухна и аз се озовах във вихъра на сцената.

Тоест случайно?

Ха-ха, да. Аз правех музикални пърформанси, вдъхновени от жените от миналото. Тогава бурлеската дойде и аз просто си казах: „Ами добре“, и започнахме.

Разкажи ми за твоята компания Neo Retro.

Аз съм артистичен директор на компанията - занимавам се с букинга на артисти и с турнетата. Участвам в шоутата и като водещ, а тази вечер специално за вас и ще пея.

В Neo Retro работя с артисти, които харесвам, тоест такива, които предизвикват емоции в мен, когато са на сцена. Без значение дали се дължи на красотата им, или на това, че са забавни. Най-важното е веднага да ги забележиш.

Как и защо избра за първото ви гостуване у нас точно тези бурлески?

Обикновено зависи доколко публиката е запозната с бурлеската и за кой път гостуваме. Понякога шоутата са тематични – морски, огнени, циркови. Опитвам се винаги да водя различни една от друга жени – слаби и пищни, руси и тъмни. Важното обаче е да са красиви. В България сме за първи път и затова дойдох с две стриптийзьорки. За място с редовна публика може да бъде и магическо или музикално шоу, но за първа среща с бурлеската съм сигурна, че това очакваха всички.

А защо точно Lalla Morte и Lada Redstar?

С Lada Redstar започнахме заедно и я чувствам като сестра. Тя е най-очарователното, блестящо pin-up момиче, защото е красива, има характер, танцува прекрасно и е въплъщение на съблазънта. Тя е момичето от картичката, но живо. Lalla Morte пък доста по-слабичка, азиатка е и притежава онова мистично силно нещо, което всички на изток носят в себе си. Бих я определила като звездата от freak-show-то, но секси и красива. Lady O пък е нашият помощник и асистент на сцената. Тя също е Pin-up, също е артист и е част от нашите шоута.

Бурлеската е най-бляскавата експресия на женствеността. Кой е мъжкият еквивалент?

Джентълменството и галантността, въпплътени в образи като Фред Астер, Франк Синатра, Бинг Кросби.

Момичетата или момчетата са по-големи фенове на бурлеската?

Мисля, че момичетата. Те са тези, които са особено вдъхновени след шоутата ни. Знаеш ли, ти поставяш много интересен въпрос. Защото бурлеската е женствена (fenimine), но не е феминистка (feminist). И с очите си виждам как нашите представления вдъхновяват момичетата да изразяват женствеността си, а това съответно прави и момчетата по-мъжествени и галантни.

Нещо като ролева игра?

Ние играем шоуто на сцената. Но и живеем така. Никой не става бурлеска. Бурлеските се раждат такива. Можеш да имитираш стайлинга и прическите на Pin-up момичетата, но истинските бурлески са израснали с този стил, това отношение към живота, с историята на вдъхновението му и съвременното му изражение. Затова нашето шоу не е ролева игра. А животът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Mademoiselle
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
българка преди 13 години
...като крайно никой не дойде да ни каже имаме ли, нямаме ли места (това са билети за по 30 лв.). Липсата на организация беше брутална. За клуба няма и да коментирам. А през цялото това време шоу нямаше(действието се развива към 23:40ч при начало 22:00ч), имаше някакви български "пърформъри", които по скоро се напъваха на муз. инструменти, отколкото да свирят. След 20 минутен престой напуснах заведението. Определено не бше това, което очаквах...жалко!
11
1
 
0
 
! Отговори
българка преди 13 години
Аз, като по-***, реших да си купя билети за въпросното шоу. Като отидох в клуба се оказах в следната ситуация: никой дори не ми поиска билетите, който влезе той можело да гледа шоуто; местата за които имах билети(следващите хубави след VIP-местата) ни бяха заети от разни мазни дендита и от персоната ни обясниха, че ще се опитат да ни настанят, но щяло да отнеме 10-15 мин. ...добрее ще почакаме, през това време се стоеше на входа на заведението и всичко що мина покрай нас ни буташе;
10
1
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Снимка номер 5 е отвратителна и не знам това ли е изкуство или разлагане на морала
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kато не сте били там и не разбирате защо изобщо коментирате? Бурлеската е жанр, който е изключително изтънчен и еротичен. За разлика от родните к***ини, които се мотат пред 13-годишни момиченца по голи п***и. Вчера беше страхотна вечер!!! Евала на организаторите!
8
0
 
0
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Пълно безумие / да не кажа и по-лоша дума /
7
2
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Ленче,направи една..бурлеска и участвай като главен персонаж.Тъй и тъйтеотията ти е ясна,покажи женски прелести в нашето Кривунделово.Запубликата отговарям аз.Салона ще е претъпкан,защото нашенци много обичатбурлески,даже ще има и зрители от съседните селца Дупетатово,Митничарово иПомляново.То последното е доста помляно от..бурлеските на живота,нопървите две цъфтят и доста мъни ще събереш;нали това е целта на всякахубава бурлеска,освен възвишените идеи които се представят в народен стил.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
xaxa
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хаха "музикални пърформънси", ужас!
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До авторката - опитайте да пишете с по-малко чуждици. Използването на изрази като "музикален пърформънс" кара хората да се чувстват странно, четейки текст на български...
3
0
 
3
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
*** при селянките от Люлин и Надежда у Син Сити бе нашия,ама ако немаш лефф и Мерцедесс,нема та зимат
2
6
 
2
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Немаше ли нещо по-младо бе. Прилича ми на "Кабаре" - 1973г.
1
1
 
10
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Страшни мацки,евалашне като наще чалгаджийки