Уикенд с Dnes.bg: Mellow, Urban Creatures, Grandmaster Flash

Графити фест, музика, страстно испанско кино и най-интересното в културния календар през почивните дни
Обновена: 19 юли 2011 12:26 | 9 юли 2011 10:29,
0
Уикенд с Dnes.bg: Mellow, Urban Creatures, Grandmaster Flash
Carles Lopez ще представи The Reactable Live! на Mellow Night

9 юли, събота

ФЕСТИВАЛ

Mellow Music Festival
Тази година Mellow Music Festival събира музикални откриватели на нови стилове от цяла Европа и България. Фестивалът ще се проведе в три етапа. София диша: Музика (от 14.00 до 22.00) ще затвори Шишман за автомобили, за да пусне музиката на млади български групи и диджеи, които ще се изявяват на двете сцени (DJ и Live) и по улицата. Mellow Open Air в Борисовата градина (от 17.00 до 20.00) ще срещне публиката с трима страхотни български продуцента (Exo, Mengeme, Surbahar), с френския бийтмейкър Onra, австриецът The Clonious и ветераните на Acid Jazz сцената Red Snapper от Warp Records. След 22.30 вечерта ще продължи с Mellow Night-програмата в 6 клуба около НДК, която ще представи 18 български продуцента, революционния The Reactable, както и на артисти от Италия, Исландия, Полша, Испания, Великобритания и Израел.

Urban Creatures
Български графити артисти ще творят "на живо" на фестивала Urban Creatures от 10.00 до 19.00 ч. в канала на Перловската река до стадион "Герена" на 9 юли. Събитието няма определена тема или конкурсен принцип, целта е да се даде възможност на столичани да се срещнат с понякога неразбраното и неоценено графити изкуство. Масовото възприятие за графитите е, че те са форма на обществен вандализъм, срещу която трябва да се противодейства. Сред общия "шум от драсканици" в града обаче понякога има определени творби, които приковават вниманието, стават тема за разговор или просто предизвикват усмивка. Тези "парчета", както графити артистите сами наричат творбите си, допринасят за облика на града и понякога могат да се превърнат в истинска забележителност.

ПАРТИ

Grandmaster Flash
Добре познаваме парти-стила му, който успя да разбуди и разтанцува публиката на Spirit of Burgas миналата година в малките часове на нощта. Безспорният майстор на винила и скречовете е подготвил за второто си гостуване ритмичен микс от хип-хоп и drum&bass звучене.
Ялта
9 юли (събота), 23:00

КИНО

Всичко за майка ми
Красив, драматичен, много топъл, поглъщащ. Бавно хлътваш в този по женски наранен свят, който Алмодовар изгражда с педантичност и любов. Самотна майка вижда смъртта на единствения си син и тръгва, без сама да знае къде, за да намери нещо, което не е очаквала…
Euro Cinema
9 юли (събота), 18:00

10 юли, неделя

МУЗИКА

Odd Crew

Една от най-добрите банди - представители на твърдия звук у нас, Odd Crew (бившите Каскадьори) ще направят първия си акустичен концерт от година насам в тон с приятната природа и леко настроение в Борисовата градина. Концертът им ще бъде записан и издаден, така се се очаква лудница не само на сцената, а и сред публиката.
Pork Pie
10 юли (неделя), 20:00

КИНО

Танго
Марио е талантлив режисьор на филм-балет за тангото и нетърпелив любовник, лутащ се из пикантните сцени на предишни авантюри и миражите на бъдещи любови. От предразполагащите декори на снимачната площадка една красива танцьорка прелъстително ще се промъкне в сънищата му и ще завладее трептящото му сърце. Елена, Марио и тангото.
Euro Cinema
10 юли (неделя), 14:30

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари