Ужасът в Турция: Хората са уплашени и тъжни, но имат пълно доверие на властите си

В Искендерун все още не е установена връзка с безследно изчезналия наш сънародник
7 фев 2023 07:31, Елка Василева
44
Ужасът в Турция: Хората са уплашени и тъжни, но имат пълно доверие на властите си
Снимка: БГНЕС

България беше първата държава от Европейския съюз, която откликна на апела за оказване на спешна помощ за спасяване от драматичното земетресение в Турция, заяви посланикът на България в Турция Ангел Чолаков пред български журналисти в град Адана, Южна Турция.

Още по темата
Той посочи, че в късния следобед (вчера) са пристигнали два самолета Спартан с 15 души от аварийната дирекция към Столична община, екип от четирима лекари от Военно-медицинска академия, две линейки с висока проходимост, а в 2:30 вечерта са пристигнали още два самолета Спартан със спасители и кучета.

Посланик Чолаков каза, че в момента Адана е един от градовете (в Южна Турция - бел ред.) с най-малко разрушения, като в населеното място има единайсет разрушени сгради, жертвите са около 60, а ранените са около 850.

Първите екипи – общо 19 души, моментално след пристигането си заминаха за обектите, в момента се работи на два обекта в района на Адана. Най-големите разрушения са в Пазарджък, Кахраманмараш и Газиантеп, изтъкна Чолаков.

В Искендерун все още има безследно изчезнал сънародник, като спасителните работи продължават и все още с него не е установена връзка. Той е български гражданин с двойно гражданство, каза посланикът, като добави, че към този момент няма информация за други пострадали български граждани.

Той посочи, че атмосферата в Турция вчера е била драматична, като хората са уплашени и тъжни, но същевременно имат пълно доверие на властите си.

В Адана разрушенията са малко на брой, но доста сериозни по своя обем, каза посланик Чолаков, като добави, че българските спасителни екипи са работили на два обекта и днес продължават.
(Специален пратеник на БТА Нора Чолакова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пинчера Ердоган който само лае сега иска помощ? До онзи ден пак заплашване наред. Сега е по.с.ран.
29
0
 
0
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Първата, която помогна на Турция и единствената, която няма да помогне на Сирия.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците имат доверие в правителството си, а ние...?
27
8
 
2
 
! Отговори
Орките които мърсят преди 1 година
Земята я довеждат до потрес! Несправеливостите и пролятата невинна кръв могат да разцепят и камъка, но не и турските мъртви души!
26
1
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
Като ме застигне, имам застраховка, която ще покрие всичко, барабар престоя в хотела, докато се отстранят щетите. И още нещо- застигало ме е. Постояхме си 2 седмици в един хотел на издръжка на застрахователя, докато отстранят всичко. Благодаря.
25
2
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 1 година
Да не те застига и теб наводнение и кал, че тогава друго ще пееш. За теб са съборетини, за хората в карловските села са им целият живот! И то не природно бедствие, а управска безотговорност и престъпления.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 19 ; -Това не са журналисти , а ЛЕШОЯДИ !
23
0
 
12
 
! Отговори
М преди 1 година
Хората са уплашени и тъжни, но имат пълно доверие на властите си-------- Интересно нали там е диктатура, нали Президента им е приятел на Путин а хората имат доверие на властите. Ние защо не се доверяваме на нашите демократични власти? Каква е разликата? Защо е така в България - модерна, демократична, правова държава, член на НАТО и ЕС. Ами защото народът е казал : '' Голям го вади ама мек''- това важи за нашите управници
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето това е ужас, а не някакви лигльовци без застраховки как някаква калчица им заляла съборетините.
21
2
 
10
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
"ЗЕЛЕНИЯТ СЪЮЗ" да помага там където трябва, а не на Украйна. Да тази ситуация, наистина изисква помощ от всички. Другото е въвличане на собствената си държава във война. Лошото е, че ако това се случи тук "ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ" изобщо нямаше и да разберат, какво се случва. Дори да знаят пак нямаше да ни помогнат. България сме.
20
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И В БЪЛГАРИЯ ХОРАТА СА ОТЧАЯНИ И МИЗЕРСТВАТ НО ИМАТ ПЪЛНО ДОВЕРИЕ САМО НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП РАДЕВ И НЕГОВИТЕ СЪВЕТСКИ БУНАЦИ.
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте само по телевизиите кръвожадните журналисти,ходят и питат хората как се чувствате е как да се чувства човек който е загубил дома си и всичко.
18
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Руснаците първи изпратиха самолети с екипи, кучета търсачи и т.н." - първи, мойто патенце им пратихме хора ние и Румъния. Великата Русия със 150 милиона население им прати 10 часа по-късно 100 човека, които ще се разделят на 2 групи от които половината заминават за Сирия. То ако се сравняваме с Русия излиза, че на глава от населението - Русия е пратила един на 3 милиона, за сравнение България 15 човека един на 430,000 смятай великите руснаци... Да разчиташ на Русия - голям кеф.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"същевременно имат пълно доверие на властите си"? Какво значи това? Че чак в заглавието го сложихте?
16
0
 
8
 
! Отговори
Али Реза от Резград преди 1 година
Турците са корави хора, бабаити. Ще се справят някак си. А и пример трябва да дадат. Нали са регионална суперсила. С най-голямата армия в НАТО.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"вчера много ме подразни че екипа на БТВ който ще отразява на терен в Турция щял да пътува с военния Спартан. По-добре на тяхно място да се качат още спасители а не репортери на частна телевизия с милионен бюджет..." - бе нали знаеш, че всичко е за пред медиите. Пусни си новините да видиш кой копа... Некви 10 в цивилни дрехи копат, а 30 гледат отстрани с ръце в джобовете без прашинка по дрехите.
14
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците първи изпратиха самолети с екипи, кучета търсачи и т.н. Само че по нашите медии казаха, че помощ били (предложили) САЩ, Израел и УКРАЙНА :D. Що са зловещи двойни стандарти и изкривяване на реалността?
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"на пишещите ми минуси - ами поогледайте се какво се направи за карловските села - 375 лева помощ и НИЩО ПОВЕЧЕ - ЗА ЖАЛОСТ!!!!!!!!!!!!!!!" - ама ти си мислиш, че там някой ще им построи блокове ли? Май не проумяваш как работи капитализма...? Като ги изкопат ще ги покажат 2-3 пъти по телевизията идните 2-3 седмици и като загубят медийния си блясък ще ги изпратят в някой пансион или бежански лагер.
12
0
 
35
 
! Отговори
Qwerty преди 1 година
Нека помогнем, лошо няма - напротив. Хора, кучета, техника... с каквото можем. Но вчера много ме подразни че екипа на БТВ който ще отразява на терен в Турция щял да пътува с военния Спартан. По-добре на тяхно място да се качат още спасители а не репортери на частна телевизия с милионен бюджет...
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние имаме доверие на Герб ,че ще бъдем окрадени