Един дюнер = чаша олио

Ако ядем две порции на седмица, до десет години може да получим инфаркт
17 май 2008 15:10,
61
Един дюнер = чаша олио
Снимка: Булфото

Една порция дюнер кебап съдържа около една винена чаша готварска мазнина. Останалите блюда по закусвалните също не му отстъпват много.

Това показват данните от шокиращото изследване за бързите закуски във Великобритания.

Диетолозите твърдят, че ако ядем две такива мазни порции на седмица, до десет години може да получим инфаркт.

"Ако дюнерът тежи 400 грама, 100 от тях са чиста мазнина", се казва още в изследването.

Най-разпространеният дюнер-кебап съдържа 111 грама мазнина - два пъти повече от допустимата дневна норма. Само те съдържат хиляда калории.

Ще постигнете същия ефект, ако изпиете една чаша... олио, казват още учените. Ако такава храна се използва два пъти седмично, вкарвате в организма си бомба със закаснител, която може да причини исхемия на сърцето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
iv преди 9 години
na men puk mnogo mi haresvaha dunerite. spomnqm si predi godini kak si vzimah po dva XXXL ot dunerdjiinicata pred TU i bqha i vkusni i nqmah nikakvi problemi s tlustini i kilogrami... obache posle stanaha mnogo gadni - napravo ti se dopovrushta kato gi qdesh. taka che ne vinagi dunerite sa gadni i vredni. vsichko si zavisi ot dunerdjiinicata
60
0
 
2
 
! Отговори
Deathbox преди 15 години
Вярно е, че повечети вкусни храни са нездравословни и калорични. Но по-важното е да не ни става навик да ги приемаме редовно. А най-важното е след натъпкване с дюнери, банички и т.н, да изразходим калориите, с което да намалим риска от каквато и да била болест. Спортът му е майката! И след като прочетете коментара ми, излезте да се поразходите, а не да кибичите пред компютъра, нагъвайки някой хамбургер :)
59
0
 
0
 
! Отговори
alberto преди 15 години
tova za duqnera sa palni gluposti nemoji pri 400gr duqner da ima 100gr mz az pravy ot 15 gn dunqer i na 20kg meso slagam 300-400gr olio drugoto prysno mlyko ipodpravki ne kazvm 4e zdravoslovno tova e 4isto meso i se pe4e na sobstvena maznina vbalgariy se pravi nai hubaviy duqner zastoto se prigotvy vseki den v evropa se pravi zamrazen i ne se znae na kolko mesesa ili godini e mesoto ine pisete ne6to 4uli ned4uli tova e nai dobrata hrana na pazara dori bi mc donals v evropa po pragbi drugoe 4e nykoi v balgaria zapo4naha da pravyt duqner i prodavat bez da razbirat .....tova .....e.........
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Душко, човекЪТ е допуснал грешки, но не си позволява да цитира и поправя другите погрешно като теб. Например:"НеграмотниЯТ Уйович е по-големиЯ брат на наглостта."В този случай както и в цитата "поправен" от теб, думата "по-големиЯ" е членувана правилно, тъй като е определение на допълнението в изречението.Съществителни собствени имена с вулгарно звучене с главна буква ли се пишат? Да си призная, не знам. Мисля, че въобще не се пишат, но за да не допускам грешки пред познавач на правописа като теб следвам правилото.Ясно е, че си един от изливащите тонове мозък по темата, но нека поне си чешем езиците грамотно!П.С. Думата "мекия" в заглавието е членувана правилно. Не се хаби да я цитираш и поправяш. Правилото за членуване в този случай си го открий сам.
57
1
 
0
 
! Отговори
Уйович преди 15 години
Душко, какви коментари очакваш по статия посветена на дюнера?!! Нормално е всички да изливат тонове мозък с мнение относно популярната закуска. Само една молбичка имам към теб - като говориш за лош правопис спрямо другите коментиращи, обърни внимание на членуването на подлозите от мъжки род, както и определенията към тях. В твоя коментар поне на три пъти грубо са нарушени правилата по този параграф. За да не те затруднявам при търсенето те цитирам (грешките са с главна буква) - "НормалниЯ читател", "дюнерА в европа е по-големиЯ (малее, и съществителното собствено е с малка буква)". Идеята на форума е не да правим състезание по български език, а да си начешем езиците по някоя тема. Дюнерът е доста удобен за тази цел.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
:D :D:DРазсмя ме:))))), но си прав/а, за съжаление...
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дори от подобна тема (вярно, че е награмотно написана) която казва една отдавна известна (дори банална) истина не можа да се стигне до единомислие. *** ли сме, *** ли, днес.бг сами ли демонстрират "интелекта" си като не само пишат неграмотно но и коментират по този начин? Не искам да правя подобни изводи. Може би просто аудиторията на днес.бг в голямата си част състои от представителна извадка на хората с ниска интелигентност, никаква здравна и обща култура, лош правопис и вулгарен език. Нормалния читател си прави извода синтезирайки основната идея на даден текст. Но не би. То не бяха "къде е тая чаша олио", Колко олио се лепяло по картофите, ами месото не се пържело, ама то не било олио, противопоставяне на европейски(!) настроени привърженици на дюнера срещу българските (изостанали) любители на банички (като че ли едното е по малко вредно от другото). И от това направихте (или направихме) конфликт - баничка срещу дюнер. Какви били арабите правещи дюнери - тук и в Европа : "европейските араби им не правели толкова гнусни и мръсни дюнери като нашите" а европейския дюнер - естествено е абсолютно безвреден за разлика от българския такъв. Някога в една друга епоха биха казали, че е дюнера в европа е по-големия брат на българския но това е друга тема. Колко и какво било месото (и какво трябвало да бъде - така де нали дюнера ни е национално ястие от векове все пак - компетентни сме), какви гнусотии вършели в сосовете (които някой нарочи пък за безвредни). Един текст който би трябвало да ни накара да се замислим върху начина си на хранене и да се опитаме да го променим (въпреки, че в цял свят ядат огромно количество гнусотии като дюнерите, това е област в която спокойно можем и да не следваме световния и европейски "челен" опит, а да му се противопоставим) - доведе до обичайните за нас коментари на оплюване и пошли коментарчета. Падението ни продължава.
54
0
 
0
 
! Отговори
Тонита преди 15 години
Абе хора - едва не се напиках от смях в офиса. От цялата работа аз разбрах едно нещо - много ме кефи българския хумор(не съм сигурна дали не се пише хумур:))))) Ей за това ги чета коментарите - не че много ме интересуват тъпите дюнери.
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пишещи братя и сестри:).Какъв е всъщност проблема:)Хората си казват истината, която няма човек, който да не я знае. Няма начин да си във форма/а нормалните килограми са първото условие за здраве/, а да ядеш друго, освен сурови зеленчуци и плодове и основно нетлъсто месо. И то толкова, колкото да си покриваш енергийния дневен разход. Инак-хем дебел, хем болен. Това не е откриване на Америка!!!
52
1
 
0
 
! Отговори
Станислав преди 15 години
51 *** коментара, плюс моя = 52.Не ям месо. И дюнери.
51
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
41, пържените картофи са си пържени картофи нявсякъде - в МакДоналдс, в Хепи или КФС. Като не ти харесват картофите, не ги яж, яж си питката и месото, кво толкова.
50
2
 
0
 
! Отговори
Skokla преди 15 години
Anglijskija duner verno e polovin kilo maznina. To e samo edna pita i vutre mazni parcheta meso... Otvrat...
49
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
преди а се слага заптая мойто дите! иначе това не е вярно шото до сега да е изчезнала америка половин европа китай и австралия
48
1
 
0
 
! Отговори
Уйович преди 15 години
Човече, не подлъгвай по заглаваието! Дюнерът не е само един и никога не е бил. Много са и са навсякъде, те ни дебнат от всеки ъгъл. Очевидно е поредната разработка на военните. Арабите ни завземат използвайки супер секретните оръжия - DUNER 200gr, DUNER 400gr и DUNER 500gr. Може да съм пропуснал някоя модификация. Хора, пазете се! :)
47
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
бре-бре,такива разпалени коментари за един дюнер:)ето,все пак кое вълнувало хората най-много: манджата и зрелищата.
46
1
 
0
 
! Отговори
ekaterina преди 15 години
Четох, четох и се изумих от правописната неграмотност на повечето от Вас. Направо е невероятно а се правите на много компетентни относно здравословното хранене.
45
1
 
0
 
! Отговори
ирина преди 15 години
съгласна съм с теб 45. аз имам предвид дюнери в бургас,поморие,сл.бряг и несебър. а тук всичко е за пари,а не качество. аз лично не съм привърженичка на дюнери и ми е лесна работа.
44
1
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
от дюнер до дюнер има голяма разлика както казва изсказалия се по-долу. По принцип дюнер може да си хапнеш ако си много гладен и закъсал с яденето. Случва се на всеки. Но да ядеш редовно дюнери, означава да имаш някакви доста сериозни проблеми. Или семейни, или финансови или чревоугоднически и т.н
43
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
А най-смешното е, че всички вие сте дървени философи, щото сте прости АРОГАНТНИ балкански субекти!!! Единия вика пилешки, другия вика ненам си къв! Излезте малко навън и вижте за какво ви говорят хората! Първо - дюнерите в Англия(и Европа въобще), и това което в *** минава за дюнер са две различни неща! Като начало - в европейския вариант има поне 100-150 грама месо, освен това хляба е съвсем различен, като един голям джоб е, и се пълни със поне 150-200 грама ПРЕСНИ салати(домат, зеле, марули, айсберг, лук ...), а не пържени картофи! Нищо пържено няма! Соса е на основата на кисело мляко, и ти го слагат само ако искаш, а и те питат! Цялото нещо тежи поне половин кило, и има всичко което ти е нужно за активен живот! Състой се САМО от Хляб(хубав, не палачинка, а четвърт арабски хляб), печено месо(телешко или пилешко), и много ПРЕСНИ салати! КОЕ МУ Е ВРЕДНОТО?
42
1
 
0
 
! Отговори
ирина преди 15 години
ДЮНЕР-мазна и отвратително вредна храна. защо ли? вижте реално,цял ден това чудо стои от вън на мръсен въздух и слънце с незнайни часове. дори пилешки дюнер е страшно мазен, я слагат на на мазана скара с неизвестен произход мазнина. после в слагат разбъркани късчета уж месо с кожи и мазни парченца. картофи които отдолу също объркани с мазнина,зеленчуци плюс сосове мазни също. кетчуп с завишено количество съдържание захар в него,той така се приготвя,основата му голямо количество захар. за майонеза нямам думи. и всичко това на гореща температура и слънце с часове стои пред вашите очи. а колко е трайността на готово месо изкарано от хладилника?