Един дюнер = чаша олио

Ако ядем две порции на седмица, до десет години може да получим инфаркт
17 май 2008 15:10,
61
Един дюнер = чаша олио
Снимка: Булфото

Една порция дюнер кебап съдържа около една винена чаша готварска мазнина. Останалите блюда по закусвалните също не му отстъпват много.

Това показват данните от шокиращото изследване за бързите закуски във Великобритания.

Диетолозите твърдят, че ако ядем две такива мазни порции на седмица, до десет години може да получим инфаркт.

"Ако дюнерът тежи 400 грама, 100 от тях са чиста мазнина", се казва още в изследването.

Най-разпространеният дюнер-кебап съдържа 111 грама мазнина - два пъти повече от допустимата дневна норма. Само те съдържат хиляда калории.

Ще постигнете същия ефект, ако изпиете една чаша... олио, казват още учените. Ако такава храна се използва два пъти седмично, вкарвате в организма си бомба със закаснител, която може да причини исхемия на сърцето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
15 годишна преди 15 години
До 32.Оф много си зле,картофите да не би и те да се пекат ?! за тях говоря,че олиото в което се пържат едва ли се сменя всеки ден...сеш ли се ,а :)) Приятелка на майка ми работеше на едни дюнери и доста по -добре от теб знае какво се слага и какво не ...
40
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В дюнера няма олио, защото дюнера се пече на един вртикален шиш и няма откъде да дойде това олио. Колкото до ***, има ги навсякъде. Освен това пиши за коя точно дюнерджийница говориш, не всички са еднакви :)))
39
1
 
0
 
! Отговори
diamond_girl преди 15 години
аз съм съгласна с 31
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимка ;) преди 15 години
Дъъ... Ъх някой от вас ме изумиха с глупавите си разсъждения...Трябва да сте наясно какво се садържа в храните (все пак за вашо здраве е...нали?!) Това, че са побликували такава статия и, че правят такива проучвания е перфектно!!!Щото като си гледам приятелите по няколко дюнера си вземат и това е всеки божи ден .... Хоора трябва да се замисляте над това каква храна ядете да не мислите ,че като сте слаби нямате други заболявания?!?!Ехо за бога къде се намирате знаете ли колко слаби хора страдат повишаване на холестерола или рицк от това и след като премине тази фаза с холестерола следват купища болести?! Просто не си давате сметка и една от огромните грешки на човечеството е, че като му опре проблема и тогава мисли как да се оправя...но ще ви видим някои от вас щом си мислите, че това са глупости...Длъжни сте да знаете какво е добре за организма ви...И тея хора са напъълно прави! Знаете ли по колко пъти обработват олиото, знаете ли колко ''добра'' е хигиената където правят дюнерите?!(не и си мислите, че на вас нищо няма да ви се случи) Даже един път една приятелка си взе дюнер и намери нокът в дюнера....А аз докато чаках на опашката за да си взема дюнер видях няколко огромни *** да се разхождат по стената...погнусих се много и не си взех ;) И това беше края на дюнерите за мен :)) (и от 3 години не съм яла...а да и не ми се яде)...Направете си сметка що за хигиена става дума...Мммм да ви е сладко!!!!
37
0
 
1
 
! Отговори
Уйович преди 15 години
Наистина Костов е виновен за дюнерите. Викам да бъде тикнат в зандана за поне 2 годинки и всеки ден само мазни чеснови дюнерчета, това заслужава той!
36
1
 
0
 
! Отговори
carrie преди 15 години
хаха, пич, разсмя ме:)и аз така мисля. за всичко е виновен иван костов! за земетресението в китай също, но това са подробности. :)
35
1
 
0
 
! Отговори
karanfil rozov преди 15 години
аз съм само на кюфтета, колко олио съдържат, че да знам за кога да си приготвя костюма и обувките
34
1
 
0
 
! Отговори
anti преди 15 години
е кво няма да плючт.оня ден ядох в арабите,сдобих се 3 сууупер мазни петна.да не говор за това,че както зверски засища,така и след 2 часа пак си гладен.плюс гадните киселини дето си образуват.да,вярно че има още хиляди хиляди вредни емисии на всякъде окло нас.ама защо трябва пък да се тпчат хората с гадна арабска храна,създадена в условия под всяква хигиенна критика.нека да има такива статии.наскоро гледах един доста добър USA! филм именно на тая тема.вероятно го има почти във всички тракери.НЕ ЯЖТЕ МАЗНИТЕ АРАБИ!поне не редовно;)
33
0
 
1
 
! Отговори
joko преди 15 години
плюят ми любимата манджа, а колкото ти е холестерола?
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
До като пресичате улицата възможността да ви блъсне кола до 10 год е много голяма!
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
23, какво олио в дюнерите, бе? Дюнера се пече, не се пържи. Олиото на пържените картофи няма начин да не се сменя с месеци, защото не е олио, а палмово масло и дори то е консуматив, тоест непрекъснато се долива ново. Това не ти е домашния фритюрник, дето мазнината седи вътре по половин година...
30
1
 
0
 
! Отговори
bai_Kolio преди 15 години
Човек като чете вашите глупусти всеки ден май може и по рано от 10г да го получи инфаркта
29
1
 
0
 
! Отговори
Nia преди 15 години
До екипа на Dnes.bg: оправете си правописната грешка - "закаснител".А до номер 25: никой не твърди, че мазнините "се лепят" само като подкожна мазнина по тялото и че това е единственото място, където се метаболизират. Друг е въпросът с какво да се храним, защото извън дома няма какво друго да се хапне набързо, освен "junk food". Не дай си боже някой да е вегетарианец или веган - ще си остане гладен в България, има "цели" два вегетариански ресторанта в София. Иначе арабската храна ми е вкусна, но се чувствам по-добре, когато ям зеленчуци.Все пак всеки си избира.
28
1
 
0
 
! Отговори
andryo преди 15 години
ne vqrvayte tova sa palni gluposti ,politika' q6te kolkoto mojete sportuvaite ot tova ni6to hubavo nqma :)
27
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...че Иван Костов е виновен за това, че дюнерите са вредни?
26
1
 
0
 
! Отговори
greshka преди 15 години
mnogo gadno da chetesh statii i da imat tupi pravopisni greshki -вкарвате в организма си бомба със закаснител
25
1
 
0
 
! Отговори
Makaveli преди 15 години
Tia sa ludi we, ne qjte tva ne qjte onova 4e ne bilo polezno, neznam si kvo hahahaha q si eb*te ma*mata we.Tia det izmislqt tia neshta i deto gi publikuvat mai si nqmat rabota i se 4udqt kvo da kajat ve4e.Izsledvania pravili neznam si kvo, ne qjte mazni hrani 4e moje da polu4ite infarkt hahah dobre ne gi qjte puk utre she vi blusne avtobus i she vikate predi da umrete " nqma da umra,az se hranq pravilno" ahahhaha
24
0
 
1
 
! Отговори
debnadaviebna преди 15 години
Хора, не ги слушайте, дюнерът е благо. Консумирам огромни количества бургери, пици, хотдози, дюнери. Висок съм 2 метра и телесната ми маса е малко под 80 килограма, тоест клечка съм. Изобщо не им вярвайте.
23
1
 
0
 
! Отговори
15 годишна преди 15 години
знам,че дюнерите са изключително нездравословни,да не говорим,че олиото не се сменя с месеци,месото не се знае откъде идва,и дори лятото не се държи в хладилни камери,но просто обожавам тази храна..толкова са вкусни,мога да ям само дюнери ,ако има кой да ми дава...жалко ,че в повечето случаи всичко,което е вкусно не е здравословно особено ;)
22
1
 
0
 
! Отговори
messi преди 15 години
az duner ne s1m ql ot 5 godini sigurno...