Сексът след раждането

Сексолози изследваха как семейните отношения и появата на детето влияят на половия живот на съпрузите
27 май 2008 14:03,
28
Сексът след раждането
Снимка: 100sexgames.com

Британски сексолози изследваха как семейните отношения и появата на детето влияят на половия живот на съпрузите. Оказва се, че интензивността на секса се понижава, затова пък качеството се повишава.

В проучването са участвали почти 1700 мъже и жени, които са отговорили на три въпроса: как най-често правят секс, колко деца имат и дали раждането им е повлияло по някакъв начин на сексуалния живот.

Учените също питали каква е продължителността на половия акт, пише вестник The Times.

Сред огромния брой респонденти се намерил само един, който не е искал да остане анонимен.

37-годишният Дейвид Томпсън казва, че в младостта си двамата с жена му са преминали през период на страстна любов, а най-много са се кефили да правят екстремен секс сред природата.

Сега двойката има три деца, а след раждането огънят на предишната страст е угаснал. Томпсън признава, че дават всичките си сили за отглеждането на малките.

И другите анкетирани казват същото. След много години семеен живот, ангажиран с възпитанието на децата, на малко от нас ни остават сили за „полови подвизи“, макар че и в такава ситуация някои все пак успяват да съхранят навиците за качествен секс.

Майка на двегодишно дете се оплаква, че сега количеството на сексуалните й контакти с мъжа й е намаляло до два-три пъти в месеца. Тя обяснява това с грижите по семейството и умората след тази работа.

Но при все това жената смята, че със съпруга й вече правят по-качествен секс. „Станахме по-близки след раждането на детето – отбелязва тя. - Повече се доверяваме един на друг.“

Учените отбелязват, че получените резултати не бива да бъдат приемани като строго научни, доколкото подбора на респонденти не е бил случаен (в проучването са взели участие само желаещи). 54% от анкетираните са мъже.

Повечето от респондентите казват, че правят секс веднъж месечно.

За 46% от попитаните средната продължителност на половия контакт е 20-45 минути, за 34% е по-дълга от 20 минути, а 3% от анкетираните се любят с партньорите си повече от час.

Участниците в проучването виждат причините за понижаването на сексуалната активност в житейските грижи и стреса. Някои се оплакват от обстоятелството, че са принудени да спят поотделно или заедно с децата си.

Да, понякога им се налага да вземат ревящото дете при себе си в леглото и тогава вече на родителите съвсем не им е до секс. В други случаи съпругът започва да спи в друго легло, за да не се събужда, когато жена му кърми или успокоява детето.

А една от жените казва, че от момента, в който се е появило детето, е загубила надежда за усамотяване с мъжа й: постоянно я преследва страхът, че детски ръчички ще отворят вратата на спалнята в най-неподходящия момент.

Един от мъжете пък зави, че дъщеря му „сякаш се е родила с настроен радар“. Момиченцето винаги разбира какво правят родителите й, дори да се намира в друга стая. В резултат на това нещастният татко нарича секса си „стремителен и мълниеносен като военна операция“.

И все пак много от анкетираните отбелязват, че въпреки всичките трудности, сексът в зряла възраст им доставя повече удоволствие. Един от запитаните казва, че за всичките 13 години брачен живот никога не е изпитвал такова сексуално удовлетворение, както в последно време.

Анкетираните свързват това явление с натрупания опит и с това, че с партньора си вече познават предпочитанията на единия и на другия.

Още повече, че понякога бременността и раждането на деца води до абсолютно противоположни изменения в сексуалния живот. Един от мъжете разказа, че за него с времето сексът се е превърнал в рутина и го прави няколко пъти годишно. Затова пък друг от анкетираните намирал жена си необикновено сексапилна по време на бременността.

Професорът по социология в Кентския университет Франк Фуреди заяви, че статусът на родители може да укрепи съпружеските отношения. Новите общи задължения при отглеждането на децата помага за засилването на чувствата на двамата, което се отразява и на секса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Che Guevara преди 15 години
Чл. 1. Който има връзка с чужда жена, да се наказва като бракониер.Чл. 2. Който прави секс с чужда жена повече от веднъж, да се третира като рецидивист.Чл. 3. Който осъществи полов акт без съгласието на жената, да се съди за нахлуване с взлом в чужда собственост.Чл. 4. Ако някоя жена си направи пластична операция, да се накаже за това, че е изменила фасадата без разрешение от отдел "Архитектура".Чл. 5. Ако някоя жена има сексуална връзка с чужд мъж срещу заплащане и използва парите за собствени нужди, а не ги внася в семейния бюджет, да се накаже затова, че не внася полагаемите се отчисления за амортизация.Чл. 6. Ако мъж прави секс за по-кратко от 12 минути, да му се състави акт за превишена скорост от определените за целта органи. Става дума за административни, а не анатомични органи.Чл. 7 Ако се осъществява предпазване от бременност по така наречения начин "прекъснат полов акт", на мъжката страна да се състави акт за изхвърляне на отпадъци на неопределени за целта места.
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И с 35 лв детски само за тези които взимат 300 лв (бедни) ще има раждаемост
5
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 15 години
Интересно, че само женски коментари. Една баба скоро ме шашна - на 57г някъде. Каза: "Сега младежите не знаят да правят секс, ние с мъжа ми всеки ден го правим... " И аз естествено я питах: Че той може ли още? Тя ме изгледа учудено и каза: Охоо - че то да има начин постоянно да го правим, само че аз не мога да издържам...Представяте ли си - хора по на 60 години! А ние сега - деца, стрес, работа - пълни лиготии. Сексът разтоварва, отпуска, носи удовоствие и е полезен във всяко едно отношение. Извод: Правете повече секс! - ще се почуствате по-добре:)
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Хаха егати секса, много приятно нещо - тъкмо идва момента и изведнъж чуваш рев - дали няма да свърши "секс"-ът. :D
3
0
 
1
 
! Отговори
Arabela преди 15 години
Kogato iskash neshto silno,namirash nachin i vreme za nego,,,!!!!
2
0
 
1
 
! Отговори
beti преди 15 години
az misli ch esexa si e sex,a otglejdaneto na dete suvsem otdelno neshto,,,taka che ,kogato ima istinsko jelanie ,ima vreme za vsichko!!!
1
0
 
1
 
! Отговори
pavlina преди 15 години
ami vinagi namirame vreme za seks zabavleniq ,naistina ima griji po deteto no moje da se nameri vreme i za ......... samo jelanie da ima.