Джипитата плашат с протест

Личните лекари искат повече направления и още пари за извънболнична помощ
19 юни 2008 11:22,
7
Джипитата плашат с протест
Снимка: БГНЕС

Поне два пъти по-голям бюджет от сегашния е необходим за първичната извънболнична медицинска помощ, каза председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България Любомир Киров.

Ако исканията на организацията не бъдат одобрени, общопрактикуващите лекари в цялата страна имат готовност за протест, предупреди Киров.

В Пловдив днес общопрактикуващи лекари ще прекъснат работа за един час в знак на несъгласие с политиката на здравното министерство за първичната извънболнична медицинска помощ.

Киров изтъкна, че в момента лекарите не работят ефективно.

Една от причините за това е ограниченият брой на направления, които пациентите могат да получават, каза Киров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
doktor-ubiec преди 15 години
Hubava logika,ami to da ne ti se nalaga i maistor da vika6,i kolata da ne ti se razvali,i do advokati da ne opira6-vsi4ki 6te te oderat jiv.Dano ne ti se nalaga da hodi6 na doktor,pojelavam ti go.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да не се налага да ходи на лекар човек, ще го уморят. Молете са да сте здрави.............
4
0
 
0
 
! Отговори
Dr Doolittle преди 15 години
Абе ти правиш ли разлика между пенсионни и здравни осигуровки или като си платил билет за зоопарка ,трябва да ти се включва и лекарски преглед?И домашните прегледи се плащат , както плащаш и на телевизионния техник или за кучето ти на ветеринарния лекар...И като искаш да се преглеждаш при специалист отивай и си плащай, а не данъкоплатеца да плаща за твоите дилетантски решения за кого да ти дадат талон... И не се е свършила хартията за бланки , а другарите за които си гласувал са наредили на НЗОК да ти свива перките...
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе тия какво искат бе...тази "извънболнична" дейност 90% изобщо не я вършат, имам възрастен родител, на който смених gp-то точно защото не идваше на домашен преглед, на какво прилича това, хора с 50 годишен стаж, които цял живот са плащали пенсионни осигуровки са оставени на произвола...затова, че са останали инвалиди от третирането на тая грозна система, затова ли плащат?че някакви мързеливци, каквито са повечето доктори ( да ме извиняват кадърните и съвестните, но малко останаха и те го знаят) ги мързи едно направление да напишат, сърдят се и те гледат на кръв, задето искаш да се прегледаш при специалист... ! такова им е отношението, да, чака се за направления, защото били свършили бланките и прочие дивотии....принуждават те да зарежеш здравето си, но иначе искат големи бюджети, които да си отклоняват в личния бизнес...мошеници.
2
0
 
0
 
! Отговори
Dr Doolittle преди 15 години
Договорите ни с НЗОК изтичат на 31.12.2008 г в 23.59 ч. От догодина червените тикви махат потребителската такса , а ние ще махаме за сбогом на комунистическата здравна система и почваме частна практика при пазарни цени... Айде със здраве...
1
0
 
0
 
! Отговори
Галя преди 15 години
Браво на лекарите! Трябва да има повече направления!