Взрив от салмонелоза в Казанлъшко

19 души са болница, яли вакумирана печена риба
17 юли 2008 17:34,
6
Взрив от салмонелоза в Казанлъшко

19 души са приети в болниците на Казанлък и на Стара Загора със салмонелоза, съобщи Дарик радио.

Болните са на възраст между 7 и 50 години.

Всички, с изключение на тричеленно семейство, са консумирали печена на скара вакумирана риба, купена от Казанлък, Тулово, Зимница и Гурково.

Деветима от болните са консумирали рибата веднага след закупуването й, а трима са се разболели след контакт с болно семейство, информираха от Регионалната здравна инспекция.

Епидемиологични проучвания установиха, че рибата, консумирана от заболелите, се разпространява в търговската мрежа от склад за търговия на едро в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
И утре е ден.Рибата от фрезер ,не винаги е със срока на годност който е обявен.Той фрезера не е за черни дни,а за консумация за определено време съхранявайки я възможно най-правилно.Замръзената риба се разлага много бързо и там,ако се прехвърли дори и ден.
4
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 15 години
От всякъде лъхаш на смотан. Престани да се подвизаваш във всички форуми родоотстъпник ,мухлю. Остави българите сами да се оправяме и не ни пробутвай твоя живот на показ . Ай сиктир бе шамандура.
3
0
 
2
 
! Отговори
emigrantkata преди 15 години
ti moje6 samo da si me4tae6 da qde6 nai-ka4estvenata riba v kakvato i da e kompaniq,s tvoito ymstveno polojenie nai-ka4estvenoto koeto moje6 da si pozvoli6 e ribena konserva v kompaniqta na televizor,ako ima6 takav razbira6 se.
2
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Аз работя на Wall Street и мога да ви кажа, че тук салмонелоза няма, а ядем само най-качествена риба, в компанията на интелигентни млади дами, разбира се.
1
0
 
2
 
! Отговори
бивш инспектор от РИ преди 15 години
Абе това са пропуски в съхранението и приготвянето на храна.Сега затварят по веригата виновното заведение е една мазна глоба да им държи влага простаци ниедни.Ха ще въвеждаме европейски норми-НАСР планове-да се самоконтролират. Те нямат съзнание за това.Дрън дрън.