21 лекари не знаят защо Георги гори вече година с 40°

59-годишният мъж от великотърновското сeло Климентово е обиколил десетки болници, но...
3 мар 2009 08:33,
90
21 лекари не знаят защо Георги гори вече година с 40°
Снимка: БГНЕС

59-годишният Георги Георгиев от великотърновското с. Климентово гори с 40 градуса температура по неясна причина вече година.

Със съпругата му Марияна обикалят болници и частни лекари, но до момента всички хипотези за състоянието му са отхвърлени.

Казват само, че има възпалителен процес, но не се знае къде е, разказва Марияна пред вестник “24 часа”.

Тя обяви гладен протест и е готова да седне пред Министерството на здравеопазването, докато не се задействат институциите.

Приемат го в болница за по 10-ина дни, колко да изпълнят клиничната пътека, и го изписват с 39,6 градуса, разказа жената.

Георги е стругар, но не може да работи. Тя е директор на начално училище. Двамата отбелязват 20 г. брачен живот днес. Имат дъщеря и син.

Досега е лежал в 2 клиники във великотърновската болница и 2 пъти в хематологията в Плевен. Сега е в дерматологичната клиника на плевенската болница.

Досега 21 лекари са отхвърлили заболявания на бъбреците, на кръвта, на костите и ставите, на сърцето, както и инфекции, уточни жената.

„Вече не знам какъв специалист да търся”, чуди се Марияна.

Почнал да вдига необяснимата температура през декември 2007 г. Първо не обърнал внимание, решил, че е грип.

Ходил при джипито - изписали му парацетамол и други лекарства за настинка.

"Мина ми, отпусна ме за кратко. Но от миналия февруари качвам постоянно, всеки ден - вече цяла година", разказва мъжът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
da преди 15 години
Който може да му помогне нека каже как къде при кой?Не обвинявайте лекарите те правят това което могат и им е по силите за тия мизерни заплати тия мизерни държавни болници за тях пари няма а за Полицайте има всеки месец я нови коли я униформи по 2000лв безплатни карти море телефони и какво ли още не НЕ обвинявайте Лекарите просто специалистите ги дръпнаха в чужбина а тук специалистите си направиха болници и клиники всичко останло работи за чест и слава .За това не са виновни лекарите че държавата има пари за 1 камера от 30 000лв за да ни глобява за превишена скорост а няма пари за човешки живот,,,,,но комент
9
2
 
0
 
! Отговори
Vesso преди 15 години
Важното е, че НЗОК влезе в нови сгради, хвърлиха се луди пари за софтуер, който така и не проработи. Сега се дават пари за нов софтуер. Пари има да се подменят БМВ-тата на парламента и министри. Най-социално ти обясняват, че трябва да дадеш 200лв. за екетромагнитен резонанс, ако не искаш да чакаш един месец. В нашия случай в рамките на този срок вече бе извършена животоспасяваща операция в чужбина, а здравните вноски са ми в България. Вместо да сме държава, която с медицинското си образование и услуги да привлича студенти и клиенти от Европа и Азия, и да пълни бюджета, сме държава със заплата на лекари по-малка от тази водач на автобус от градския транспорт, и болници с оборудване от 70-те години на миналия век. Защо не се говори за корупция при заболекари и фармацефти? Просто всички политици им е по-изгодно да се крият зад "социалното", за да могат да "бозаят" от това което е държавно и е под техен контрол.
8
2
 
0
 
! Отговори
lilche преди 15 години
миналата година и на съпруга ми се случи подобно покачване на температурата след операция на крака за изваждане на пирон след счупване 10 дни различни лекари му изписваха антибиотици но ефект никакъв на 10-ят ден го заведох да му направят лумбална пункция след която най-накрая се установи че има минингит с неустановен произход
7
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Престанете да се шегувате със състоянието на човека. Д-р Хаус е измислен, а човекът се нуждае от истински лекар. Дано се намери някой компетентен.
6
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Imame dobri lekari koito revat samo za pari, no da izlekuvat 4oveka nemogat.
5
2
 
0
 
! Отговори
HRISTOZOV преди 15 години
Abe, #2 ti maloumen li si ili kakvo. Tazi jeni4ka si e sazdala sistema za smu4ene na kinti ot bogati balami .Ot li4en opit go kazavam za6toto si zagubih vremeto da hodq do Bankq za da mi kaje 4e problema mi 6te re6i s 4ai4eta na stoinost 400lv na mesec govorq za 2003-4ta kakvo da govorq pove4e 6arlatanka !!!
4
2
 
0
 
! Отговори
dublin преди 15 години
STE GO IZLEKUVAT 4OVEKA,NO SAMO AKO SA DOKTORI-NO DOKTORI V BG NIAMA,IMA SAMO AL4NI TARGA6I V BELI DREXI-DANO BOG DA MU POMOGNE NA 4OVEKA,JELAIA MU GO OT SARTSE.
3
2
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
наистина е случай за док. Хаус :)
2
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да отиде при доктор Емилова
1
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е случай само за доктор Хаус. Да иде да го прегледа. Нашите некадърници само ще го уморят човека