Българки се подлагат на ин витро в Турция

Жените често търсят помощ в Анадолския медицински център, който въвежда преференции
14 ное 2009 08:43,
137
Българки се подлагат на ин витро в Турция
Снимка: Булфото

Анадолският медицински център (АМЦ) в Истанбул, Турция, предвижда преференции за извършване на ин витро за българки, съобщиха от ръководството на клиниката.

Българските граждани имат възможност да ползват услугите на АМЦ най-вече чрез Информационните здравни центрове в България, уточни мениджърът на пловдивския здравен център на АМЦ Мустафа Мехмедов.

Единственото, което трябва да направят е да представят пълен набор документи на английски език, а изпращането им в Турция и първата консултация със специалистите е безплатна.

Директорът на международния отдел на АМЦ Асльй Акяваш разказа, че през последната година все по-често българки търсят помощ за ин витро в анадолския център, като някои от жените са с по 3 неуспешни опита в България.

Клиниката ни реализира успеваемост при изкуственото оплождане на над 90 на сто, коментира Акяваш. Към прилагането на ин витро в АМЦ пристъпват след като получат категорично становище на специалистите, че
всички други начини са безуспешни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
46 продължение. преди 14 години
Не ви съжалявам, както и вие не сте ме съжалявали, надсмивали сте ми се, затова че съм се мъчил и чудел, как да изгледам децата си в тоя вертеп от разбойници, наречен България. За вас ние възрастните сме били будали. Но онзи горе мълчаливо наблюдава и всекиму неговото. Не лекарите ви са виновни. Истината е, че дотолкова са се увредили някои, че е невъзможно оплодяването. Жалко, но факт. Направете добро, покажете на по-младите да спрат със злоупотребата си.
48
0
 
0
 
! Отговори
Malchev преди 14 години
E TVA AKO NE E POREDNIQ OPIT ZA TURCIZACIQ PUK PU MI KAJI!!!!KAK MOJE DORI DA PUSKATE TAKIVA *** ! KOQ CHISTA BULGARKA SHTE OTIDE DA I SLOJAT SPERMA NA NQKOI RQZAN TURCHIN I DA NI MESHAT OSHTE POVECHE, KOQ ?!?!?!!?!?!?!SHTO GI PUSKATE TEQ *** IZOBSHTO !
47
0
 
0
 
! Отговори
do 45 преди 14 години
Да ходил съм, и то няколко пъти. Не мога разбера, защо след като не съгласих с мнението за Турция, веднага ме направихте привърженик на "Атака" ? . Колкото до Турция, факт е, че е страна с добра инфаструктура (най-вече заради туризма), обще взето почти всичко хубаво там е благодарение именно на туризма. Също така е вярно, че там живеят много повече бедни хора от тук, всеки който е обикалял и обикновенните улици, а не само лъскавите курорти, знае за какво става въпрос.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо не си зададете въпросът "Защо двойката стига до ин-витро". Че има наследственост, има. Но че повечето причини се крият в самите двойки или в един от тях. Ние не сме живяли в лукса и глезотиите, в които вие живеете. Не са били и нашите родители и деди. Но създаваме деца. Държавата не ни е помагала. Напротив скубала ни е. Поне на 80 процента, причината е във вас самите. Прощавайте за жестокоста, истината боли, но е истина, жестока и реална.
45
0
 
0
 
! Отговори
до 44 преди 14 години
ами ти ходил ли с в Турция да видиш за какво става въпрос или само четеш вестник АТАКА и другите български смешни вестници
44
0
 
0
 
! Отговори
do 45 преди 14 години
Не се изхвърляй, говориш глупости, били половин век напред...Факт е, че от финансова гледна точка, на българите им е много по-изгодно да използват турските клиники (в което няма нищо лошо). Всички знаем, че нашите здравни заведения са способни да изцедят и последната стотинка от болния. Има много отчаяни хора, с не дотолкова добри парични възможности, които искат да имат деца, и тези клиники се явяват прекрасна възможност за тях.
43
0
 
0
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
Ако е способен, донор става мъжът от двойката. До чужд донор се прибягва, ако причината за затрудненията е в мъжа.
42
0
 
0
 
! Отговори
Stan преди 14 години
Една позната от Бургас тя ходи с мъжа си често за процедури. Дано да завърши успешно процедурата за всички, които се опитват да заченат :)
41
0
 
0
 
! Отговори
do Tosho преди 14 години
ti si porednija ***. Mislja daje 4e si taksimetrov shofjor v sofia !
40
0
 
1
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
Клиниките в България са много, но са безбожно скъпи за обикновения човек. Да не говорим, че лекарите обикновено искат и някой лев под масата. Не виждам нищо лошо двойките, затруднени в тази област, да потърсят по-достъпен начин, ако ще Турция, Патагония, Огнена земя. Тук няма място за напомпан национализъм. Само трябва да се радваме, ако ин-витро процедурите им са с по-голяма успеваемост, защото това значи повече дечица за България.
39
0
 
0
 
! Отговори
до 37 преди 14 години
Прочети внимателно какво е написал/а 31. Пише че неуспешните опити са били в ***, а сега са решили да опитат в Турция. Пожелавам им успех!
38
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Не се притеснявайте, сега Боко Тиквата ще вдигне здравните осигуровки на 12% и някъде толкова ще стане и успеваемостта при Ин-Витро забременяването в България. Иначе Турция наистина е световен лидер, заедно с Пакистан, колкото и да не им се вярва на олигофренясалите атакистчета-бойковистчета.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 31: Е защо ПАК ще опитвате в Турция? Нали имат 90% успеваемост и са много велики, как така досегане са успяли с опитите? Или нещо леко си противоречите, ммм? Не знам защо български сайт прави такава реклама на турска частна клиника и изкарва някакви бомбастични медицински факти, на които всеки студент по медицина дори би умрял от смях...
36
0
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 14 години
Недейте да лъжете хората - истината е че в България цари корупция и парите се крадат. Това е такова престъпление, че просто нямам думи. Да крадеш пари от тези нещастни хора ... и казанът на Ада е малко. Иначе в Турция услугата наистина е доста по-евтина и процентът на надженост е доста по-голям. Там си плащаш и получаваш услугата за която си платил. За разлика от България, където само си плащаш.
35
0
 
0
 
! Отговори
турко до тошо преди 14 години
заради такива като теб България е на това дередже
34
0
 
0
 
! Отговори
Българийо, Българийо преди 14 години
Нашата държава отдавна е пропаднала. Тук идваха единствено братята македонци, заради БУГАРСКИТЕ ПАСОШИ, които им даваха право да пътуват из Европата, но вече ограничението отпадна и за Македония, Сърбия и Черна гора, така че едва ли Божидар Димитров ще има с какво да се бие в гърдите и да лъже *** шовинисти, колко привлекателна страна сме. Смеем са на турците, но Турция е поне 40-50 години по-напред от България. Слагайте минуси, *** с промити мозъци.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички, писали до тук, си чешат езиците и никой не се е докосвал пряко до проблема с ин витро зачеването в България (и слава Богу де, да сте живи и здрави). Турчинът може да ме хване за... феса. Някой знае ли, колко са клиниките за ин витро в България вече? И колко лекари след години квалификация в чужбина работят тук? И колко семейства се вредиха за ин витро програмата на държавата? Айде нещо като се прави като хората, поне за него да не си сваляме гащите пред всеки чужденец.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
извинявам се отнася се за 21
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колко пъти ходихме инвитро.Какво скубане беше и нищо.Вече сме на 50 и пак ще опитаме в турция.
30
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 14 години
ама чакайте сега, в турция с турска *** ли ги оплождат наще убавици? щото по-добре бездетни, от колкото да носиш в утробата си турчин!