Всеки ден една българка умира от рак на маточната шийка

Тече национална кампания срещу коварната болест
18 дек 2009 13:48,
12
Всеки ден една българка умира от рак на маточната шийка
Снимка: Булфото

Всеки ден една българка умира от рак на маточната шийка, каза председателят на Конфедерацияга за защита на здравето Владимир Томов в парламента.

Представители на организацията донесоха днес в Народното събрание елха, която украсиха заедно с депутати от парламентарната здравна комисия, за да напомнят за националната кампания срещу рака на маточната шийка "За теб и тези, които обичаш".

Според статистиката 4 нови случая на болестта се регистрират всеки ден в България.

Депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова, член на здравната комисия, посочи, че ракът на маточната шийка е второто най-разпространено онкологично заболяване сред жените и призова младите момичета да се ваксинират, а всички жени да не забравят да посещават профилактично лекар.

В края на януари ще има безплатни прегледи за рак на маточната шийка в рамките на "Европейската седмица за борба с рак на маточната шийка".

Още по темата

Списък на лекарите и болниците, в които ще се извършват прегледите, може да се намери на сайта www.zateb.info.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
нина преди 10 години
това е пагубно особено за детски организми-проверете информацията за тази че и за всички ваксини по скоро с това предизвикват поява на рак.не бързайте.
6
0
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
Прочетете направо тази статия: blog.zepir/bg/blog/view/id/73/GERB-vnasiat-otrovna-vaksina-za-momichenca.htmlи се пазете, защото някои хора са готови за пари и змийска отрова да ви продадат...
5
0
 
5
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Не вярвайте на измамниците, които служат на чужди интереси!Потърсете по Интернет десетките случаи на момичета починали илитрайно увредени от такава ваксина! Парализа, болка и смърт чакат онезимомичета или жени, които лековерно си слагат ваксини против рак!Четете и гледайте в Инернет всичко, преди да се усмъртявате съссъмнителни ваксини! После да не съжалявате! Пожелавам здравеБЕЗ ВАКСИНИ на всички!
4
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 14 години
така е профилактиката е на първо място.два пъти в годината профилактични прегледи и цитонамзка.както при маъжа профилактика на простата-туморен маркер.
3
1
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
здрав секс и всичко се лекува
2
0
 
2
 
! Отговори
hhh преди 14 години
защото целта е да си продадат ваксините
1
0
 
0
 
! Отговори
gendoff преди 14 години
Странно защо, във всички статии по въпроса за рака на маточната шийка се пропускат няколко важни момента:1. Това е заболяване, за което се обвинява HPV, който се предава по полов път.2. Ежегодната цитонамазка е изследването, което улавя в ранен стадий това заболяване. Като капак на всичко е включено в профилактичния минимум на общопрактикуващия лекар.3.Ваксината има определени показания за употреба, не е като да си купите бонбонки от магазина.