Четиримесечно бебе почина от морбили

Детето е трета жертва на заразата в Сливен
21 дек 2009 16:53,
35
Четиримесечно бебе почина от морбили
Снимка: БГНЕС

Четиримесечно бебе е починало от морбили в болницата в Сливен, съобщиха от лечебното заведение.

Детето е постъпило в инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" с двустранна бронхопневмония, развита вследствие на заразяването му с инфекциозното заболяване.

Още по темата

Бебето е от град Шивачево.

Детето е третата жертва на епидемията от морбили в Сливен и региона.

През миналата седмица починаха тримесечно бебе и 16-годишно момиче.

200 души са хоспитализирани към момента в инфекциозното отделение и в разкрития сектор в Болницата за лечение на белодробни болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МАНИКЮРИБАБА ЛИЛИ ИВАНОВА ВМЕСТО ДА СИ СЕДНЕ НА ***.ЗЯЕ С ЦЯЛО ГЪРЛО
34
0
 
0
 
! Отговори
balgar4e преди 14 години
i teb da te hvane takava bolest nqma da govori6 takiva raboti za horata za6totot nqma da ima6 vazmojnost !!!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
ER_Dr преди 14 години
Една от шарките, вирусно заболяване с обрив, температура, хрема, кашлица, конюнктивит. Заразяват се на практика всички неболедували и неимунизирани и понякога настъпват усложнения като пневмония, инфекция на мозъка и увреждане на очите. Морбили е също така една от водещите причини за т.н. ваксинално предотвратима детска смъртност. Имунизацията е сред задължителните в Имунизационния календар.
32
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
кво е това морбили гадна работа
31
0
 
0
 
! Отговори
ER_Dr преди 14 години
Ами да, то се казва един, два пъти, пет пъти. Не може на всеки да се казва постоянно.
30
0
 
0
 
! Отговори
gendoff до ER_Dr преди 14 години
Колега, оставете bg mamma, там не можете да се преборите. Те винаги са прочели най-новото, знаят повече и могат повече. Лошото е, че покрай истерията и глупостта им страдат основно децата им.
29
0
 
0
 
! Отговори
ER_Dr преди 14 години
А сещате ли се защо се разболяват само или почти само ***, макар че и българчетата преди 13-ия месец не са имунизирани? В бг мама какво мислят по въпроса?
28
0
 
0
 
! Отговори
buba преди 14 години
А ти нали се сещаш, че ако майката реши може да откаже да ваксинират детето й.
27
0
 
0
 
! Отговори
anonimna преди 14 години
нали се сещаш,че 16-годишното починало мимиче е имало ваксина?
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Първо ваксината против морбили се прави, когато детето стане на година и 2 месеца. Нали се сещате, че едно бебе на 4 месеца няма как да е ваксинирано?!
25
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Няма нищо чудно в това, че тия болести ловят масово само гнусотниците ***. Те не ваксинират себе си и децата си и най-вече живеят в мръсотия, от която всяка обикновена *** би избягала при първа възможност. Само не знам защо ги лекуват с нашите пари, зещото *** и здравни осигуровки не плащат. Най-добре да ги оставим да ***, и без това се плодят като *** и са не само безполезни но и вредни за обществото.
24
0
 
0
 
! Отговори
ER_Dr преди 14 години
Не се слага точно така, но както и да е. Имунизациите повишават не само индивидуалния, но и колективния имунитет. Ако всички около това 4-месечно бебе бяха имунизирани, вероятността то да се зарази щеше да бъде много по-малка.
23
0
 
0
 
! Отговори
до доктор дулитъл преди 14 години
Вземи първо прочети кога се слага ваксинацията, а после плюй!"Първата доза от ваксината се инжектира на възраст между 12 и 15 месеца, а повторната ваксинация се извършва на 4-6 годишна възраст."
22
0
 
0
 
! Отговори
oxxo преди 14 години
на вас все *** и турците ви виновни, щото вие сте цъфнали та вързали..информация по темата ваксини от 18.10.09 - източник dnes.bg Родители отказват имунизациите за бебета сиhttp://***.dnes.bg/health/2009/10/18/roditeli-otkazvat-imunizaciite-za-bebeta-si.79398"Парадоксално така ромите се оказвали по-стриктни по отношение на здравето на децата си. При повикване от джипито, те незабавно водели своите хлапета в кабинетите за имунизация"
21
0
 
1
 
! Отговори
drdoolittle преди 14 години
Някоя имунофобна форумна *** от bg-mamma.com сега няма ли да се обади как ваксините били: цитирам 'начин за унищожаване на човечеството' и как отказвали имунизациите за децата си, когато ходели при личните лекари ...
20
0
 
0
 
! Отговори
Огнян преди 14 години
А не така адаш. Научиха те да си миеш ръцете и от *** да не би турчин да се почувства ? :-)Не така. Нали знаеш, че си си същия *** както и преди. Не аз, турците от Турция така казват.
19
1
 
0
 
! Отговори
Осман преди 14 години
Че вие сте си там- в 16 век....
18
0
 
0
 
! Отговори
Ветеринар преди 14 години
Абе не знам за какъв имунитет говориш при ***, но приблизително 30% остават инвалиди още в детството си. Общо взето, не живеят и дълго. Практическата липса на хигиена и пословичната неграмотност ги морят от първата по сериозна епидемия. Те пък компенсират с животинско размножение. *** е, че сега заради неграмонтите *** неимунизирали чаветата се харчат едни безумни пари за лечение.
17
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
и аз така мисля,с тая тяхна хигиена се връщаме някъде в 16 век..
16
0
 
0
 
! Отговори
Свиреп преди 14 години
Това бе болест за която се смята, че е изкоренена, че не съществува вече. Сигурно от 30 години не е имало случай.Е, нашите *** както е тръгнало може и бубонната чума да върнат.Вероятно природата е включила защитен механизам - когато популация от даден вид прескочи границата се появява я хепатит, я туберколоза, а сега и морбили. Нещата ще си дойдат по местата.