ДНСК се сети. Събарят "Златна перла" край Варвара

Заповедта е издадена, инвеститорът може да обжалва
27 май 2010 16:28,
16
ДНСК се сети. Събарят "Златна перла" край Варвара
Това е "Златна перла" в природен парк Странджа. Снимка: Булфото

Дирекция Национален строителен контрол (ДНСК) е издала заповед за премахването на ваканционното селище "Златна перла" край черноморското село Варвара.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

От ДНСК са излезли с окончателно становище по въпроса след писмото на министър Плевнелиев и след като съдът се произнесе, че строежът на "Златна перла" е незаконен.

Очаква се да започне процедура по събарянето на комплекса.

Има възможност за обжалване на заповедта, така че ще се изчака законовият период, но ако всичко върви по график, би следвало до месец-месец и половина процедурата да е приключила, каза министър Плевнелиев.

Още по темата

Той коментира, че ако фирмата инвеститор реши да обжалва заповедта на ДНСК, отново ще се стигне до съд.

Плевнелиев изрази надежда, че след като казусът "се дъвче" толкова време, "може би най-после по Черноморието ни ще се стигне и до категорични мерки в полза на природата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tezi ot dnsk sa kato onezi koito gi izgonixa sashtite beteri .
16
0
 
10
 
! Отговори
прокурор преди 13 години
Предлагам вместо да го събарят да го дарят на някоя социално слаба прокурорска щерка :-)
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма ли край на възможността да се обжалва? Нали има съдебно решение или това е поредния номер, за да не се разруши незаконната постройка на "нашия" човек?
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако съборят нещо,то ще е тоалетната на строежа.Тъпоъгълници,нещастни корумпирани ***.Държавните ни институции са измислени от Доньо Донев
13
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
кадъната е от Шумен, а т.нар. управител е софиянче. Собствеността е прехвърлена впоследствие, погасена е част от заема. Текат дела от подизпълнители, неполучили парите си. кашата е пълна, прескачат се някакви местни и върховни прокурори, дознатели и т.н., и въпреки двете графологични експертизи така и не успяха да сгащят Дардов. За останалите маймуни в кюпа ви е ясно - имената им са в сайта на придозащитниците на парк Странджа. Дотук всичко е ясно. Кой обаче ще се набута да събаря? Нема кой.
12
1
 
27
 
! Отговори
Гларус преди 13 години
Да съборят всички сгради до морето по високи от 3 етажа. Без пътища, канализация и пречиствателни станций да не се строи до морето...
11
1
 
42
 
! Отговори
питане преди 13 години
А какво стана с хотел Дюн, който не го събориха преди две години, за да не пречи на сезона - сега пак започва сезон?!?
10
3
 
15
 
! Отговори
муткуров преди 13 години
до dede: помниш от давна браво на такива като теб,,,,, иначе кервана си върви.... трябва да им се напомня на комуноидите .... чесе правят на ...умрели лисици
9
0
 
48
 
! Отговори
DEDE преди 13 години
Собственик на строежа е сестрата на оня *** ,който цял живот работи против България и българите и умря от рак във Виена и не смееше да се върне в България ,щото го чакаше съд . Огнян Дойнов ,ако някой си го спомня .Сестра му е не по-малка Гад от него .
8
0
 
50
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Над град Чипровци, бивш миньорски град, от хилядолетия имаше оловно-цинкова мина.Римляните още са вадили руда там.Имаше минно-обогатителен комбинат, МОК Мартиново.Когато се реши, че бъдещето ни е да развиваме туризъм по морето и да сме общи работници и обслужващ персонал на запада,спряха МОК-а и го разрушиха до основи.След това ,подравниха терена, насипаха земя от един близък хълм и насадиха американска трева отгоре.Предлагам, да се пренесе технологията и по морето.
7
1
 
36
 
! Отговори
СФГС преди 13 години
ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ТОВА ЩЕ СИ СТОИ ГОДИНИ НАРЕД ЖУРНАЛИСТИТЕ ДОБРЕ УМЕЯТ ДА ЗАМАЗВАТ ВАЖНИТЕ НОВИНИ КАТО НИ ПРОБУДВАТ СЕЛСКИ КЛЮКИ ,ТОВА ДЪРЖАНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА НИ Е ПОЗНАТО ДО БОЛКА ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ КАТО ПОДЪРЖАТ БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ КОЯТО НИ ТРОВИ ОТ ПАРЛАМЕНТА
6
1
 
32
 
! Отговори
Прах в оичте преди 13 години
Сега ще обжалват, а делото по обжалването ще се точи още доста години...Така е в България, благодарение на съда и дългите дела, може да не те осъдят докато си жив... нека е незаконно
5
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако не се лъжа една мазна кадъна от дпс стои зад разрешителните за строеж ,а самия проект е представян като вили за собствено ползване .... гнусните турци ни осмърдяха родината 5 века не им стигна ,че и сега продължават. Докато последния турчин не мине на юг от капъкуле няма да видим бял ден.
4
1
 
13
 
! Отговори
! преди 13 години
Тая фирма май беше на сина на шефа на столичния транспорт, или на шефа на комисията по транспорта за общината, ако не се лъжа.
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тука всичко на политика се орбъща на червен било незнам си на кой било, мой е, и няма да го дам да го съборят, ха да видим сега какво ще стане !!! :)
2
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хем "златна", хем "перла", тц-тц-тц .... При такова име нали се сещате, че това нещо е на нЕкой голЕм цълвул
1
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Златна перла какво пошло и смешно име само... ще да го е измислил някой червен лоясал мозък. Дано ги съборят всичките до един и бреговата ивица да изглежда като през 1990г.