33-годишен мъж в мозъчна смърт става донор

Ще бъдат присадени сърце и бъбрек
9 сеп 2010 14:02,
5
33-годишен мъж в мозъчна смърт става донор
Снимка: БГНЕС

Близките на 33-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, са дали съгласие да използват органите му за трансплантации, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Това е 17-ата донорска ситуация у нас от началото на годината.

Специалистите трансплантолози са извършили анализа на състоянието на органите и на годността им те да бъдат използвани.

Следобед в болница „Света Екатерина” предстои извършването на сърдечна трансплантация на един от определените двама потенциални реципиенти.

Двата бъбрека ще бъдат трансплантирани в болница „Александровска”. След анализ на имунологична съвместимост, клинично състояние и други медицински показатели ще станат ясни двамата пациенти, на които органите ще бъдат трансплантирани.

По отношение на черния дроб на донора заключението на експертите е, че органът е с висок риск за потенциалния реципиент и е негоден за трансплантация. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: донормозъчна смърт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 13 години
maika vi da *** i Doktori ni6to nestava ot vas ,Za gazovata kamera ste .
3
0
 
0
 
! Отговори
садд преди 13 години
Всичко звучи много хубаво, ноооо защо не проверите след тези трансплантации, колко пациенти приемат органите и остават живи? Май ефекта от трансплантациите е да има какво да си пишем, да се въртят парите и нашите лекари да добиват опит - да се учат. наскоро умря наша близка, след трансплантация на черен дроб...
2
0
 
0
 
! Отговори
ico преди 13 години
e kolko zaginaha v cql svqt edin da b1de spasen ddz moje da izmisli hapcheto s koeto se ne mre xD dano da ucelee sled operaciqta i da e jiv i zdrav choveka.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хуманно е да се спаси човешки живот но не споменаха в статията че донора е от онези безумни състезатели с мощните мотори -Божа работа