Свивате юмруци – преодолявате болка, неприятност, изкушение

Действието изглежда агресивно, но е от полза за психичното здраве
20 окт 2010 17:06,
2
Свивате юмруци – преодолявате болка, неприятност, изкушение
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Стискането на юмруци изглежда като агресивно физическо действие, но то може да е от полза за психичното здраве на хората, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от изследване на специалисти от Сингапур и САЩ.

Свиването на мускулите – независимо дали на ръцете, прасците или бицепсите – може да помогне на човек да преодолее болка, да се справи с неприятни преживявания и дори да устои на изкушение.

За целите на изследването доброволци са преминали през редица тестове, свързвани с изпитването на моментна физическа или психическа болка – потапяне на ръцете в ледена вода, пиене на оцет, гледане на жертви на земетресение, изкушаване с нездравословна храна.

Специалистите са установили, че онези от доброволците, които в момент на вътрешна борба са свили юмруците си, са реагирали по-позитивно във всяка една ситуация.

Умът и тялото са свързани и едно просто действие като свиването на мускулите може да послужи като несъзнателно средство за активиране на волята и самоконтрола, обясняват изследователите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: психическо здраве
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Как им беше неудобно да снимат това момиченце в такава грозна поза