Ново оръжие в борбата срещу рака на гърдата

Пептид в кръвта са открили учени от САЩ
Обновена: 4 яну 2011 16:46 | 4 яну 2011 16:39, Видка Атанасова
4
Ново оръжие в борбата срещу рака на гърдата
Снимка: Булфото

Учени от САЩ са направили откритие, което може да се превърне в ново оръжие в борбата срещу рака на гърдата, съобщи "Сайънс дейли".

Специалистите от университета "Уейк Форест" са установили, че пептид, който се среща в кръвта и тъканите, потиска растежа на човешки тумори на рака на гърдата при мишки.

Пептидът ангиотензин-(1-7) атакува злокачественото заболяване по два начина: потиска растежа на самите ракови клетки, както и на свързаните с рака фибробласти - клетки, които се срещат в туморната микросреда - тъканта около тумора.

За целите на изследването специалистите инжектирали мишки с човешки клетки на рак на гърдата, за да предизвикат две от най-често срещаните форми на злокачественото заболяване. Веднъж развили се туморите, гризачите били инжектирани с ангиотензин-(1-7) или с физиологичен разтвор в продължение на 18 дни.

При мишките, третирани с пептида, било наблюдавано 40-процентно свиване на туморите, както и намаляване на туморните фибрози с между 64 и 75 процента.


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
8
 
! Отговори
Атила Български преди 7 години
Мило дете, благодаря ти за написаното, но ще трябва да те разочаровам и по двата засегнати от теб въпроса. За голямо съжаление никой никъде не е открил формулата на вечния живот тук на Земята. А ако някой някога открие тази формула, то със сигурност няма да е "американец", защото такава нация не съществува. Истинските нации на Земята са твърде малко, като запомни, че една от тях е Българската. А за Атила Кан и неговата Хунупрабългарска държава със столица Панония- прости започни да четеш.
3
7
 
2
 
! Отговори
обикновено българче преди 7 години
До: Атила Български

Американските учени вече са открили вечния живот. Американската медицина продължава да се развива, независимо от личните ти желания и предпочитания.
А между другото, унгарците също претендират да са потомци на Атила, и има много унгарски фамилии Атила.
2
2
 
9
 
! Отговори
Атила Български преди 7 години
Тези т. нар. американски "учени" още малко и "ще открият" вечния живот за Човека на Земята. Свърши времето на "великата" американска медицина. Ще трябва да се примирите с този факт и да престанете да ставате смешни- вие зад Океана в САЩ. Един въпрос ще ви поставя- ракът, като заболяване- заразен ли е?


1
0
 
8
 
! Отговори
ХУХ“??? преди 7 години
Защо не пробват с отровите в козметиката и пластмасите??????????
гарантиран успех ще има..без да съм учен знам..

20 идеи за есенен маникюр
20 идеи за есенен маникюр

20 идеи за есенен маникюр

Отслабване с витаминно-протеинова диета
Отслабване с витаминно-протеинова диета

Отслабване с витаминно-протеинова диета