Д-р Маджунов без лекарски права за година

Лекарят допуснал груби грешки, довели до смъртта на 4-годишната Гери
14 яну 2011 16:23,
165
Д-р Маджунов без лекарски права за година
Близки и роднини запалиха свещ в памет на починалата Гери пред ИСУЛ Снимка: Булфото

Лекарските права на д-р Михаил Маджунов бяха отнети за 12 месеца, съобщиха от здравното министерство. Причината е допускането на груби грешки при лечението на 4-годишната Гергана Илиева, което доведе и до смъртта й.

Детето издъхна след вадене на сливици в ИСУЛ.

Наказателното постановление е издадено от директора на Регионалната здравна инспекция в София-град след извършването на проверка по заповед на министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов.
Наличието на лекарска грешка показа и проверката на Изпълнителна агенция Медицински одит.

Още по темата

Според доклада на агенцията основната причина за фаталния изход от лечението на Гергана Илиева е подценяването на състоянието на детето от д-р Маджунов при повторния преглед на 15 декември 2010 г.

За констатираните нарушения агенцията ще състави актове за административно нарушение по Закона за здравето и Закона за лечебните заведения. Те са в размер съответно от 300 до 3000 лв. и от 1000 до 20 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
? преди 13 години
САМО ГОДИНА???ТОЯ ТРЯБВА ДА ГО ГРЪМНАТ, ВМЕСТО ДА МУ ДАВАТ ГОДИНА ДА СИ ГЛЕДА КЛАТИ ....... И СИГ.ЩЕ МУ И ПЛАЩАТ СЯКАШ РАБОТИ
150
0
 
1
 
! Отговори
88 преди 13 години
Предишния пост е цитгат от този блог- ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И НИЕ 1Автор: fartuni2011Много точно и ясно описание на ситуацията
149
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kleotemida - Точно обратното, Системата подбужда всичко това и дори СЪЗДАВА изкуствено напрежение,15.01 20:26goran написа:Системата побърза да накаже доктор Михаил Маджунов с едногодишна ваканция.Системата не иска проблеми и протести.Системата не иска въпроси, дискусия и гласност.Системата иска да потули нещата.Системата иска да забравим, да се примирим, да не правим нищо.ЗАЩОТО СИСТЕМАТА ИСКА ДА СА ВИНОВНИ ЛЕКАРИТЕ - ЦЕЛЕВО И ЦЕЛОКУПНО!1.Системата има сметка ДА СЕ ТЪРСИ СМЕТКА НА ЕДНО СЪСЛОВИЕ, А НЕ НА СИСТЕМАТА, че е създала подобни възможности в това съсловие.2.Системата прехвърля въпросите от "потребителите" на съсловието към съсловието - целево и целокупно, които по същество са въпроси към самата система и на които тя самата трябва да отговаря, поради това, че тя е тази, която ФОРМУЛИРА И би трябвало да РЕГУЛИРА здравеопазването.3.Отвлича вниманието от истинските проблеми в СИСТЕМАТА - лобизма, корупцията, контрабандата, несправянето със задачите и проблемите на властта в полза на крайните потребителите на властта - народа/населението, а не в полза на тези, които упражняват властта.4.Системата има сметка от "грешни" и "грешащи" лекари. Колкото повече "грешни" лекари и колкото повече грешащи, толкова по-несъстоятелни стават въпросите за решаване на проблемите с финанисрането в самото здравеопазване. В същото време Системата има сметка от "самофинансирането" на лекарите, т.е. от "даренията" на потребителите на здравни услуги. На системата й е по-лесно да не дава пари за здравеопазване, а да кара хората да плащат два пъти за здраве - един път с осигуровки, втори - когато се лекуват. САМАТА СИСТЕМА БЛАГОСЛОВИ ТОЗИ НАЧИН НА ПОРЕБЛЕНИЕ НА ЗДРАВЕ!5.И не само, че го благослови - ТЯ ВЕЧЕ ГО РЕГЛАМЕНТИРА, като определи минимума на даренията...!6.СИСТЕМАТА ИМА ПОЛЗА ОТ ЦЯЛАТА ТАЗИ ИСТЕРИЯ СРЕЩУ ЛЕКАРИТЕ, КОИТО СЪЩАТА ТАЗИ СИСТЕМА НАПРАВИ ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВЦИ ИЛИ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА - ЗА ПРОДАЖБА И ПОКУПКА НА ЗДРАВЕ! ЗАЩОТО САМАТА СИСТЕМА ИЗВЕДЕ ЗДРАВЕТО ОТ СИЦИАЛНИТЕ МОРАЛНО-НРАВЕСТВЕНИ КАТЕГОРИИ И ГО ПРЕХВЪРЛИ В ИКОНОМИЧЕСКИТЕ КАТЕГОРИИ...!!!
148
2
 
3
 
! Отговори
momi4eto преди 13 години
Реалността е такава, че уволниха американски шофьор за прегазен ... снежен човек, a в нашата мила и безотговорна, изпълнена със злоба и безскрупулна татковина се случва следното - заради един "Доктор" поради немарливост умира невинно четиригодишно дете, а присъдата е глоба от 800 лв .Ееее... наистина "НЕМА ТАКАВА ДЪРЖА...ВА"! Постави това на стената си за да можем да поздравим майките на нашите ръководители...
147
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След дъжд качулка, след свадба булка........
146
0
 
4
 
! Отговори
доктор преди 13 години
Аз съм д-р Иванов,хирург съм. Няма да се крия зад бялата ми манта. Срам ме е. Не го оставяйте тази *** да се отърве толкова лесно. Не вярвам в системата,не вярвам в РЦЗ и МЗ,НЗОК. Не съм доволен от митинга,малко бяхте. Трябва хора с пари да се заемат с кампанията. Стойте там пред ИСУЛ. Пак питам това отделение още ли продължава да работи. И ако не работи сега този доктор,другите колеги свързани със случая работят ли. Няма ли да излезе някой от тях и да каже какво става там.
145
0
 
3
 
! Отговори
Pencho Pitankata преди 13 години
Идва нощния екип - д-р Силвия Вълчева и д-р Борислав Борисов - малка е жива и бърбори - и те не определят кръвна група и не преливат кръв въпреки катастрофалните резултати от кръвната картина! О.К. Дайте да обесим Маджуна! Ами какво да правим с тумбата специалисти, които "гледат мача от близо"? Кой всъщност утрепа детето питам аз? Кой всъщност с бездействието си остави това ангелче да си иде при Дядо Господ от кръвозагуба?
144
0
 
4
 
! Отговори
Pencho Pitankata преди 13 години
О.К. д-р Маджунов е лош и детето изкървява. Идват в ИСУЛ на 23/12/2010 в 15М30 ч.р д-р Иглика Станчева прави кръвна картина и вижда , че хемоглобина е 75 /норма 120-144/. Знае, че детето е кървяло многократно и не определя кръвна група и не прелива кръв. Тя има диплома за медицина /завършила е в Плевен/, взела е специалност по УНГ болести в София и е асистенткар дори и нищо не прави! Шеф екип е д-р Юлиян Рангачев - опитен хирург - и той нищо не предприема до 20:00 ч. когато идва нощния екип.
143
0
 
1
 
! Отговори
Заркова преди 13 години
Как за година та това е безумие.
142
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е какво да направим- да го обесим на площада ли? Не разбирате ли,че това е плода на една изкривена до безумие здравна система! Лекарите, от които сега всички се оплакват са рожби на тази безсрамна здравна политика от 20 години насам. Как да очакваме,че в от нещо изродено-т.нар. здравеопазна система, ще излезе нещо смислено! Пригответе се за още нещастия върху главите на всички ни!
141
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Туй лекар,полицай и съдия не ми ги хвали.Ние *** сме виждали"Похвали поне някой, та да видим надежда.
140
0
 
0
 
! Отговори
D-r Haus преди 13 години
do anonimenG-n anonimen ,ti kakvo rabotish v chujbina ,che samo sipesh pomija po internet saitovete.Otkude daja imash pari da si plashtash interneta.Adali pisha na kirilica ili na maimunica shte ti kaja che jiveem v Evropeiskija sujuz i tam demokracijata e na visosko nivo.Ako iskam shte pisha i s jeroglifi ama ti sigurno nishto njama da razbersh.Stiga staja zloba,naistina sluchiloto se e goljama tragedija i ne go pojelavam na nikoi
139
0
 
4
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Утре ще има много съобщения от този вид:Премахнат поради нарушение на правилата на сайтаИ не заради ***, а заради натиска върху тях - и те са хора, вярвам че са съпреживели тази трагедия, но заради ВИСОЧАЙШО НАРЕЖДАНЕ !!!Момчета и момичета, едно дете го няма, един некадърник за една година ще си почине...има достатъчно пари за да си го позволи !!!
138
2
 
4
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
до 18 от: MP42Късно видях постига Ви - има и НЕНАКАЗАНИ - баща ми почина от АБСОЛЮТНА лекарска некадърност - при явни имптоми на заклещена херния му слагат ОБЕЗБОЛЯВАШИ - резултатът - перфорация на черво, некадърно сложена сонда през дихателните органи - аспирамция на стомашно съдържимо - белодробна ямболия - екзитус....Не бяхтук, т.е. в Б-я, нямаше да позволя нито инжекцията за обезболяване , нито сондата...В смъртнияг акт - причина за смъртта - хипертонична болест 3-та степен....беше /баща ми/ хипотоник....Търси вина ако имаш пари !
137
0
 
6
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
ОСТАВКА НА МИНИСТЪРА !!!!
136
2
 
2
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
пост 138 е от мен - не се крия - НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ !!!
135
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Д-р Маджунов без лекарски права за година?????Изказвам възмущението си от наказанието:на директора на Регионалната здравна инспекция в София-град, на министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов -,на Изпълнителна агенция Медицински одит и на всички, скрити под тези институции НЕ СТЕ НИТО ЛЕКАРИ, ПОЛАГАЛИ ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА, ДОРИ СЕ СЪМНЯВАМ ДОКОЛКО СТЕ ХОРА - във вас няма СЪРЦА, няма СЪВЕСТ,няма ДОБЛЕСТ и ако ви наричат бяла мафия ИЗОБЩО НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ЗАЩО !!!!Жалко !!!Българийо, загубено е поколението, което расте в теб !!!!
134
0
 
5
 
! Отговори
burgazliikata преди 13 години
Samo 1 godina bez lekarski prava i ni6to drugo a ? DOLNA , MRASNA , MAFIOTSKA DARJAVA!
133
4
 
6
 
! Отговори
r u insane преди 13 години
Предстви си твой много близък човек когото обичаш от все сърце.Разболява се и умира от лекарска некадърност.Сигурен ли си,че ще си кажеш "Ама аз к'во си въобразявах те лекарите не са вълшебници".Туй лекар,полицай и съдия не ми ги хвали.Ние *** сме виждали.
132
3
 
6
 
! Отговори
uha преди 13 години
докато тук се карате, тихомълком Лукойл вдига цените,премиерът се омърлуши,взе да се обръща към Станишев с господин,утре ще преминат и на таварищ))Смех