Цели 5 години са нужни за отказ от цигарите

Най-тежкият период в спирането на пушенето са първите седмици
Обновена: 1 фев 2011 10:08 | 1 фев 2011 10:08,
73
Цели 5 години са нужни за отказ от цигарите
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Средностатистическият пушач губи пет години от живота си в опити да се откаже от вредния навик.

При това успехът идва едва на седмия път, твърдят учените от университета в Ланкастър, съобщи Daily Mail.

Резултатите са получени въз основа на анализа на поведението на три хиляди пушачи, успели да се откажат от тютюнопушенето.

Най-тежкият период в отказването са първите седмици, когато състоянието на пушача много напомня това на махмурлука.

Учените съветват хората по всякакъв начин да се опитат да се отърват от всяка мисъл за цигари. Като например да съставят списък с причини, заради които са се решили на смелата стъпка.

Половината от тези, които се опитват да се разделят с цигарите, се връщат към тях през първите десет дни.

Средната възраст на хората, опитващи се да спрат цигарите, е 27 години. Едва три месеца след последната изпушена цигара те вече се чувствали непушачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От днес си спирам!!!
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е. Гордея се със себе си, че успях да ги откажа, обаче каква мъка ми беше в началото-аз си знам. Будех се посреднощ с мисълта да запаля! И после поне няколко години след това бягах от пушачите защото знаеш, че остана ли в тяхната компания няма да устоя и ще си поискам цигара. Е, сега след 10 години гордо мога да заявя, че вече нямам проблем, въпреки че и сега понякога тайничко ми минава мисълта за цигарка, но не е това натрапчиво желание от началото. На всичкиборещи се успех!
7
0
 
12
 
! Отговори
:)))))) преди 13 години
Gore-dolu i pri men e shodna situaciata. Dano da zadarjim polojenieto :). Uspeh!
6
0
 
20
 
! Отговори
А преди 13 години
Това е психическа нагласа. Докато не убедиш сам себе си, че ги спреш - няма как да стане. Другия вариант е просто да ти писне и да им теглиш една.Четох и в една книга един как го отказаха от цигарите. Негов приятел му пускаше 24h в денонощието смси по различно време кога да запали 1 цигари и оня откачи и намрази цигарите-:)))
5
16
 
8
 
! Отговори
IVAN преди 13 години
PU6ENETO SE OTKAZVA MNOGO BYRZO.PROSTO VZIMA6 20 PU6A4I,OTKARVA6 GI V PLANINATA V SPECIALEN LAGER BLIZYK DO ZATVOR.I TAM NA 4IST VYZDUH PO 8 4ASA NA DEN DA RABOTQT ZA PREKARVANE NA ELEKTRI4ESKI KABEL,PRAVENE NA PODPORNA STENA NA QZOVIR ILI NE6TO DRUGO.SLED KRAQ NA RABOTNIQ DEN,HUBAVA HRANA I PO4IVKA. I TAKA SAMO 2 MESECA PRI STROG REJIM BEZ CIGARI I SA GOTOVI. ZA6TO JIVOTNITE NE PU6AT CIGARI????!!PRIRODATA SI ZNAE NEINOTO I VINAGI NAMIRA HARMONIQTA!
4
1
 
31
 
! Отговори
Всичко е преди 13 години
въпрос на психическа нагласа ; аз изпушвах цигари на стойност 10 бели хляба на ден !!!! когато го осъзнах , ги отказах- преди 5 години ; ПУШИЛ СЪМ 40 ГОДИНИ ...
3
0
 
26
 
! Отговори
Иван преди 13 години
И аз съм ги отказвал 5-6 пъти. Тегаво е гадно е но свикнеш ли всичко се нормализира. Сега на пуша от 2 години и се чуствам съвсем нормално. Един, два съвета от мен като се опитвате да ги спрете. Започнтете ли да мислите за това, че ви се пуши гледайте да се разсеете веднага с нещо иначе ще запалите. Мине ли 1 месец от там вече е много по-лесно. И запонете никога не трябва да пушите каквото и да е нито наргилета,лули,пури или пуретки те ще ви върнат в изходна позиция :)
2
1
 
36
 
! Отговори
Има нещо вярно преди 13 години
P.S.Да допълня - цигари не се отказват с воля. Цигари се отказват когато човек дълбоко в себе си осъзнае, че не се нуждае от тях. Прочетете книгата на Алън Кар и ще разберете за какво става въпрос ;)
1
0
 
58
 
! Отговори
Има нещо вярно преди 13 години
Аз от един месец не пуша и това ми е 5 -то отказване и мисля да е за последно! Вече изобщо не ми липсват цигарите и нямам никакво намерение да ги започвам. Вече имах доволно много стресови ситуации и щом не направих издънка досега, не мисля да направя за нищо на света. От 31 години 15 пушене... Стига толкова...