Забраниха ГМО царевицата у нас

Забраната е въведена в още шест държави от ЕС
2 фев 2011 12:43,
15
Забраниха ГМО царевицата у нас
Снимка: Булфото

Министерският съвет въведе забрана за отглеждане на генетично модифицираната царевица МОН 810 на територията на България.

Налагането на забраната се основава на принципа на предпазливостта, заложен в Директива 2001/18/ЕО и в Закона за генетично модифицираните организми.

Още по темата

Така се гарантира предпазването на българското земеделие и околната среда от възможността за създаване на устойчивост спрямо bt-протеина в целевата и нецелевата флора и фауна и за неговото натрупване в почвените екосистеми.

Забраната е въведена в още шест държави от Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Темата беше коментирана преди време и до колкото си спомням забраната беше в рамките на 5 години ---- Тоест, след тези 5 години забраната отпада - това не е за браво според мен, а за замазване на очи ---- Ако срокът от 5 години е отпаднал, моите извинения /но едва ли/
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще го отменят ...обзалагам се-ще стане както със закона за пушенето...а докато мине гратисния период,ГМО-ще са се разпространили навсякъде...
13
0
 
1
 
! Отговори
Li преди 13 години
забранява се производството, но май няма забрана за внасяне на ГМО храни.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер 8. ГМО не е никаква еволюция. При ГМО на организмите им се дава голямо предимство, което нарушава равновесието. Все още не се знае до какво може да доведе това. При еволюцията всичко става постепенно и едновременно за всички организми на Земята, а при ГМО всичко е рязко и за отделни видове.Иначе евала, най-сетне добра новина :))
11
0
 
3
 
! Отговори
до номер 8 преди 13 години
Ххехе за колко милиона години говориш? Хората като вид са от едва 2 милиона години (не съм много сигурен, може и по-малко да е) да не говорим за съвременният човек. В частност за пчелите не знам, но със сигурност са много по-отдавна. Преди разни гущери и бозайници е имало растения и насекоми, а пчелите са насескоми, така че ....
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО! ЕЙ ТОВА Е ДОБРА НОВИНА!ЗАТВОР ЗА МОНСАНТОВЦИ!
9
0
 
4
 
! Отговори
Крис преди 13 години
Точен изстрел....но след много хаотична стрелба напоследък.А мунициите са ограничени !!!
8
7
 
0
 
! Отговори
до монсанто преди 13 години
Глупусти, еволюцията си знае работата. Едно време преди милиони години не е имало пчели па пак сме оцелели!
7
3
 
3
 
! Отговори
нло преди 13 години
ГМО НЕ Е В ЦАРЕВИЦАТА А Е ПОСЛЕДСТВИЕ НА КЪСЕТЪЧНИТЕ БОМБИ С НЕУБОГАТЕН УРАН ХВЪРЛЕНИ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ В СЪРБИЯ-ЕВРОПА.ЗА КОЕТО СИ МЪЛЧАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ТАКА ИМ ИЗНАСЯ И НА ЕС-НАТО.
6
0
 
12
 
! Отговори
монсанто преди 13 години
От ГМО пчелите измират!За смъртта им обвиняват пестицидите,измислиха някакъв СПИН по пчелите,и всички се чудят и не могат да се начудят кво става!Печалбите са си печалби,но живота е по-ценен!А измрат ли пчелите,ние сме наред!Това е положението!
5
0
 
14
 
! Отговори
България преди 13 години
Ето това вече е новина!Браво!
4
1
 
8
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
и това е PR нали червени ***...ми до обяд има свършена работа колкото вие за 4 години не сте свършили...така че само си губите времето в опити да убедите някой че бла бла бла..
3
1
 
11
 
! Отговори
еко преди 13 години
бреййй, как така да решат нещо добро? браво!
2
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 13 години
vsi4ki gmo trjbva da se zabranjat-upotrebata im vodi do sterilitet v pokolenieto dokazano s opiti varxu miski ,i genno modificiranata RAPICA sasto trjbva da se zabrani ....p4elite pravjat ot neja bjal med koito se zaxarosva po4ti vednaga i sled 6 do 8 meseca vkisva a normalnia med se zapazva stotici godini - sami si napravete smetka...
1
0
 
12
 
! Отговори
xa преди 13 години
bravo nai posle