Аборт? Първо чуйте как бие сърцето на бебето

Нов закон в Тексас ще помага въпросът да се погледне от всички страни
Обновена: 8 мар 2011 18:08 | 8 мар 2011 18:08,
16
Аборт? Първо чуйте как бие сърцето на бебето
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Нов закон за абортите в американския щат Тексас ще задължава жените, решили да прекъснат бременността си, да видят на ултразвук своето бебе 1-2 дни преди манипулацията.

Както съобщава American Independent, лекарят ще трябва да запознае пациентката си с резултатите от ултразвуковото изследване, а ако е възможно, да й пусне да чуе сърдечната дейност на плода.

Авторът на законодателната инициатива Сид Милър отбелязва, че по този начин бременната ще може напълно да осъзнае всички страни и възможни последици от аборта, който възнамерява да направи.

Според противниците на новия закон ехографският преглед само ще влоши емоционалното състояние на жената, която и без това е подложена на стрес в този момент.
 
Имало е и предложение, на отказалите се от аборта жени да бъде заплатено обучението на детето за сметка на щата. То обаче е било отхвърлено.

Законът ще влезе в сила, след като губернаторът го подпише.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Маги преди 13 години
Не става дума за наложителните случаи. Айде стига сте остроумничили.
14
5
 
11
 
! Отговори
ас преди 13 години
До: Exjoy"Има ли нещо по ужасно в този свят от това майка да отнеме правото на живот на своето невинно дете???"Да да го оставиш да се развие и т ода стане като теб !!!
13
5
 
6
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: Exjoy"Има ли нещо по ужасно в този свят от това майка да отнеме правото на живот на своето невинно дете???"Я ми обясни как така според теб, две-три клетки представляват "невинно дете"?
12
5
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: Er_DrОплодената яйцеклетка казваш, не била просто яйцеклетка. Добре, така е. Оплодената яйцеклетка се нарича ембрион.Обаче я ми кажи ако имаме случай на извънматочна бременност, тогава според теб трябва да оставим жената да умре (барабар с развиващия се в нея ембрион), само защото ще извършим убийство на оплодената яйцеклетка, която не е просто яйцеклетка???А какво ще кажеш за плод за който е установено че е с Даун?
11
5
 
9
 
! Отговори
Exjoy преди 13 години
Аз също смятам аборта за убийство. Недопустимо е сравнението на човешкия ембрион с някаква си форма на ларва или парче живо месо!!! Човек е една и съща личност независимо дали е на 1 ден,50 или 100 години. Това е същата личност, която живее в корема на своята майка преди раждането си. Правейки аборт Вие убивате една личност и отнемате правото и на живот!!! Има ли нещо по ужасно в този свят от това майка да отнеме правото на живот на своето невинно дете???
10
3
 
9
 
! Отговори
ER_Dr преди 13 години
Сперматозоидът и яйцеклетката са просто клетки, макар и специализирани. Всеки ден загиват милиони клетки. Но оплодената яйцеклетка вече НЕ Е просто клетка.
9
9
 
5
 
! Отговори
Христо преди 13 години
Ако приемем че аборта е убийство, то тогава какво да кажем и за изпразнените спермотозоиди на които не им е даден шанс да оплодят някоя яйцеклетка? Или пък за всяка една изпусната и неоплодена яйцеклетка? По тая логика всички (и мъже и жени) са убийци и то серийни. А това просто е несериозно, и затова убийство се брои само ако го убиеш бебето след като се е родило. Не случайно всеки един от нас празнува РДто си на деня през който се е родил, а не в деня в който техните са се чукали.
8
4
 
6
 
! Отговори
yaro преди 13 години
да факт е че има специфични случаи в които аборт трябва да се направи по медицински показания.но също е факт че масово се правят аборти от жени които или не искат децата си или мъжа който ги е забременил ги е накарал да направят аборт- а това е УБИЙСТВО!!
7
4
 
5
 
! Отговори
Още факти преди 13 години
В България годишно се извършват близо 40 хиляди аборта. Това са 40 хиляди жени. Дали процентът на мъжете-убийци, било серийни или единични е толкова висок? Не е въпроса какъв процент от серийните убийци са мъже, а какъв процент от мъжете са убийци. Определено в България не се извършват 40 хиляди убийства годишно, камо ли пък от мъже. Сега рабрахте ли кое е лицемерието? И стига сте се гаврили с църквата, по коледа и велик ден се тъпчете в църквите, а като става дума за морал, тогава църквата била
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Православната, кой те открехна, че абортът е убийство? Поповете в кварталната църква ли, които само гледат в ръцете родителите на неабортираните новопокръстени бебета, чакат повод да се насвяткат с вино и хич не ги е еня за проблемите на енориашите им? Не абортът, а животът в България е убийство и църквата ти не прави нищо да промени това!
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Niakoga imah sauchenichka, zabremenia na 13 sled iznasilvane. Kakvo shte kazhete, a? I na takiva li momicheta da zabranim pravoto na abort?
4
7
 
20
 
! Отговори
TheEyesOfTruth преди 13 години
Има много причини, поради които една майка може да реши да абортира - зачеване след изнасилване, кръвосмешение, незряла възраст на майката, също ако се установи, че плодът не е здрав, че има опасност за здравето и живота на майката и на последно място според мен финансовият фактор (но в днешно време доста важен фактор).
3
7
 
18
 
! Отговори
факти преди 13 години
Никой не прави аборт щото го кефи . 70% от противниците на аборта са мъже , 100% от тях никога няма да забременеят. В същото време 90% от серийните убийци са мъже . Това е лицемерие . Процентно мъжете са готови да убият човек по-лесно от жените , но когато става въпрос за зародиш , който още не е човешко същество , мъжете са тези които първи се противопоставят на отстраняването на този зародиш . Истината е ,че мъжете не правят това защото много им пука за зародиша , а защото там нямат власт.
2
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да убиеш детето си - и за какво ?
1
17
 
20
 
! Отговори
Православна преди 13 години
Абортът е УБИЙСТВО!