Повече месо, за да не е ревливо бебето

В12 подпомага развитието на мозъка и нервната им система
Обновена: 21 мар 2011 12:03 | 21 мар 2011 12:03,
15
Повече месо, за да не е ревливо бебето
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ако жените искат бебетата им да не плачат много, трябва да консумират повече месо през първите три месеца от бременността,съобщи "Мейл он сънди".

Холандски учени доказаха, че бременните, които приемат недостатъчно количество витамин В12, могат да родят бебе с непълно развита нервна система. Това означава, че хормон в мозъка, който приспива малките, може да не се освобождава правилно и затова те да плачат дълго през деня.

Богати на витамин В12 са червеното месо, рибата и млечните продукти. Известно е, че той подпомага развитието на мозъка и нервната система на неродените деца. Той помага също срещудеменция, сърдечносъдови заболявания и дори срещу репродуктивни проблеми в зряла възраст.

Изследването на Службата по обществено здравеопазване в Холандия е обхванало 3000 бременни жени. Резултатите показват, че бебетата на тези с най-ниско съдържание на витамин B12 в кръвта в третия месец, осем пъти по-често плачат продължително в сравнение с тези с високо съдържание на витамина.

Липсата на витамин В12 вероятно засяга количеството произвеждан в мозъка миелин - обвивка, която обхваща и защитава нервните клетки. По-малкото количество миелин предизвиква раздразнителност. В12 се отразява и на цикъла на съня, защото ниските нива пречат на освобождаването на мелатонина, хормона на съня.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Вълков преди 13 години
Много обичам вегитата. Така има повече пържоли за мен.Ну Заец!
14
0
 
0
 
! Отговори
до Kriti4en преди 13 години
Моята дъщеря сега е на 15 месеца.Още от раждането си не плаче освен, ако нещо не я боли.В началото я ърмех, но след това минах на АМ.Първите три месеца си спеше много добре.След това започнаха да я мъчат зъбки, което продължава и до сега.Нощем почти не спя. Тъкмо полегна и малката надава вой.Разбрах, че баща й е бил такъв като бебе.Аз сим кърмена до 12 месеца. След това съм минала на обща храна.Майка ми казва, че съм спяла по 12 часа без да се събуждам.Храната няма особено значение.
13
0
 
0
 
! Отговори
до izidar преди 13 години
Преразказваш от ония, преведените УС книги без да мислиш.А не можеш да мислиш, защото не се хрниш пълноценно.Хората на умственип труд ТРЯБВА да консумират животински продукти - месо, риба или мляко.Иначе след време така ще затъпеят, че няма да могат да вържат едно смислено изречение.Ако се занимаваш с изкуство тогава, признавам си, месо (за мен дори рибата и раците са месо) не ти трябва.Но обществото има нужда от инженери и учени, за да се развива, а и да създава удобен живот на артистите.
12
1
 
1
 
! Отговори
КоЛеТо преди 13 години
Какви пържоли бе пущиняци това дете трябва да плува в мляко и само в мляко поне първата година . От там нататък хляба си знае работата!
11
0
 
4
 
! Отговори
Една преди 13 години
Много съм лоша! Не само, че ям месо, но и на детето си давам!
10
9
 
2
 
! Отговори
izidar преди 13 години
В бъдеще за лоша майка ще се мсята всяка, която не само се храни с месо но и с мляко. Месото имлякото не са за хората. Млякото е само за бебетата и то от неговата лична майка. В месото и млякото има изключително вредни вещества, от там идват почти всички болести. Все още тези истини не са достъпни за човешкото съзнание. Вече има много информация, но съзнанеието не е готово. Като се храни човек с месо, той няма как да мисли правилно и така се стига до един омагьосан кръг.
9
2
 
3
 
! Отговори
Kriti4en преди 13 години
Кърмените бебета плачат ! Хранените със сухо мляко(адаптирано) не плачат и спят много. Лично мои наблюдения на бебетата от целия квартал! Причината е ,че в адаптираното мляко има "специална" съставка транквилант, за която не се споменава.
8
7
 
3
 
! Отговори
GO VEGAN! преди 13 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!Станете Вегетарианци! Пълно свобода за всички живи същества!!!Go Vegan! Save the Planet
7
2
 
6
 
! Отговори
yaro преди 13 години
абе дали детето ще е ревливо или не ,въобще няма връзка с месото....
6
0
 
5
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Един нов живот се създава и изгражда с редица изисквания, не само с начин на хранене
5
1
 
17
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Хм- хранила съм се добре и при двете бременности, хапвах и месото- бях с 20 кила отгоре, защото знаех, че трябва да се храня качественно, а не е да пази диети; ама първото ми детенце не му се чуваше гласчето, а второто ни разсказа играта, докато не е станало на годинка; според мен си идваме на този свят с характер, с темперамент и яденето най- малко ще определи какво ще е бебо.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да му мислят вегетарианците,и татковците също!
3
2
 
15
 
! Отговори
Ishmael преди 13 години
За съжаление, в днешно време е станало модерно да си тревопасно... е да, ама точно с лов и месо сме еволюирали до това ниво, не с ядене на трева.
2
3
 
16
 
! Отговори
и как да го проумеят преди 13 години
Обясни го на някои майки, където не им увира главата.
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз съм на 60,ама -същата работа! хапна ли пържола-никаква агресия,и ми се доспива !