Откриха арсен в детски храни на водещи производители

Учени алармират и за токсини в продуктите на Organix, Hipp, Nestle и Holle
Обновена: 11 апр 2011 11:57 | 11 апр 2011 11:56,
41
Откриха арсен в детски храни на водещи производители
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Олово и други токсични съединения са били открити в съставките, използвани за приготвянето на детски храни от водещи производители, като Organix, Hipp, Nestle и Holle, съобщи Дейли мейл.

Производителите уверяват, че примесите не представляват никаква опасност за детското здраве, но експертите не споделят оптимизма им.

Проучването било направено от шведски учени от медицинския университет в Стокхолм. Освен арсена учените са установили и наличие на кадмий, олово и уран.

Най-голямата концентрация на арсен е била открита в храните, приготвени на основата на ориз, при това именно продуктите, определени като „био“. Преди две години британската агенция по хранителни стандарти вече предупреди за оризовото мляко, съдържащо арсен. Веществото е способно да провокира не само отравяне, но и да предизвика ракови заболявания.

Арсенът попада в зърнените култури чрез торовете, а токсините – чрез почвата.

Според разчета на учените във всяка порция детска храна Organix съдържа 2 микрограма арсен, 0,03 микрограма кадмий и 0,09 микрограма олово.

В продукитте на HiPP – 1,7 микрограма арсен, 0,13 микрограма кадмий и 0,33 олово. В една от кашите на Holle е регистирарана концентрация на арсен от 7,3 микрограма, 0,38 микрограма кадмий и 0,26 микрограма олово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: арсенOrganixHippNestle Holle
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
5
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Точно по тази причина преди 10 години се изнесохме в район, където няма земеделие, промишленост и е много чисто. Такива села има много из Родопите, там хората не пръскат с отрови, просто... защото няма хора. Обработваме наша собствена градина, правим си сирене от козе мляко - всичко това заради детето.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има възмездие! Ако този, който е позволил ,,неволно" или умишлено да попаднат тези отрови в детските храни, а със сигурност и в тези за възрастни, спи спокойно, то дано и се моля да му затежи на съвестта до такава степен, че да не може да спи и нищо. Никой, повтарям никой няма правото да решава кой ,как и дали ще живее. ***, готови са на всичко да се нагушкат с пари. Ама има Господ той гледа и решава ...има възмездие вярвайте ми , обедена съм в думите си !
39
0
 
2
 
! Отговори
do 38 преди 13 години
Koga e napraveno predavaneto s marulite-ako e sega-sus sigurnost marulite ne sa "Bio"! BIO v parnici-nanai si!
38
0
 
10
 
! Отговори
Мама преди 13 години
Имам дъщеричка на 1г и 6 м. Когато навърши 5 месеца отидохме с баща й на село да живеем с основната цел да й осигуря по-чиста среда, да я захраня с чисти зеленчуци и плодове...Чисти, но друг път. Оказа се, че почвите в целия регион са отровени.Единствено въздухът е по-чист. В София всеки ден тонове кучешки екскременти съхнат по градинките и парковете и при ветрец частиците от тях се разнасят и попадат в белите ни дробове.
37
1
 
11
 
! Отговори
Галя преди 13 години
Същото като с ваксините, но там милиардите са в повече и натискът е голям. Пълни са с отрови, които предизвикаха бума на алергии, атопичен дерматит, аутизъм и какво ли не, но масово ги бият на децата!
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много беше смешно предаването на гала за био фермите.Накрая направиха сравнение в лаборатория на две марулки-едната от био ферма,другата купена на пазара и се оказа,че био марулката е с повече нитрати.Гала беше като втрещена:ама как такааааа?
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как мислите няой ще тръгне да да оповествява такава информация без солидни доказатества, ми то това ако е лъжа корпорациите ще ги разпънат на кръст за няколко живота напред!
34
10
 
5
 
! Отговори
ognyana преди 13 години
ей, голяма атака срещу био храните организират напоследък, тук контректно срещу ХИП. Кви торове при отглеждането на продукти, преднаначени за детски пюрета?!
33
1
 
15
 
! Отговори
до 15 преди 13 години
За нас даже и отрова няма, и тя струва пари. Направо - глад
32
0
 
16
 
! Отговори
естет преди 13 години
Важното е детенцето на рекламата да е много сладко, с руса коса
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Радиацията е в дозите....арсенът е в дозите........оловото - също. Ако ни изчисляват на база 100% вече сме минали 800 общо, това е безобразие просто!!!
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо чудно, чела съм че в Англия в бебешките храни ползват аспартам /най-вредния подсладител/, на Чико едно време откриха, че боите им са токсични.Пазар и търговски вид, важното е да не те хванат, то в това море /океан/ от стоки кой да ги следи всичките
29
0
 
4
 
! Отговори
novo преди 13 години
mai 6te se naloji da se u4im kak da ne iadem..
28
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки, който има понятие от земеделие е наясно, че контролът върху земеделските производители е много труден, да не кажа невъзможен. Сигурна съм, че Нестле и другите големи фирми имат зверски договори и действащи процедури по тестване на суровините (поне земеделските продукти с които съм работила) - точно защото имат зад себе си съдебни дела. Но ако някой си мисли, че безотговорността на фермера е вина само на производителя - явно живее в розов облак. Тарикати има по цял свят :)
27
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
възможно е такова отвратително деяние да е истина, но журналистите могат да съчинят какви ли не статии, за да изкарат хонорара... защо бе хора мили се доверявате на съмнителни анонимни статии!? учени!! какви учени? професор кой, специалист по какво?.. кой е написал статията... всеки може да си пише каквото му хрумне и да всява паника.
26
4
 
12
 
! Отговори
crus преди 13 години
25 ...говори се за Швеция...кви български храни ???доколкото съм чел е неизбежно приемането и натрупването на различни такива вещества....средата ни е такава ...интересно какво ли ще открият шведите ако им пратим от нашите храни....тогава сигурно ще им се изправят косите и ще ни обявят за адски мутанти или тотал щета
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Планиран геноцид в действие!
24
2
 
26
 
! Отговори
Това е преди 13 години
Капитализъм в действие!
23
9
 
7
 
! Отговори
фенка на Хип - до дн преди 13 години
Да се надяваме, че това е провокация с цел повишаване интереса към българските детски храни. Не мисля, че те са по-чисти или "био". Всичко е толкова относително, човек незнае на какво да вярва.
22
6
 
6
 
! Отговори
ми преди 13 години
Убииците посягат най-често на красивите -в процеса на разстежа техните ..субстанции..създават така нареченото идиотско мислене и визия.Използвайки и технични газове превръщат мислещите в животни -от системно погълване на вредностти видът им се променя както и мисленето.Пример за това е людоедството.което е не по-малко опасно отколкото да изядеш или ползваш токсикиран човек за своите отмъстителни недоказуеми съдебно действия.В крайна сметка заболяваш от това което системно си отравял наподозиращи