Протестират фармацевтите в Пловдив, Смолян и Добрич

Аптекарите подготвят национален митинг на 27 май в София
Обновена: 17 май 2011 17:24 | 17 май 2011 16:45,
1
Протестират фармацевтите в Пловдив, Смолян и Добрич
Снимка: Архив Булфото

80% от аптеките в Пловдив протестират с плакати и баджове, а това означава, че около 200 аптеки протестират символично, съобщиха от Регионалната фармацевтична колегия. 

Кулминацията на протестите в Пловдив ще бъде в четвъртък (19.05.), когато фармацевти ще се съберат на протестен митинг пред сградата на Областната администрация.

Още по темата

Те ще връчат писмо-декларация с конкретни искания на областния управител Иван Тотев, което ще бъде препратено и до премиера Бойко Борисов, както и до председателя на Комисията по здравеопазване в Народното събрание.

В Добрич пък аптеките, включили се в националния протест, са залепили плакати: “Аптеките не са магазин!“ и „Протест! Подкрепете фармацевтите, те са вашите консултанти за добро здраве!”.

Засега няма фалити в региона, но малките аптеки все по-трудно удържат на конкуренцията на големите вериги, които разширяват мрежите си.

И в Смолян фармацевтите стачкуват. По данни на регионалната колегия във всички 42 аптеки има плакати с исканията на специалистите във връзка с предложения нов законопроект за лекарствата. Фармацевтите пък носят баджове с надпис “Протест”.

След символичните протести се подготвя общонационален митинг, предвиден за 27 май в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С две ръце подкрепям протеста като клиент, защото не ми е все едно кой ще ме обслужи в аптеката. Фармацевт или бай Иван ***?! Но и самите фармацевти трябва да ни подкрепят нас, клиентите. Не може хронично болни примерно да се тормозят с рецепта за един ранитидин например! Да ги ламинираме и ние тези рецепти като баджове и да си ги окачим на вратовете като тръгнем нанякъде? Толкова безхаберна управия не е имало през последните 1300 години!