Все повече млади хора с високо кръвно

Малко от тях подозират, че имат този проблем
Обновена: 26 май 2011 17:23 | 26 май 2011 16:58,
7
Все повече млади хора с високо кръвно
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Нездравословното хранене и заседналият начин на живот са довели до увеличаване на броя на младите хора, страдащи от високо кръвно налягане, съобщи "Дейли експрес".

Обикновено проблеми с кръвното налягане имат по-възрастните хора, но нездравословната храна и липсата на достатъчно физическа активност са причина състоянието да се среща все по-често и сред младите.

Авторите на проучването от университета на Северна Каролина са установили, че един на всеки петима мъже и жени на възраст между 24 и 32 години страда от високо кръвно налягане. Цифрата е много по-висока от очакванията на експертите.

Тревожното е, че около половината от участниците в проучването не са имали представа, че имат проблем с кръвното.

Повишеното кръвно налягане е сериозен рисков фактор за инсулт и коронарни болести на сърцето, припомнят специалистите.

Изследователите са установили още, че младите мъже по-често от връстничките си страдат от повишено кръвно налягане, както и младите хора с по-добро образование, допълва още БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
БОЛЕН преди 12 години
ВСИЧКО ИДВА ОТ БЕЗПАРИЧИЕТО И БЕЗРАБОТИЦАТА!!!!МЛАДИ ХОРА СИ ЗАМИНАВАТ ОТ ИНСУЛТИ И ИНФАРКТИ.ЛОШО Е ,ЧЕ И ПО-ЛОШО СТАВА!!!!!
6
0
 
8
 
! Отговори
Sasho преди 12 години
Като започнеш от нездравословен живот, проблеми, нерви в работата и семейството и т.н. В проучването са били между 24 и 32 години, а нека да направят проучване между 18 и 24 години да видим резултатите, там ще са още по обезпокояващи.Но там по-голямата причина са недоспиване, амфети, алкохол и цигари.
5
3
 
7
 
! Отговори
Пеловски'ят преди 12 години
Но нищо не споменавате за пръсканията от Американската Военна Авиация с Chemtrails или за зомбирането посредством въздушно-капково заразяване с нови биологични и психотропни войни вещества.Е,евреите си пекатработата - ще се заселят в нашите земи,след като предизвикат глобална война,в която,съвсем в реда на нещата и естествено,те,богоизбраната раса на юдеите,ще оцелее.И в изкконните български земи ще се говори на иврит,а териториите на Велика България ще са граници на Новата Еврейска Империя.Уви
4
0
 
10
 
! Отговори
дуда преди 12 години
Ами то в тая объркана държава, ако си малко по-умен виждаш, колко е безнадеждно. Каквото и да почнеш, държавата или някой експоататор ти режат ръцете. Не смееш да създадеш семейство, защото знаеш, че нямаш средства да го изхраних, щото едвам себе си храниш. Родителите ти живеят мизерно и те гризе, че не можеш да им помогнеш. Всеки ден трепериш, да не ти връчат съкращението или се тормозиш, защото от година не можеш да си намериш работа, а си учил като луд... Е КАК ДА НЕ ВДИГНЕ КРЪВНО ЧОВЕК???
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С две думи ниски мизерни заплати са = лоша храна ,безсьние ,грижи ,ежедневен дистрес, атрофия , болести
2
4
 
2
 
! Отговори
OMG преди 12 години
Като спрат и чалгата ще им мине високото кръвно!
1
0
 
12
 
! Отговори
допълнение преди 12 години
Нездравословното хранене, заседналият начин на живот и стреса....