Фармацевтите излизат на протест

Промените в Закона за лекарствата били лобистки
25 юни 2011 10:25,
66
Фармацевтите излизат на протест
Снимка: архив Булфото

Фармацевтите излизат на протест пред НДК. Това съобщи Асена Стоименова, заместник-председател на Български фармацевтичен съюз. Протестът е във връзка с лобистките, по думите й, промени в Закона за лекарствата в хуманната медицина.

„Общо взето се демонстрира една политическа надменност и не се взима предвид мнението на експертите”, посочи Стоименова, цитирана от агенция "Фокус".

Тя каза още, че е спряла да брои промените след 45-тия път в закона. По думите й така здравеопазване не се прави. Според Стоименова изцяло са надделели корпоративни интереси.

"Не става въпрос за малките аптеки, а за основни принципи във фармацията. Ако всичко останало е така, както в нормалните държави, по отношение на ценообразуване, въпросът за собствеността на би бил толкова важен", заяви Стоименова.

Протестът ще започне от 16:30 часа пред пилоните на НДК в столицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: аптекифармацевти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
5
 
! Отговори
гост преди 12 години
Нямат нужда от подкрепа фармацевтите,те се страхуват за заплатите,които получават да не намалеят,а те са доста високи,а други им вършат работата и това са пом,фармацевти за които не им пука какво ще стане,но се правят,че защитават интерсите им.Не им вярвайте!
64
3
 
5
 
! Отговори
етичен кодекс преди 12 години
Когато фармацефтите спрат да се изживяват като Лечители ще ги подкрепям!!Чисти магазинери станаха и не спряха да коментират лекарски рецепти и да подменят основи лекарства .С малки изключение ,разбира се.
63
1
 
13
 
! Отговори
жоро преди 12 години
Искам да споделя нещо което ме шашна !По препоръка на физиотерапевката с която се раздвижвах след операция си закупих лекарство от Турция .Цените са отпечатани фабрично на опаковката .Няма значение откъде купуваш АНКАРА ,ИСТАМБУЛ ,СЕЛО ,КОЛИБА,..........цената е една !Държавна политика !Просто им се чудя и на тях тръгнали за ЕС ?????
62
1
 
6
 
! Отговори
гост преди 12 години
Може в аптеките да продават козметика тези,които са без колежанско образование,защото при тях има и такива с полувисше:))).
61
1
 
15
 
! Отговори
Варна преди 12 години
До 56 Ако имаш предвид марешки и така наречените му аптеки ТОЙ НЕ Е ОТ Варна а от Троян :)))) и преди да започне да се занимава с търговия на лекарства е бил шофьор в аптечно Варна :))))) Съдбата го е срещнала с управитялката на Либра и тя го направи това което е като му даваше лекарства на версия без да му търси пари :))) Така *** източва компанията дълги години :) странното в че германците още я държат на поста управител :))))
60
2
 
6
 
! Отговори
бб преди 12 години
Не трябва протест, а да се трошат глави на тъпанарите.Направо е обидно ако не ги наречеш некъдърници!А тези, които ги защитават са като тях - защото мозъка им е толкова плитък, че не виждат от друга страна.
59
1
 
5
 
! Отговори
До 59-ти преди 12 години
Като мислиш че е прав-лекувай си хипертонията с чай от бял имел,а високия холестерол- с извек от ленено семе,домашно приготвен.После и ти като *** ще тежиш на държавата като влезеш в болница по спешност и се трошат хиляди левове държавна пара за клиничните ти пътеки.Аман от разбирачи.
58
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
49 цар Калоян е напълно прав
57
3
 
6
 
! Отговори
титаник преди 12 години
Фармацевтите и съдебната система на околосветско плаване...
56
1
 
4
 
! Отговори
явер преди 12 години
Мисля че те разбрах правилно... Това означава според мене, че някой на високо ниво в администрацията е "гушнал" добра комисионна ! Зашото не става въпрос само за един артикул,а за почти всички лекарства, продавани у нас ! И ако е така , как можем да реагираме ние , обикновените простосмъртни ? Морално да подкрепим протеста , или напротив ?
55
2
 
9
 
! Отговори
До явер преди 12 години
Цените у нас за дадено лекарство се определят от вносителя/производителя му.Ако фирмата е международна и знае че нашите *** в ИАЛ са лакоми,решава да регистрира по-висока цена от тази в Гърция примерно,щото знае че никой нищо няма да и каже като даде "известно дарение".И така дере кожите на пациентите.Но вие това не го знаете,мислите че в аптеката аспирина на байер се купува от търговеца на едро за 1 лв,а се продава за 4 лв.Не знаете колко сте далече от истината.А за оная варненска мутра...
54
3
 
5
 
! Отговори
явер преди 12 години
...до...Селски аптекар Ако това действително е твоята професия аптекар /умишлено изпускам епитета,който си използувал,зная че е шега/ обясни ни за разликата в цените у нас и в чужбина/пак в пъти/ !...Може пък и да научим нещо полезно /не го казвам предизвикателно/ !
53
3
 
15
 
! Отговори
Селски аптекар преди 12 години
Марешки продава на такива цени , защото не си плаща данъците , които дължи на държавата.Ние пазарувайки в тези Аптеки /бакалии/ Марешки стимулираме развитието на един бизнес , който е в зоната на сивата икономика... самозалъгваме се че плащаме по - малко , но всъщност си го набиваме /без извинение/ на три ката...Е ще се оправим някога...
52
4
 
5
 
! Отговори
явер преди 12 години
Реклама ли?Не не е реклама,а факт!И няма защо да ги рекламирам,защото ако им се проследят финансовите документи най вероятно ще се окаже ,че и те продават артикулите си със 100% печалба!Докато има и такива,които работят със над 400% ! Е, кажете ми къде по света се печели така, освен там, където процъфтява спекулата .Явно нашите новоизлюпени новобогаташи навсякъде са сложили "черните"очила и дерат яко! Затова трябва да се събудим,за да не ни се подиграват другите /напълно основателно /....
51
8
 
8
 
! Отговори
nema takuv преди 12 години
Farmacevti i doktori= MAFIA
50
4
 
4
 
! Отговори
венци преди 12 години
това не са аптеки а дрогерии.продават повече козметика а не лекарства като станат само аптеки да протестират
49
3
 
5
 
! Отговори
до явер преди 12 години
Нещо?.. реклама на аптеки ли правиш друже?:)
48
7
 
7
 
! Отговори
Цар Калоян преди 12 години
Научно доказана е вредата от лекарствата-скапват всички вътрешни органи!
47
3
 
16
 
! Отговори
явер преди 12 години
Как се получава така, че лекарство, произведено в Р.Б. е по-скъпо тук, отколкото в друга държава ?Как става така, че вид инжекции /няма да пиша наименованието им/ в едни аптеки струват 16.50 лв. бройката , а в аптеките на Маришки - 7.05 лв? Като имате предвид,че за тези "куриози" ме уведоми лекуващия лекар хирург....Алоооо комисията за защита на потребителя, спите ли ? ..... Неее , не спите вие просто сте си лапачи на яслата на герберското правителство... Крайно време е да скачаме за всичко
46
2
 
9
 
! Отговори
. преди 12 години
Аз уча на запад и дай Боже да имам възможност да си отворя една аптека , ще си работя аз и ще изпълнявам перфектно обслужване! Както съм сигурен че повече от моите бъдещи колеги в Бг опитват да правят доколкото тази безредица в здравеопазването им позволява