Диети в съда. Дюкан изгуби битката от Коен

Протеиново плюскане Vs едни 1600 калории дневно
5 юли 2011 22:36,
52
Диети в съда. Дюкан изгуби битката от Коен
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Известният френски диетолог Пиер Дюкан загуби в съда срещу колегата си Жан-Мишел Коен, който смята метода му за отслабване опасен за здравето, съобщи ВВС.

Коен, убеден противник на протеиновите диети, убеди днес съда, че диетите на Дюкан могат да доведат до рак на гърдата и различни болести на сърдечносъдовата система.

Съдът постанови Дюкан да изплати на опонента си 4300 долара.

Диетата на Дюкан, поне в първата си фаза, предвижда "атакуващ етап", в който се предизвиква ударна протеинова консумация - дисбаланс, който много диетолози считат за опасен, а не само Жан-Мишел Коен.

Коен пък предлага много по-ненатоварващ отслабващ режим, с намален калориен прием в диапазона между 900 и 1600 калории дневно, като, разбира се, не се изключват и физически упражнения, особено полезни при смъкването на килограмите.

Нападките на Коен никак не се харесаха на Дюкан, който поиска обезщетение от опонента си за клевета на стойност 15 хиляди евро.

Защитникът на Дюкан адвокат Дюфе заяви, "че споровете между медиците са нещо нормално, но г-н Коен е отишъл твърде далеч отвъд границите на колегиалната критика".

Колкото и критики да отнасе обаче – Диетата на Дюкан е вече световен феномен, благодарение на отличните резултати, които е дала при знаменитости като Кейт Мидълтън, Жизел Бюндхен, Дженифър Лопес и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак еврейски далавери.И то не за какво а за ПАРИ.
12
22
 
12
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
На Распутин тази диета помогна да свали 25 кг. След като върна 7, сега е стабилизиран на 18 кг. по-малко. Да живее Пиер Дюкан, номинирам го за нобелова награда по медицина! И пийте вода, много вода - минимум 3 литра всеки ден!!!
11
8
 
35
 
! Отговори
Изпатил преди 12 години
Дюкан ми докара една тежка подагра, нищо повече. НЕ СПАЗВАЙТЕ ТАЗИ ДИЕТА!!! По-добре 90 дневната или идете на диетолог най-добре, но не и Дюкан!
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
90 дневната диета е добра също.Помага да се пренастрои хранителния режим-всеки ден се поемат различни и необходими хранителни вещества,като ядеш без да се ограничаваш.Само деня със плодове е малко по тежък но се свиква.Най-хубавото е,че е по дълга и организма с времето се настройва и свиква с разделното хранене,а резултатите са видни още след първия месец за този който иска да сваля килограми.
9
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, тая диета е много опасна, аз я спазвах след като родих и то само един месец и получих бъбречна криза, внимавайте много. :(
8
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мен холестеролът ми падна - това е!
7
4
 
31
 
! Отговори
Smaiki преди 12 години
Диетите каквито и да са, са си опасни, винаги липсва по нещо нужно за организма, най добре е регулиране хранене с намален прием на калории, около 1500 на ден, без лишаване от какъвто и да е вид храна, а и после няма да има ефекта на йо-йо след спирането на диетата, тъй като организма ще е свикнал с малкия прием на храна вече, а и все пак не е лешаваш от нищо нужно за организма, аз така свалям и то доста, обаче всичко е на разделно хранене, това е, не се лъжете с диетите.
6
7
 
22
 
! Отговори
суха мащерка преди 12 години
Тази диета трябва да се спазва постоянно,което не е здравословно
5
7
 
40
 
! Отговори
водно конче преди 12 години
Кейт Мидълтън едва ли е допринесла за световната известност на диетата му. Все пак тя е световна знаменитост едва от скоро. А иначе знам за няколко човека, които след продължително спазване на Дюкановата диета са с влошено здраве.
4
3
 
27
 
! Отговори
Димов преди 12 години
С нищо не трябва да се прекалява, с протеините също.
3
21
 
14
 
! Отговори
ined преди 12 години
При Дюкяновата диета е важно да ***, но да не гълташ от белия протеин.
2
12
 
29
 
! Отговори
:)) преди 12 години
"г-н Коен е отишъл твърде далеч отвъд границите на колегиалната критика".Коен е евреин, а за евреин граници няма :)
1
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ефектът от Дюкановата диета ще ги накара да съжаляват след време.