Гимнастиката в службата повишава производителността

Хората работят повече и по-рядко отсъстват заради болест
Обновена: 11 сеп 2011 15:46 | 11 сеп 2011 15:26,
9
Гимнастиката в службата повишава производителността
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Отделянето на работно време за физическа активност повишава производителността, съобщи Сайънс дейли.

Екип от университета на Стокхолм и от института Каролинска доказа, че е възможно част от работното време да бъде заделено за гимнастика или за други полезни за здравето занимания и пак продуктивността да бъде запазена, а дори и повишена.

Увеличената производителност се дължи от една страна на това, че хората работят повече, а от друга - на по-малкото отсъствия заради болест.

В изследването хора, работещи в зъболекарски кабинет, са отделяли 2 часа и половина седмично за физическа активност. Друга група получила право на намаляване на работното време с толкова часове без задължителни упражнения, а трета запазила обичайните си 40 часа работно време седмично.

Резултатите показват, че и трите групи запазили обслужвания брой пациенти в сравнение с предишната година. Тези с право на физически упражнения обаче се чувствали по-продуктивни и боледували по-малко, добавя БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: гимнастикаслужбата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 12 години
До: номер 5Не, не е вярно че са били прави навремето, а по-скоро ни подготвят за завръщането на комунизма обратно в България!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами вярно е. Аз от цял ден седене на работа се схващам и ме заболява всичко, но ако почна да правя гимнастика, ще ме гледат меко казано учудено. :((( Тъй че колкото и да плюят комунизма, имаше неща, за които сегашните могат да си вземат поука.
5
1
 
5
 
! Отговори
Mimi преди 12 години
ГимнастиЧка в службата повишава производителността!
4
1
 
14
 
! Отговори
$ преди 12 години
Да в комунистическа България гимнастиката сутрин беше задължителна, и на училище и на работа. Малко ли упреци имаше,че това било комунистическа измислица, а сега се оказва, че са били прави. Имаха още и отговорници за тази гимнастика, сега дето им викат фитнес инструктори.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новината къде е? Преди 30 години, в БГ имаше "производствена гимнастика" по разните учреждения, но нямаше днес.бг.
2
3
 
19
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Изследването е много...точно,затова Бойко да се рзпореди министерствата сутрин,първият част да играят футбол на малки...вратички.Само правосъдното...министерствода вдигат гири и...щанги,защото ако играят футбол,всички ще искат да са...съдии.
1
5
 
18
 
! Отговори
гнусен чиновник преди 12 години
Гимнастиката със секретарката я правим редовно.