Хомеопатични средства помагат и срещу меланом

Сред тях са Aconitum napellus, Arsenicum album, Asafoetida, Calcarea carbonica и др.
Обновена: 6 окт 2011 10:26 | 6 окт 2011 10:25,
5
Хомеопатични средства помагат и срещу меланом
Снимка: Reuters

Хомеопатията проправя свой път и в лечението на онкологични заболявания. Все повече лекари започват да признават методите й, считайки я за по-безопасен начин на борба срещу рака. Дали обаче действително тя би могла да е ефективна, е въпрос, който ще си задаваме всички ние до доказването ефективността на метода. Ето какво показват някои от съвременните изследвания в тази насока.

При изследване, проведено от бразилски учени, се намира, че хомеопатичните методи са в състояние да намалят и контролират разпространението на туморните клетки на меланома.

Меланомът представлява агресивна форма на кожен рак. Въпреки, че той заема 5% от всички случаи на кожни тумори, по-големият процент на фаталната развръзка при туморните заболявания на кожата, се дължи на него. Освен това той е най-бързо развиващият се вид от всички видове рак, а честотата му се увеличава по целия свят. Успешното справяне със заболяването до голяма степен зависи от бързото му диагностициране и отстраняване. Шансът за възстановяване от този вид кожен рак е най-голям, когато бъдат отстранени и най-малките туморни образувания.

Стандартното лечение на заболяването включва химиотерапия, чиито резултати се смятат за незадоволителни от медицинската общност. Освен това, подобно лечение често е свързано със сериозни странични ефекти като увреждане на костния мозък, влошаване качеството на кръвта, както и често гадене и повръщане. 

Изследването дава нова надежда за по-безопасно лечение на меланома, пише Homeopathyplus. Експертите откриват, че комбинация от хомеопатични медикаменти би могла да предотврати „залепването“ на туморните клетки на меланома и рака на дебелото черво към здравите клетки в тялото.

Хомеопатичните лекарства, които влизат в състава на полезната според учените комбинация, са: Aconitum napellus, Arsenicum album, Asafoetida, Calcarea carbonica, Conium maculatum, Ipecacuanha, Phosphorus, Rhus toxicodendron, Silicea, Sulphur и Thuja occidentalis. Хомеопатичната комбинация подпомага способността на имунната система да убива раковите клетки, да ги свива или ги оставя в латентно състояние.

Комбинацията е тествана в ин виво тестове. Предстоят обаче допълнителни изследвания, които биха определили разработването на ново лекарство против кожния рак.

Вижте още здравни новини в Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: хомеопатиямеланом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
някой преди 12 години
Правилно, хомеопатията много помага за борбата с меланома ... но САМО в комбинация с хирургическа операция и химиотерапия!!!
4
2
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
ъхъ, ама защо ли кралското семейство се лекува с хомеопатия, а не предпочита индустриите официална медицина и фармация, които в повечето случаи само потискат симптомите. в България хомеопатите трябва да са лекари, за да държат изцяло пазара на пациенти.
3
2
 
5
 
! Отговори
Pharma преди 12 години
И сега някой болен с меланом ще вземе да си спре химиотерапията, окрилен от тази статия. Редно е да се мисли малко преди да се публикуват подобни глупости.
2
1
 
4
 
! Отговори
any преди 12 години
"пише Homeopathyplus" = Един хомеопат каза, че хомеопатията действа... Тоз бразилски институт няма ли си име, не е ли публикувал - поне заглавие и 2 изречения резюме - на изследването на съответните медицински сайтове?! Не ви ли е неудобно да подхвърляте фалшива надежда на болните!??
1
1
 
6
 
! Отговори
Необходимо уточнение преди 12 години
Хомеопатията няма приложение в съвременната медицина, освен като плацебо ефект:Lancet. 2005 Aug 27-Sep 2;366(9487):726-32. Are the clinical effects of homoeopathy placebo effects?parative study of placebo-controlled trials of homoeopathy and allopathy.Shang A, Huwiler-Müntener K, Nartey L, Jüni P, Dörig S, Sterne JA, Pewsner D, Egger M.Department of Social and Preventive Medicine, University of Berne, Berne, Switzerland През 2010г, долната камара на английския парламент гласува спиране на финансирането на хомеопатичните лекарства в страната. В Англия хомеопатите не са лекари.